search

Ons nieuws van woensdag 11 november 2020

Nieuw op Netflix: De innovatieve oorlogsserie 'The Liberator'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De innovatieve oorlogsserie 'The Liberator'

De serie maakt gebruikt van een gloednieuwe techniek genaamd Enhanced Hybrid Animation...

Vanaf vandaag, woensdag 11 november 2020 is op Netflix een wel erg bijzondere oorlogsserie te bekijken. Dit niet alleen omwille van het verhaal dat wordt verteld, maar ook als gevolg van de manier waarop de serie is gemaakt.

The Liberator is eigenlijk een animatieserie..., maar toch is dat misschien niet de volledige juiste benaming. Eigenlijk zouden we het eerder moeten bestempelen als een soort van hybride project. Er wordt dan ook niet alleen gebruik gemaakt van animaties. Daarnaast zit er ook heel wat live-action in de serie verwerkt. De term die Netflix zelf gebruikt luistert naar de naam "Enhanced Hybrid Animation". De streamingdienst zou op moment van schrijven ook een patentaanvraag hebben lopen voor deze gloednieuwe techniek.

Controversieel
De keuze die Netflix heeft gemaakt voor deze bijzondere oorlogsserie was meteen van bij de bekendmaking behoorlijk controversieel. Heel wat fans hadden dan ook liever een realistische uitvoering gezien. De serie The Liberator is gebaseerd op het boek van Alex Kershaw genaamd The Liberator: One World War II Soldier's 500-Day Odyssey. De productie is in handen van Jeb Stuart. Hij was in het verleden reeds betrokken bij projecten zoals met name The Fugitive en Die Hard.

Het verhaal dat wordt verteld is deze van de Amerikaanse legerofficier Felix Sparks en zijn infanterie-eenheid. Zij staan er om bekend maar liefst 500 dagen lang mee te hebben gevochten voor de vrijheid van Europa. Deze unieke oorlogsserie is vanaf vandaag te bekijken op Netflix. De onderstaande trailer geeft je alvast een aardig voorsmaakje.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schurk in 'The Mandalorian' heeft bizar ruimteschip
Series / Foto's

Schurk in 'The Mandalorian' heeft bizar ruimteschip

Enorm schip voor de grote slechterik in de Star Wars serie The Mandalorian.

Na zijn introductie in seizoen 1 van The Mandalorian zagen we het personage Moff Gideon nog niet in het nieuwe tweede seizoen. Toch gaat hij komen en nu weten we ook in welk schip dat zal zijn!

Eerder liet acteur Giancarlo Esposito (The Boys, Breaking Bad) al weten dat hij in het nieuwe seizoen een groter schip zal hebben en deze is nu onthuld via een plaatje van Topps. En het is duidelijk geen kleintje.

Lees ook: Deze acteurs hebben cameo's als X-Wing piloten in 'The Mandalorian'

Star Destroyer voor Moff Gideon
Het lijkt erop dat Gideon een schip van het type Star Destroyer heeft. En dan geen Imperial Star Destroyer, maar een Arquitens klasse schip. Die schepen waren te zien in The Clone Wars. In het eerste seizoen zagen we de schurk nog in een TIE Fighter.



Lees ook: Opmerkelijk: 'The Mandalorian' levert 'Star Wars'-gebarentaal op

Nu is het afwachten wanneer we Moff Gideon weer te zien krijgen. Aankomende vrijdag debuteert de derde van acht afleveringen op Disney+. Deze staat om 9.00 uur online.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onbegrijpelijk: HBO trekt stekker uit grote Stephen King-serie
Series / Nieuws

Onbegrijpelijk: HBO trekt stekker uit grote Stephen King-serie

Over en uit voor de serie The Outsider, een serie die een grote toekomst leek te hebben.

Het doek voor de serie The Outsider is al na één seizoen gevallen. De zender HBO ziet geen heil in een vervolg en cancelde de show. Voor de fans is er hoop dat de misdaad-horrorserie een vervolg krijgt op een andere zender.

De serie gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Stephen King werd van 12 januari tot en met 8 maart 2020 uitgezonden op HBO en met grote namen als Ben Mendelsohn, Jason Bateman, Bill Camp, Cynthia Erivo en Jeremy Bobb erg goed bekeken en goed ontvangen.

Reactie HBO
"We hebben genoten van onze samenwerking met Richard, Jason, Andrew en het MRC-team, en we wensen hen het beste bij het voortzetten van de wereld gecreëerd door de briljante Stephen King," zei een HBO-woordvoerder in een verklaring via Variety.

