Dit moest uit 'LOST' gehaald worden

Scheldworden mogen niet zomaar op netwerktelevisie in de Verenigde Staten en die moesten er dus uit.

Jim Pedd, 12-10-2020 10:14

Lost-producent Carlton Cuse onthulde dat de oorspronkelijke scenario's voor de serie vol met f-bombs zaten. De show was gedurende zes seizoenen te zien op ABC en telde meer dan 120 afleveringen.
Centraal stond een groep mensen die een vliegtuigcrash overleefd had en terecht kwam op een ogenschijnlijk onbewoond eiland. Maar al snel bleek dat er heel wat bizarre dingen aan de hand waren daar. Niets was wat het leek te zijn. Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van het laatste seizoen, kwam producent Cuse langs bij de New York Comic-Con.

Lees ook: Hier heeft de 'LOST'-maker echt spijt van

Heel wat gescheld
"Wat we echt moesten veranderen, was het taalgebruik. Je hebt op netwerktelevisie een heel beperkt arsenaal aan woorden die je mag gebruiken," aldus Cuse. "Het is heel grappig. Als je de scenario's leest, zitten ze vol F-bombs."

Lees ook: Origineel plan rond einde 'Lost' onthuld

Maar dat veranderde. "Wat we uiteindelijk deden, was die in de omschrijvingen plaatsen. Dus wat we niet konden laten zien en horen, deden we maar op die manier. Dus je las zoiets als: 'En dan zien ze een fucking luik en oh mijn fucking god, wat de fuck zit er in dat ding'. Dat probeerden we in de scenario's over te brengen, zodat de acteurs de intensiteit voelden, ook al konden ze alleen 'damn' zeggen."

Bron: SR

Lees meer over: LOST, ABC, Carlton Cuse

Populair nieuws

Laatste serienieuws

4 kneitergoede series op
Netflix

4 kneitergoede series op Netflix

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie