'Star Trek: Discovery' maakt deze verandering permanent

'Star Trek: Discovery' maakt verandering permanent

Star Trek: Discovery blijft het echt anders doen, met het derde en alle toekomstige seizoenen.

Jim Pedd, 4 november 2020 om 17:59

Star Trek: Discovery is dit derde seizoen totaal anders dan wat we tot nu toe gezien hebben. De serie speelt zich nu af in de 32ste eeuw en zal daar voorlopig blijven.
De show begon 930 jaar eerder in de Trek-tijdlijn, maar doet het sinds dit derde seizoen echt helemaal anders. Voor de schrijvers is dat een briljante zet geweest, die soms namelijk te veel vast zaten aan oude verhalen en het canon van de franchise. Daar hebben ze nu helemaal geen last meer van. En zo blijft het.

Lees ook: Belangrijke positie in 'Star Trek: Discovery' veranderd

Niet meer terug
"De serie is echt helemaal anders," aldus acteur Doug Jones tegenover Collider. "We gaan waar nog geen Star Trek-serie ooit heen gegaan is. En dat is een permanente sprong in de toekomst. 930 jaar. Dus niet gewoon een paar jaar. We zijn naar een nieuw tijdperk gegaan, met nieuwe regels, nieuwe gebruiken en alles is anders."

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' onthult schokkend detail

Dat maakt het voor de schrijvers ook makkelijker. "We moesten steeds ons aan het canon houden, en hebben er echt voor gezorgd dat alles wat we deden steeds geen invloed had op latere seizoenen of op andere series die ze aan het maken waren. Nu zijn we vooruit gesprongen en hebben we daardoor veel meer speelruimte."

Bron: Collider

Lees meer over: Star Trek Discovery, Netflix, Doug Jones

Populair nieuws