Feestje voor fans: 'Halo'-serie krijgt nieuwe Cortana

'Halo'-serie krijgt nieuwe Cortana

Halo heeft een nieuwe stemactrice aangetrokken voor de rol van AI-assistent Cortana.

Jim Pedd, 13 november 2020 om 12:06

De Halo-serie heeft een nieuwe Cortana gecast. Oorspronkelijk zou Natascha McElhone de stem van Cortana inspreken en tegelijk de maakster van Cortana spelen: Dr. Catherine Halsey. Door vertragingen in de productie als gevolg van het coronavirus, kan McElhone haar werk niet afronden en moet de rol opnieuw gecast worden.
Er is volgens IGN ook al meteen een nieuwe stemactrice gevonden. McElhone wordt volgens de site vervangen door Jen Taylor. Voor fans van de gameserie is dat goed nieuws, want Taylor sprak de stem van Cortana tot nu toe in voor elke game in de serie. McElhone zal wel de rol van Dr. Halsey blijven spelen.

Lees ook: Nieuwe 'Halo'-foto is heel veelbelovend!

De Halo-games
In de gamefranchise van Microsoft Studios, volgen we Master Chief. Met behulp van zijn AI, Cortana, helpt hij de mensheid in een strijd tegen de Covenant. Dat is een alliantie van verschillende rassen van buitenaardse wezens. De titel Halo refereert naar Halo-ringen die ontwikkeld zijn om de Flood uit te roeien.

Lees ook: Aankomende 'Halo'-serie wordt anders dan de game

De games doen het ontzettend goed en er wordt al jaren gewerkt aan deze verfilming. Eerst ging het om een film, nu om een serie voor Showtime.

Bron: IGN

Lees meer over: Halo, Natasha McElhone, Jen Taylor, Showtime

Informatie over de serie: Halo

Populair nieuws