Netflix maakt miniserie 'Monster' over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer

Jeffrey Dahmer geldt als een van de beruchtste seriemoordenaars uit de Amerikaanse geschiedenis.

Zilko Tarici, 06-10-2020 17:02

Volgens Deadline heeft Netflix officieel het groene licht gegeven voor een nieuwe miniserie van Ryan Murphy (American Horror Story) over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer. Daarnaast is bekend geworden dat de Oscar genomineerde acteur Richard Jenkins de rol van Dahmers vader Lionel zal spelen.
De serie van Murphy draagt de titel Monster: The Jeffrey Dahmer Story en laat zien hoe Dahmer verantwoordelijk was voor de dood van 17 jongens en mannen. Vader Lionel leerde Dahmer op jonge leeftijd hoe hij dierenbotten moest bleken en conserveren, een 'techniek' die hij gebruikte om zijn slachtoffers te dumpen. Het verhaal van de serie wordt voornamelijk verteld vanuit het oogpunt van Dahmers slachtoffers en legt bloot hoe laks de politie handelde in de langslepende zaak.

Een zieke geest
Dahmer was actief als seriemoordenaar van 1978 tot 1991. Zijn latere moorden omvatten ook narigheid als necrofilie en kannibalisme. In 1991 werd hij eindelijk gepakt, toen een van zijn beoogde slachtoffers wist te ontsnappen uit zijn appartement. Dit slachtoffer bracht de politie naar deze plek, waar niet alleen foto's van in stukken gehakte lijken werden gevonden, maar ook een keuken vol met menselijke lichaamsdelen.

De 10-delige miniserie werd bedacht door Murphy en Ian Brennan. Carl Franklin, Janet Mock zijn ingehuurd voor de scenario's en de regie.

Bron: Deadline

Lees meer over: Monster The Jeffey Dahmer Story, Ryan Murphy, Netflix, Richard Jenkins, Mindhunter, American Horror Story

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-ster had nog nooit van serie gehoord

'Doctor Who'-ster had nog nooit van serie gehoord

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in