search

Ons nieuws van woensdag 4 november 2020

Opmerkelijk: 'The Mandalorian' levert 'Star Wars'-gebarentaal op
Series / Nieuws

Opmerkelijk: 'The Mandalorian' levert 'Star Wars'-gebarentaal op

In de eerste aflevering van seizoen 2 van The Mandalorian zagen we de gebarentaal van de Tusken Raiders.

Overmorgen verschijnt de tweede aflevering van seizoen 2 van The Mandalorian en daarin zien we een nieuw avontuur van Mando met vermoedelijk wederom een nieuw personage. In de eerste aflevering was er nog de terugkeer van de Tusken Raiders uit de Skywalker Saga.

Nu blijkt dat acteur Troy Kotsur een van de 'Sand People' speelde. Daarnaast was hij ook verantwoordelijk voor de gebarentaal die gebruikt wordt. Hij heeft deze namelijk speciaal voor de Tusken Raiders ontwikkeld.

Speciale Star Wars gebarentaal
"Ik heb onderzoek gedaan naar de cultuur en leefomgeving van Tusken Raiders," zei Kotsur tegenover The Daily Moth. "Mijn doel was om echt (Amerikaans) gebarentaal te vermijden. Ik zorgde ervoor dat er een Tusken-gebarentaal kwam op basis van hun cultuur en leefomgeving."

Lees ook: Tweede aflevering 'The Mandalorian': hoe laat online en wat krijgen we te zien?

Grappig om te zien is dat de dovengemeenschap niet alleen heel blij is met dat er gebarentaal te zien is in The Mandalorian. Ze willen deze zelfs verder helpen doorontwikkelen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Moet 'Dungeons & Dragons' de volgende grote fantasyserie worden?
Series / Nieuws

Moet 'Dungeons & Dragons' de volgende grote fantasyserie worden?

Dungeons & Dragons krijgt een live-action serie, maar bij wie of wanneer deze te zien is weten we nog niet.

Hasbro werkt aan een live-action Dungeons & Dragons-serie. Dat heeft CEO Brian Goldner verteld tijdens een gesprek over de kwartaalcijfers van de speelgoedfabrikant. Het werk aan de serie is nog niet vergevorderd.

Het is natuurlijk niet voor het eerst dat er een serie rond het populaire rollenspel gemaakt wordt. CBS liet tussen 1983 en 1985 gedurende enkele seizoenen een animatieserie rond de franchise zien. Die werd na drie seizoenen stopgezet. En dan is er nog de D&D-film die in 2000 te zien was, inclusief twee vervolgen.

Live-action serie
Nu wordt er dus gewerkt aan een televisieserie. "Het team werkt aan een aantal verschillende aanpakken, omdat er zo veel mythologie in het canon zit om te verfilmen," aldus Goldner. "En er is veel interesse voor. We hebben het gehad over de grote hoeveelheid streamers en televisiezenders die echt veel interesse hierin hebben."

Overigens wordt er ook gewerkt aan een live-action film rond Dungeons & Dragons. Die bevindt zich in de pre-productie en wordt geregisseerd door Jonathan Goldstein en John Francis Daley.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' maakt deze verandering permanent
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' maakt deze verandering permanent

Star Trek: Discovery blijft het echt anders doen, met het derde en alle toekomstige seizoenen.

Star Trek: Discovery is dit derde seizoen totaal anders dan wat we tot nu toe gezien hebben. De serie speelt zich nu af in de 32ste eeuw en zal daar voorlopig blijven.

De show begon 930 jaar eerder in de Trek-tijdlijn, maar doet het sinds dit derde seizoen echt helemaal anders. Voor de schrijvers is dat een briljante zet geweest, die soms namelijk te veel vast zaten aan oude verhalen en het canon van de franchise. Daar hebben ze nu helemaal geen last meer van. En zo blijft het.

Lees ook: Belangrijke positie in 'Star Trek: Discovery' veranderd

Niet meer terug
"De serie is echt helemaal anders," aldus acteur Doug Jones tegenover Collider. "We gaan waar nog geen Star Trek-serie ooit heen gegaan is. En dat is een permanente sprong in de toekomst. 930 jaar. Dus niet gewoon een paar jaar. We zijn naar een nieuw tijdperk gegaan, met nieuwe regels, nieuwe gebruiken en alles is anders."

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' onthult schokkend detail

Dat maakt het voor de schrijvers ook makkelijker. "We moesten steeds ons aan het canon houden, en hebben er echt voor gezorgd dat alles wat we deden steeds geen invloed had op latere seizoenen of op andere series die ze aan het maken waren. Nu zijn we vooruit gesprongen en hebben we daardoor veel meer speelruimte."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix-serie 'Bridgerton' ligt straks onder de 'kerstboom'
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix-serie 'Bridgerton' ligt straks onder de 'kerstboom'

Op Kerstmis kunnen we met z'n allen aan de slag met de eerste Netflix-serie van Shonda Rhimes...

Er wordt ongelofelijk veel verwacht van de eerste serie die Shonda Rhimes in opdracht van Netflix heeft geproduceerd. De releasedatum is er alvast eentje die het beste laat vermoeden.

Dat Kerst er dit jaar wellicht helemaal anders uit zal komen te zien dan voorgaande jaren staat zo goed als vast. Dat we ons alvast zullen kunnen opwarmen aan een nieuw project van Shonda Rhimes is ook een feit. De serie Bridgerton verschijnt namelijk op 25 december op Netflix!

Kerstmis
In de serie Bridgerton maken we kennis met Daphne Bridgerton (gespeeld door Phoebe Dynevor). Daphne is de oudste dochter van een bijzonder machtige en welgestelde familie genaamd de 'Bridgertons'. Op het ogenblik dat ze haar debuut maakt op de huwelijksmarkt van Regency London heeft ze alle redenen om bijzonder hoopvol te zijn. Echter lijkt het er naar uit te zien dat haar oudere broer potentiële kandidaten het leven zo zuur mogelijk wil maken. Ook een high society roddelblad gooit als klap op de vuurpijl nog wat extra roet in het eten.

De eerste serie van Shonda Rhimes voor Netflix verschijnt dus op de streamingdienst op 25 december 2020. Zou je graag alvast een voorsmaakje willen hebben van wat je allemaal van dit gloednieuwe project kan verwachten? Bekijk dan zeker alvast even de trailer die hieronder is terug te vinden!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De Zweedse topserie 'Love & Anarchy'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De Zweedse topserie 'Love & Anarchy'

Dat ze in Zweden weten hoe een topserie te maken wordt nog maar eens duidelijk...

Liefhebbers van Scandinavische series worden aan het begin van deze maand op hun wenken bediend. Vanaf morgen, woensdag 4 november 2020 is namelijk op streamingdienst Netflix het eerste seizoen te bekijken van de nieuwe topserie Love & Anarchy.

In Zweden weten ze hoe ze een goede serie moeten maken en dat bewijst men opnieuw met deze Love & Anarchy. In deze serie volgen we Sofie die de taak krijgt om een uitgeverij nieuw leven in te blazen. In die uitgeverij maakt ze kennis met Max. Hij probeert Sofie (althans volgens de trailer die we voorgeschoteld hebben gekregen) op ongepaste wijze te saboteren. In plaats van daar tegenop te treden wordt er een spel bedacht waarin ze elkaar steeds verder uitdagen. Uiteindelijk lopen de uitdagingen stevig uit de hand met alle gevolgen van dien...

Quicksand
De makers van deze nieuwe Love & Anarchy serie zijn absoluut niet aan hun proefstuk toe. Dit heeft alles te maken met het feit dat ze eerder ook al verantwoordelijk waren voor de productie van de reeks Quicksand. Voor dit nieuwe project is wel een samenwerkingsverband aangegaan met de gerenommeerde scriptschrijver evenals regisseur Lisa Langseth. Zij is samen met Alex Haridi aangesteld als hoofdschrijver van de serie.

Ben jij ook alvast zeer benieuwd wat deze nieuwe serie allemaal voor jou in petto zal hebben? Bekijk dan zeker even de onderstaande trailer. De serie bingen is mogelijk vanaf morgen, dinsdag 4 november 2020.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Streamingdienst Quibi al na 6(!) maanden op zwart
Series / Nieuws

Streamingdienst Quibi al na 6(!) maanden op zwart

Medewerkers Quibi houden helaas rekening met een abrupt einde aan hun werkzaamheden.

Streamingdienst Quibi heeft bekend gemaakt dat het er per 1 december mee ophoudt, er is geen garantie dat de tientallen shows een tweede leven vinden op een ander platform. De dienst werd op 6 april gelanceerd, en was specifiek voor korte afleveringen van minder dan 10 minuten die kijkers onderweg konden bekijken.

Quibi kondigde al in oktober aan dat het platform zal sluiten, waarschijnlijk krijgen investeerders wel hun geld terug. CEO Meg Whitman vindt het teruggeven van geld aan de investeerders van het bedrijf "eervol om te doen".

Hoewel veel van de medewerkers al langer twijfelden aan de levensvatbaarheid van het bedrijfsmodel, kwam de aankondiging van Quibi als een klap, het is voor producenten een krappe arbeidsmarkt. Verschillende bronnen vertellen dat zij, net als de meeste Quibi-medewerkers, niet eerder dan het grote publiek op de hoogte waren van het nieuws.

Lees ook: Nieuwe streamingdienst Quibi lanceert trailer merkwaardige rechtszaalshow

"We zagen het niet aankomen. We hadden net contracten getekend en andere banen afgewezen om hier aan mee te werken," aldus een medewerker. Antonio Monge, een animator van de show, voegt eraan toe: "Onze eigen leidinggevenden moesten Quibi constant bellen voor meer informatie."

Andere medewerkers van Quibi-shows, die allemaal werden geproduceerd door externe productiebedrijven of studio's, uitten ook hun bezorgdheid over het opnieuw betreden van de arbeidsmarkt mid-pandemie.: "Ik ben nu op zoek naar mijn volgende show, maar er zijn veel mensen op zoek naar hun volgende show."

Quibi, dat op 6 april werd gelanceerd, was van plan om in het eerste jaar 175 shows uit te brengen. Hoewel dat een groot aantal originelen is voor een nieuwe dienst, was het een belangrijk onderdeel van het plan van Whitman en Jeffrey Katzenberg om abonnees aan te trekken. De service was ontworpen rond het concept dat mensen zouden betalen voor korte afleveringen van minder dan 10 minuten met duur geproduceerde inhoud die ze onderweg konden bekijken.

Een zilveren randje voor de sluiting kan zijn dat Quibi-shows wellicht op andere platforms te zien zullen zijn, waar ze een groter publiek trekken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Star Wars 'The Mandalorian' aflevering 2: wat te verwachten?
Series / Nieuws

Star Wars 'The Mandalorian' aflevering 2: wat te verwachten?

En vijf foto's uit die gave eerste aflevering van het tweede seizoen van de Star Wars-serie.

Afgelopen vrijdag startte op Disney+ het nieuwe seizoen van The Mandalorian en daarin zagen we heel wat hints naar de eerste Star Wars-film uit 1977 met onder meer een bekend monster en een bekend personage!

De tweede aflevering verschijnt over een paar dagen en nu in bekend wat Mando en The Child in "Chapter 10" gaan meemaken via een korte synopsis: "The Mandalorian moet een passagier met een kostbare vracht vervoeren tijdens een riskante reis." De aflevering staat vanaf 9.00 uur op Disney+.

Eerste aflevering: gave officiële foto's!
Om nog even terug te kijken op de die gave eerste aflevering: hieronder zie je vier foto's met een aantal van de grootste onthullingen uit "Chapter 9: The Marshal", met de Marshal met het harnas van Boba Fett, de Krayt Dragon en Boba Fett zelf!



Lees ook: Ster uit 'The Mandalorian' maakt grote belofte





Lees ook: Het gigantische monster uit 'The Mandalorian' zagen we eerder in 'Star Wars'

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stephen King-serie 'Castle Rock' geschrapt na slechts twee seizoenen
Series / Nieuws

Stephen King-serie 'Castle Rock' geschrapt na slechts twee seizoenen

De Stephen King-serie van Hulu kan het na twee seizoenen vergeten.

Via The Hollywood Reporter heeft Hulu laten weten dat de anthology-serie Castle Rock, die bevolkt wordt door personages uit de boeken van Stephen King, na twee seizoenen tot een einde komt.

Lees ook: Nieuwe poster 'Castle Rock' S2 toont bekend Stephen King-personage

De hoogwaardige psychologische horror-dramaserie van producent J.J. Abrams werd in 2018 met veel bombarie aan de man gebracht, maar wist de verwachtingen niet helemaal waar te maken. Zowel het eerste als het tweede seizoen kon rekenen op lauwe recensies. Het is overigens niet de eerste serie die Hulu dit jaar schrapt; ook Runaways, High Fidelity, Harlots en Future Man kunnen het vergeten.

Nieuwe kans voor King en Abrams
Ondanks het schrappen van Castle Rock zullen Abrams en King opnieuw samenwerken. Ze werken momenteel namelijk aan de The Shining-spinoff Overlook Hotel voor HBO Max. Abrams produceerde eerder ook de bejubelde King-miniserie 11.22.63 voor Hulu.

Lees ook: Eerste trailer Stephen Kings 'Castle Rock' seizoen 2!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' van Netflix is beter dan ooit
Series / Nieuws

'Stranger Things' van Netflix is beter dan ooit

Het vierde seizoen van Netflix-hit Stranger Things is dankzij het coronavirus beter dan ooit.

De coronapandemie is overal van invloed op. Wat films en series betreft geldt dat veel producties zijn uitgesteld en dat er heel wat gecancelled is. Gelukkig geldt dat niet voor Stranger Things van Netflix.

Sinds begin oktober zijn de opnames van het vierde seizoen weer van start. En volgens uitvoerend producent Shawn Levy, is de serie nu beter dan ooit. Dat allemaal dankzij het coronavirus.

Lees ook: 'Stranger Things'-foto's onthullen nieuw personage

Beter dan ooit
"Ik kan je zeggen dat de pandemie de opnames en daarmee de release van het vierde seizoen echt enorm vertraagd heeft; de releasedatum moet nog vastgesteld worden," aldus Levy. "Maar het had een hele goede invloed. De Duffer-broers konden nu voor het eerst het hele seizoen schrijven voordat de opnames begonnen, en hadden de tijd om te herschrijven zoals dat niet eerder mogelijk was. Dus de kwaliteit van de scenario's is exceptioneel, misschien wel beter dan ooit."

Lees ook: Foto's vele personages 'Stranger Things' seizoen 4

Waarmee we dus weer een lichtpuntje hebben in deze verder behoorlijk barre tijden! Wanneer het seizoen te zien valt, is echter nog niet bekend en dat is jammer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zeer goed nieuws voor fans van Netflix-serie 'You'
Series / Streaming-diensten

Zeer goed nieuws voor fans van Netflix-serie 'You'

You gaat weer verder met de productie van het derde seizoen, dat weer een stapje dichterbij is.

Goed nieuws voor fans van Netflix-serie You! Nadat vorige maand acteur Scott Speedman toegevoegd werd aan de cast, beginnen de opnames nu. Dat heeft Netflix vandaag bekend gemaakt.

Op sociale media plaatste Netflix een foto van acteur Penn Badgeley, die Joe Goldberg speelt. We zien hem me teen mondmasker op. "We raden aan dat je ten alle tijden minstens anderhalve meter van Joe Goldberg vandaan blijft. YOU seizoen 3 is weer bezig met de productie."

Lees ook: 'You' seizoen 3 verwelkomt enkele nieuwe gezichten

You van Netflix
De serie You is gebaseerd op het gelijknamige boek van Caroline Kepnes. De vraag staat centraal wat je zou doen voor de liefde. In het eerste seizoen kruist de manager van een boekhandel het pad met een aspirant-schrijfster. Hij besluit dat hij alles wil doen voor de liefde.

Lees ook: Derde seizoen 'You' laat nog lang op zich wachten

En dus gebruikt hij alle mogelijke middelen om zoveel mogelijk over haar te leren en haar te versieren. Maar wat begint als een ongemakkelijke crush, verwordt al snel tot een obsessie als Joe strategisch elk obstakel en elke persoon die in de weg staat, uit de weg ruimt. In het tweede seizoen verhuisde Joe naar Los Angeles, waar hij weer verliefd werd. Nu komt er dus een derde reeks.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead: World Beyond' neemt duistere wending
Series / Nieuws

'The Walking Dead: World Beyond' neemt duistere wending

The Walking Dead: World Beyond gaat nu een duistere wending nemen en eindelijk echt op gang komen.

The Walking Dead: World Beyond is tot nu toe behoorlijk tam. Er zijn nog geen doden gevallen onder de hoofdpersonen en eigenlijk is de reis die de personages maken helemaal niet zo heel erg slecht. Maar de serie maakt nu een omslag.

De volgende aflevering, Shadow Puppets, zal behoorlijk duister zijn. In die aflevering hebben onze helden een ontmoeting met Percy, een vreemdeling. En dat zal het begin van een duister en veel gevaarlijker tweede deel van dit eerste seizoen vormen.

Lees ook: Kijkcijfers 'The Walking Dead: World Beyond' niet bepaald geweldig

Duistere wending
"Dit is een mysterieuze persoon, die waarschijnlijk langer blijft hangen dan een enkele aflevering. En we bevinden ons nu halverwege het eerste seizoen. De aanwezigheid van dit personage gaat de richting voor de volgende afleveringen onherroepelijk veranderen," aldus bedenker Matt Negrete tegenover Entertainment Weekly.

Lees ook: 'The Walking Dead: World Beyond' onthult meer over de mysterieuze CRM

"Er gaan dingen gebeuren op een manier, voortkomend uit de aanwezigheid van dit personage. En dan breekt een point-of-no-return aan. Er zijn heel wat dominostenen die we dit seizoen hebben neergezet, waarvan ik kan zeggen dat de eerste omvalt door de aanwezigheid van dit personage."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.