Lees ook: 'The Outsider' seizoen 2 komt er volgens Stephen King

Productiemaatschappij MRC hoopt nu dat een andere zender de serie overneemt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Erg goed nieuws voor 'The Umbrella Academy'
Series / Nieuws

Erg goed nieuws voor 'The Umbrella Academy'

Seizoen drie van The Umbrella Academy komt er nu echt aan; fijn nieuws voor de fans.

De officiële aankondiging hing al een tijdje in de lucht en nu is deze er dan ook eindelijk. Netflix heeft het derde seizoen van The Umbrella Academy besteld en de opnames zijn ingepland. Goed nieuws voor de fans.

Het tweede seizoen werd ijzersterk ontvangen en vele fans kijken al uit naar meer afleveringen met de familie Hargreeves. De verfilming van de strips van Dark Horse Comics krijgt een derde seizoen van tien afleveringen. De eerdere seizoenen bestaan ook elk uit tien episodes.

Lang onduidelijkheid
Vaak is Netflix er snel bij om een nieuw seizoen aan te kondigen. Met The Umbrella Academy duurde het langer. De streamingdienst cancelt de laatste tijd wel meer prima ontvangen series na het tweede seizoen en heeft op dit moment ook te dealen met de coronacrisis.

De opnames voor The Umbrella Academy seizoen drie starten in februari in Toronto en castleden als Ellen Page, Tom Hopper, David Castañeda, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Justin H. Min, Ritu Arya en Colm Feore keren waarschijnlijk allemaal terug.

Lees ook: Opmerkelijke toevoeging aan 'The Umbrella Academy'?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer 'Batman'-prequel 'Pennyworth' seizoen 2
Series / Nieuws

Nieuwe trailer 'Batman'-prequel 'Pennyworth' seizoen 2

De prequel-serie over de butler van Bruce Wayne/Batman krijgt een vervolgseizoen.

Epix heeft de officiële trailer onthuld van het tweede seizoen van Batman-prequelserie Pennyworth. De eerste aflevering wordt uitgezonden op 13 december a.s.

Lees ook: Baddass butler in trailer 'Pennyworth' seizoen 2!

Het nieuwe seizoen speelt zich een jaar na de gebeurtenissen uit de eerste reeks af. Engeland is verzeild geraakt in een vernietigende burgeroorlog met de machtige, neofascistische Raven Union, die aangevoerd wordt door Lord Harwood (Jason Flemyn) en het land wil overnemen. Noord-Londen geldt ondertussen nog steeds als een van de laatste bolwerken van het verzet, waar ook Alfred Pennyworth (Jack Bannon) toe behoort.

De jonge jaren van Alfred
Alfred runt nu The Delaney, een geheime club in Soho waar iedereen welkom is, samen met zijn SAS-maten Deon 'Bazza' Bashford (Hainsley Lloyd Bennett) en Wallece 'Daveboy' MacDougal (Ryan Fletcher). Hij heeft echter ook plannen om te verhuizen naar Amerika.

Bekijk hieronder de trailer van Pennyworth seizoen 2.

Lees ook: 'Pennyworth' laat ons de persoonlijkheid van Batman zien

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Silence of the Lambs'-serie 'Clarice' krijgt nieuwe castleden
Series / Nieuws

'Silence of the Lambs'-serie 'Clarice' krijgt nieuwe castleden

Na het populaire Hannibal komt er nog een spinoff-serie over een personage uit The Silence of the Lambs.

Eerder dit jaar werd al bekend dat CBS het groene licht had gegeven voor Clarice, een serie over het personage Clarice Starling uit The Silence of the Lambs. Ook werd bekend dat Rebecca Breeds (Pretty Little Liars) de rol van Starling zal spelen in de serie.

Lees ook: 'Silence of the Lambs'-serie begint vorm te krijgen!

Breeds wordt in de serie vergezeld door acteurs als Kal Penn (Harold & Kumar Go to White Castle), Nick Sandow (Orange is the New Black) en Michael Cudlitz (The Walking Dead). Nu komen daar de namen Marnee Carpenter (Criminal Minds), Jayne Atkinson (House of Cards), Shawn Doyle (The Expanse) en Tim Guinee (Homeland) bij.

Een belangrijke rol
Carpenter zal de rol spelen van Catherine Martin, het personage dat werd ontvoerd door de moordenaar Buffalo Bill uit The Silence of the Lambs. Ze werd uiteindelijk gered door Clarice Starling in de film.

De serie Clarice speelt zich af in 1993, ruim een jaar na de gebeurtenissen in The Silence of the Lambs. We zien hoe Starling terugkeert naar haar werk en verscheidene seriemoordenaars en ander gespuis moet opsporen in en rondom Washington D.C.

