'Green Lantern'-serie van HBO Max wordt heel anders

Green Lantern-serie van HBO Max wordt heel anders

Green Lantern wordt geen film van acht uur, maar een serie met acht afleveringen.

Jim Pedd, 27 oktober 2020 om 08:12

Marc Guggenheim vertrekt uit het Arrowverse. En nu gaat hij zich op nieuwe dingen richten. Met name Green Lantern, een serie die in de maak is voor streamingdienst HBO Max, wordt heel anders dan wat we tot nu toe gezien hebben in serieland.
Volgens Guggenheim, die meedeed aan Comic-Con Internationals Storytelling Across Media, hanteert hij een heel nieuwe invalshoek voor de serie. "Ik geloof - en dit is geen universewel gedeelde mening - dat je een tien of acht uur durende serie niet kan benaderen als een film."

Lees ook: Grote aderlating voor het Arrowverse van The CW

Slechte afleveringen
Guggenheim ziet namelijk: "als je dat doet, zitten er altijd matige afleveringen in het midden. Ik geloof dat je het altijd als een televisieserie moet benaderen en elke aflevering als een op zichzelf staande entiteit moet zien."

Lees ook: Grote naam voor 'Green Lantern'-serie!

"Zelfs al is het streaming, zelfs al gaan mensen het hopelijk bingen, je moet van elke aflevering een bevredigend maal maken. Je moet ernaar kijken met een ander tempo dan wanneer je een twee uur durende film maakt," ging hij verder.

"Dat gezegd hebbende, geldt voor de serie voor HBO Max waar we allemaal aan werken, dat we het wel benaderen met het ambitieniveau van een feature film. Maar we schrijven het tegelijk als een TV-serie en willen het produceren als een film."

Bron: CBI SAM

Lees meer over: Green Lantern, HBO Max, Marc Guggenheim

Populair nieuws