search
Deze gave nieuwe series zijn echt kneiterduur!
Series / Nieuws

Deze gave nieuwe series zijn echt kneiterduur!

Game of Thrones, Marvel op Disney+, The Lord of the Rings... series worden echt kneiterduur!

In het verleden zagen we al tv-series die flink wat geld kostten. Denk aan de miniserie Band of Brothers en The Pacific van HBO. Maar komende jaren verschijnen er series die ook ontzettend veel dollars per aflevering krijgen.

Marvel-serie Disney+: $25 miljoen per aflevering
Series als WandaVision, Loki en Ms. Marvel van Marvel Studios krijgen een budgetten die vergelijkbaar zijn met die van een film uit het Marvel Cinematic Universe. Opvallend ten opzichte van bijvoorbeeld Game of Thrones is dat de series slechts uit zes afleveringen bestaan waardoor het budget per aflevering op zo'n $25 miljoen uitkomt.

The Lord of the Rings: $10 miljoen per aflevering
Deze The Lord of the Rings-prequelserie heeft een bizar hoog productiebudget. Alleen al om de serie te mogen maken werd er $250 miljoen betaald voor maximaal vijf seizoenen. De totale kosten van de complete serie zou uitkomen op $1 miljard. Het eerste seizoen zou bestaan uit 20 afleveringen. Dit zou waarschijnlijk 100 afleveringen opleveren. Daarmee kost iedere aflevering zo'n $10 miljoen.

The Mandalorian: $15 miljoen per aflevering
Deze Star Wars-serie start binnenkort met zijn tweede seizoen. Het eerste seizoen liet al zien dat er echt heel wat centjes in het design en de visual effects zijn gestopt. Eerder werd bekend dat het eerste seizoen, bestaande uit acht afleveringen zo'n $15 miljoen kostte per deel. In totaal is dat zo'n $120 miljoen.

Game of Thrones: House of the Dragon: $10 - 15 miljoen per aflevering
Deze nieuwe Game of Thrones serie moet ergens in 2022 op HBO (Max) verschijnen en het budget per aflevering zal ongetwijfeld enorm hoog liggen. Het laatste seizoen van de moederserie had een budget van maar liefst $15 miljoen epr aflevering. Totale kosten voor het vermoedelijk tiendelige eerste seizoen zal dus zo'n $150 miljoen zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen