Derde Nederlander toegevoegd aan cast 'Game of Thrones'

Derde Nederlander in Game of Thrones

Welke rol hij speelt is niet bekend.

Jim Pedd, 26 september 2014 om 08:00

Er is weer een Nederlander toegevoegd aan de cast van HBO’s hitserie Game of Thrones. Het betreft Mishaël Abia Lopes Cardozo, een zwaardmeester die helaas niets mag vertellen over zijn rol. ”Maar het is er een met tekst,” vertelde hij aan De Telegraaf. ”En ik speel met onder meer Peter Dinklage en Conleth Hill, oftewel Tyrion en Varys.”
Mishaël hoopt zijn kunsten in de serie te mogen laten zien, want hij vindt dat de zwaardgevechten realistischer kunnen. ”We hebben gepraat over hoe de Europese oude krijgskunsten authentieker in beeld kunnen worden gebracht. Wij kenners zitten vaak met kromme tenen voor de tv als voor zulke scènes een willekeurige stuntman wordt ingehuurd. Dat is alsof je tegen een taxichauffeur zegt: ga jij maar even in een F16 vliegen.”

Met de casting van Mishaël zijn er nu drie Nederlanders te zien in de HBO-serie. Carice van Houten is te zien als Melisandre en sinds het vierde seizoen speelt ook Michiel Huisman een prominente rol in de show, als Daario Naharis.

De serie is verder al aan zijn vijfde seizoen toe. Dat is waarschijnlijk vanaf april 2015 te zien op televisie. Hieronder een foto van Mishaël .


Lees meer over: game of thrones, hbo, hitserie, mishael abia lopes cardozo, zwaardmeester, peter dinklage, conleth hill, tyrion, varys, michiel huisman, carice van houten, zwaardmeester, george rr martin, a song of ice and fire

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws