'LOST'-makers weigeren dit mysterie op te lossen

'LOST'-makers weigeren dit mysterie op te lossen

De makers van LOST nemen dit geheim mee naar het graf, beloven ze nu.

Jim Pedd, 13 oktober 2020 om 07:07

Het is tien jaar geleden dat LOST zijn seriefinale op televisie vertoonde. De makers beantwoorden sindsdien een hele rits verschillende vragen. Maar een aantal zijn nooit opgelost.
Tijdens het New York Comic-Con panel rond de serie sprak maker Damon Lindelof over enkele mysteries. Een daarvan had te maken met het gefluister dat vaker te horen is in de serie, en of dat verbonden zou zijn aan de Others. Lindelof hintte dat het eerder te maken had met het mysterieuze rookmonster.

Lees ook: Dit moest uit 'LOST' gehaald worden

Wat dan?
Maar wat was het monster? En wie hoor je allemaal? "Het monster was een soort geest, in de zin dat het de vorm van de doden nam die pasten bij het individu waar het achteraan zat," aldus Lindelof. "Dus zag Jack zijn vader, Eko zag Yemi enzovoorts."

Lees ook: Hier heeft de 'LOST'-maker echt spijt van

Maar wat het allemaal is wil hij niet vertellen. "Dat geheim nemen we mee naar ons graf. Ik kan je zeggen dat we de scène geschreven hadden die de raadsels oplosten. Maar de mensen buiten de schrijversruimte die hem gezien hebben, moesten ook geheimhouding beloven. Dus mochten Carlton [Cuse] en ik dood gaan, dan kunnen die individuen zich melden en zeggen 'Nu ze allemaal dood zijn, vertellen we je wie het zijn'. Maar dat zullen wij niet doen."

Bron: CB

Lees meer over: LOST, Damon Lindelof, ABC

Informatie over de serie: Lost

Populair nieuws