Lees ook: 'The Silence of the Lambs' krijgt nu een serie!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de nieuwe 'The Mandalorian'-planeet
Series / Nieuws

Dit is de nieuwe 'The Mandalorian'-planeet

The Mandalorian laat een heel nieuwe plek zien, althans, dat zou je denken.

The Mandalorian speelde zich in de nieuwste aflevering voor een groot deel af op een heel andere plek dan woestijnplaneet Tatooine. Daar begon dit seizoen, maar de woestijnplaneet is ingeruild voor een heel andere plek.

We zagen namelijk een heel nieuwe ijsplaneet. Maar in de serie kregen we niet te horen welke planeet dat precies was. Gelukkig weten fans nu aan de hand van concreet bewijs hoe de planeet heet.

Lees ook: 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian': Dit zijn de belangrijkste onbeantwoorde vragen na de nieuwste aflevering

Een ijsplaneet
Fans zagen namelijk op een moment in de serie, dat de boel zich afspeelde op de planeet Maldo Kreis. Dat is de ijzige planeet waar we Mando in het begin van de franchise leerden kennen. Fans spotten het aan de hand van een beeld van de schermen in de Razor Crest, waar de locatie Aurebesh aangeduid staat.

Lees ook: 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' bevat iets heel angstaanjagends als je arachnofobie hebt

Maldo Kreis heeft dus niet alleen gigantische ruimte-walrussen op zich wonen, maar ook hele legers aan grote moordlustige spinnen. De planeet heeft verder nog meer te bieden, want we zien in de serie ook mooie warmwaterbaden. Dat is dus een nieuwe vakantiebestemming!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Controversieel Baby Yoda-moment in 'The Mandalorian' grappig bedoeld
Series / Nieuws

Controversieel Baby Yoda-moment in 'The Mandalorian' grappig bedoeld

The Mandalorian heeft een nogal controversieel moment en dat leidt tot reacties.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Baby Yoda die eitjes van een met uitsterven bedreigde familie opeet, is allerminst schattig. Toch is dat in The Mandalorian juist grappig bedoeld.

Dat vertelt creative art manager Phil Szostak op sociale media. "Chapter 10 van The Mandalorian maakt heel duidelijk dat de eitjes van Frog Lady niet bevrucht zijn, net als de kippeneieren die velen van ons eten. Maar natuurlijk zijn kippen geen zelfbewuste wezens en zijn de momenten waarop The Child de eitjes eet voor het komisch effect bewust wat verontrustend gemaakt. We weten allemaal dat verontrustende dingen ons laten lachen, ons in elkaar doen krimpen, of allebei."

Lees ook: Verrassende wending in 'The Mandalorian'

Sterke reactie
Fans reageerden desalniettemin behoorlijk krachtig op de momenten waarop we Baby Yoda eitjes zien eten. De momenten waren inderdaad wel grappig, maar tegelijk niet heel leuk gezien het verhaal van Frog Lady.

Lees ook: 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian': Dit zijn de belangrijkste onbeantwoorde vragen na de nieuwste aflevering

Hoe je het ook wendt of keert, Baby Yoda eet uiteindelijk wel de eitjes op van een familie die bijna uitgestorven is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zeer felle kritiek op 'Superman and Lois'
Series / Nieuws

Zeer felle kritiek op 'Superman and Lois'

De schrijfster Nadria Tucker laat weten dat er iets met seksisme mis ging in de scenario's.

Felle kritiek rond de serie Superman & Lois. Schrijfster Nadria Tucker stelt dat ze ontslagen werd van de Arrowverse-serie, nadat ze had gewezen op seksisme in de scenario's.

De serie is vanaf 23 februari te zien op televisiezender The CW. De serie zal gaan over de levens van Lois en Clark in Smallville, nadat een tragische gebeurtenis ervoor zorgt dat ze Metropolis moeten vertrekken. Ook leren we meer over hun levens als ouders van twee tienerzoons, waarmee de serie zich onderscheidt van andere films en series over de man van staal.

Lees ook: Leven van 'Supergirl' is niet voorbij na het einde van de serie

Seksisme in de scripts
Toch lijkt er iets mis te gaan met de serie. Nadria Tucker stelt het volgende: "Afgelopen vrijdag kreeg ik te horen dat mijn contract rond Superman & Lois niet verlengd zou worden. Mijn diensten waren niet meer nodig en mijn samenvatting en eerste concept waren niet goed genoeg (waar ik het natuurlijk niet mee eens ben). Dat nadat ik maandenlang #MeToo-grappen aangewezen heb in de dialoog."

Lees ook: 'Superman & Lois' brengt nieuw Superman-kostuum

Tucker denkt dan ook dat het ligt aan dat laatste. "Mijn collega's hebben mij ervan verzekerd dat ik geweldig werk deed in de kamer, dus ik weet dat ik niet gek ben. Ik heb getwijfeld of ik dit zou moeten plaatsen, maar mijn eigen geestelijke gezondheid vereist dat ik dat doe."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heel veel nieuwe details en foto's Disney+-serie 'WandaVision'
Series / Foto's

Heel veel nieuwe details en foto's Disney+-serie 'WandaVision'

WandaVision heeft bizar genoeg nog altijd geen releasedatum gekregen van Disney+.

Entertainment Weekly heeft een hele rits details over de serie WandaVision onthuld. We zetten in dit artikel de belangrijkste onthullingen voor je op een rij.

De serie speelt zich af na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame. De eerste aflevering speelt zich af in een campy, op de jaren vijftig geïnspireerde, setting die aan een sitcom moet doen denken. Dit deel is opgenomen voor een studiopubliek, precies zoals het gerucht lange tijd ook ging.

Lees ook: Schokkende onthulling Disney-serie 'WandaVision'

Meer details
We weten ook dat de serie in totaal zes afleveringen krijgt. "We hebben een serie gemaakt die echt lijkt op zes Marvel-films, die zo verpakt zijn dat je denkt dat het om een sitcom gaat," aldus actrice Teyonah Parris.

"Het was gestoord", zegt Elizabeth Olsen over het opnemen van delen van afleveringen voor een studiopubliek. "Dat was heel meta voor mijn gevoel, want ik bezocht dat soort opnames vroeger toen mijn zussen in dat soort setting werkten."

Lees ook: 'WandaVision' onthult nieuwe blik op hoofdpersonen

Paul Bettany kan zich daarin vinden. "Toen we klaar waren, wilden we eigenlijk allemaal echt graag door. Er een toer mee doen, een beetje WandaVision on Ice." Schrijver Jac Schaeffer ziet het dan ook als een liefdesbrief aan dit soort series van vroeger. "We eren al die ongelofelijke series en mensen die ons voor zijn gegaan."

Fans gaan vinden waar ze op hopen, belooft Marvel-baas Kevin Feige verder. "Als je de 23 films volgt die we hebben gemaakt, en mee gaat op reis in Phase 4, dan word je rijkelijk beloond."











Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead: World Beyond' heeft een groot probleem
Series / Featured

'The Walking Dead: World Beyond' heeft een groot probleem

The Walking Dead: World Beyond kent misschien wel de ergste schurk uit heel de franchise.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Walking Dead: World Beyond heeft een groot probleem. Elizabeth Kublek is namelijk een monster. De grootste schurk die de franchise tot nu toe gekend heeft. En dat maakt het bepaald niet goed.

The Governor, The Termites, Negan, de Whisperers. Allemaal waren het schurken, maar niemand is zo erg vergeleken met Kublek en haar Civic Republic Military. Zij zijn namelijk massamoordenaars die meer hebben gedaan dan wie dan ook.

Lees ook: Kijkcijfers 'The Walking Dead: World Beyond' niet bepaald geweldig

Bizarre gebeurtenissen
Kublek liet haar soldaten de volledige Campus Colony uitmoorden. Indrukwekkend, want er leefden maar liefst 9.671 mensen, minus de vier kids en twee volwassenen die richting New York reizen. Kublek had slechts een kleine groep soldaten bij zich, maar slaagde er toch in het volledige gebied uit te moorden.

Wat best knap is als je erover nadenkt. De Campus Colony, met zijn 10.000 overlevenden, moet wel bewakers hebben. Felix is er een van, en er zijn trainingen waarin vrijwel iedereen leert zich te verweren. Je zou zodoende denken dat het wel goed zit met de beveiliging daar en dat de Campus Colony een aanval best redelijk af kan slaan.

Lees ook: 'The Walking Dead: World Beyond' onthult meer over de mysterieuze CRM

Maar niet hier. Wat extra opmerkelijk is, is dat de Campus Colony een satelliet is van de Omaha-nederzetting, waar zo'n 100.000 mensen leven. Die is dus ruwweg de helft zo groot als de CRM met zijn 200.000 mensen in een stad. Dat de CRM dit doet is behoorlijk onlogisch, want Omaha gaat er natuurlijk op een gegeven moment achter komen.

Lees ook: 'The Walking Dead: World Beyond' hint naar nieuwe doomsday

En dan is de samenwerking tussen de nederzettingen natuurlijk direct voorbij. Dat de CRM ook zo bizar kwaadaardig is dat het 10.000 mensen in koele bloede vermoordt, omdat ze 'mogelijk' 'ooit' een probleem vormen…?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.