search
Nieuw op Netflix: De innovatieve oorlogsserie 'The Liberator'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De innovatieve oorlogsserie 'The Liberator'

De serie maakt gebruikt van een gloednieuwe techniek genaamd Enhanced Hybrid Animation...

Vanaf vandaag, woensdag 11 november 2020 is op Netflix een wel erg bijzondere oorlogsserie te bekijken. Dit niet alleen omwille van het verhaal dat wordt verteld, maar ook als gevolg van de manier waarop de serie is gemaakt.

The Liberator is eigenlijk een animatieserie..., maar toch is dat misschien niet de volledige juiste benaming. Eigenlijk zouden we het eerder moeten bestempelen als een soort van hybride project. Er wordt dan ook niet alleen gebruik gemaakt van animaties. Daarnaast zit er ook heel wat live-action in de serie verwerkt. De term die Netflix zelf gebruikt luistert naar de naam "Enhanced Hybrid Animation". De streamingdienst zou op moment van schrijven ook een patentaanvraag hebben lopen voor deze gloednieuwe techniek.

Controversieel
De keuze die Netflix heeft gemaakt voor deze bijzondere oorlogsserie was meteen van bij de bekendmaking behoorlijk controversieel. Heel wat fans hadden dan ook liever een realistische uitvoering gezien. De serie The Liberator is gebaseerd op het boek van Alex Kershaw genaamd The Liberator: One World War II Soldier's 500-Day Odyssey. De productie is in handen van Jeb Stuart. Hij was in het verleden reeds betrokken bij projecten zoals met name The Fugitive en Die Hard.

Het verhaal dat wordt verteld is deze van de Amerikaanse legerofficier Felix Sparks en zijn infanterie-eenheid. Zij staan er om bekend maar liefst 500 dagen lang mee te hebben gevochten voor de vrijheid van Europa. Deze unieke oorlogsserie is vanaf vandaag te bekijken op Netflix. De onderstaande trailer geeft je alvast een aardig voorsmaakje.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen