search
Moet 'Dungeons & Dragons' de volgende grote fantasyserie worden?
Series / Nieuws

Moet 'Dungeons & Dragons' de volgende grote fantasyserie worden?

Dungeons & Dragons krijgt een live-action serie, maar bij wie of wanneer deze te zien is weten we nog niet.

Hasbro werkt aan een live-action Dungeons & Dragons-serie. Dat heeft CEO Brian Goldner verteld tijdens een gesprek over de kwartaalcijfers van de speelgoedfabrikant. Het werk aan de serie is nog niet vergevorderd.

Het is natuurlijk niet voor het eerst dat er een serie rond het populaire rollenspel gemaakt wordt. CBS liet tussen 1983 en 1985 gedurende enkele seizoenen een animatieserie rond de franchise zien. Die werd na drie seizoenen stopgezet. En dan is er nog de D&D-film die in 2000 te zien was, inclusief twee vervolgen.

Live-action serie
Nu wordt er dus gewerkt aan een televisieserie. "Het team werkt aan een aantal verschillende aanpakken, omdat er zo veel mythologie in het canon zit om te verfilmen," aldus Goldner. "En er is veel interesse voor. We hebben het gehad over de grote hoeveelheid streamers en televisiezenders die echt veel interesse hierin hebben."

Overigens wordt er ook gewerkt aan een live-action film rond Dungeons & Dragons. Die bevindt zich in de pre-productie en wordt geregisseerd door Jonathan Goldstein en John Francis Daley.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen