search

Ons nieuws van vrijdag 13 november 2020

Netflix domineert in top-10 meest gestreamde films en series voor oktober
Series / Streaming-diensten

Netflix domineert in top-10 meest gestreamde films en series voor oktober

Netflix en Disney+ zijn de enige twee in de top tien qua streamingseries en -films.

Netflix is weer absoluut dominant in de maand oktober. De cijfers liegen er niet om. Kijk je naar de meest gestreamde films en series, dan staat Netflix met acht titels in de top tien. Enkel Disney+ wist een klein deukje in het pakje boter van Netflix te maken.

We zien dat The Haunting of Bly Manor de nummer 1 is, met het grootste aandeel van de streamingmarkt in de maand oktober. De serie werd door 15,8% van de kijkers gezien, waarmee de serie het dus behoorlijk goed doet voor een wat traag horrordrama. Opvallend is dat ook Disney+ in de top drie staat, met de serie The Mandalorian die pas twee afleveringen onderweg is.

Lees ook: 'The Haunting of Bly Manor': Dit moet je weten

Andere titels
Verder zie je eigenlijk wat we vrijwel elke maand weer zien. Netflix heeft vrijwel al zijn grote Originals in de top tien weten te krijgen. De meeste daarvan zijn gloednieuw in de maand dat ze domineren.

Lees ook: Over een dikke week gaan we eindelijk het vervolgseizoen van 'The Haunting of Hill House' zien!

1. The Haunting of Bly Manor (Netflix) "“ 15.8%
2. Schitt's Creek (Netflix) "“ 14.8%
3. The Mandalorian (Disney Plus) "“ 13.9%
4. Hubie Halloween (Netflix; film) "“ 12.7%
5. American Murder: The Family Next Door (Netflix) "“ 10.3%
6. Emily in Paris (Netflix) "“ 9.8%
7. Ratched (Netflix) "“ 9.2%
8. The Queen's Gambit (Netflix) "“ 7.6%
9. Unsolved Mysteries (Netflix) "“ 7.5%
10. Tim Burton's The Nightmare Before Christmas (Disney Plus; film) "“ 7.3%
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poster 'American Horror Story' hint naar... Zeemeerminnen?
Series / Posters

Poster 'American Horror Story' hint naar... Zeemeerminnen?

Nieuw seizoen van American Horror Story gaat nieuwe richting op.

De fans van American Horror Story kunnen flink achterover leunen, aangezien we nog minimaal drie nieuwe seizoenen kunnen verwachten na het in 2021 te verschijnen tiende seizoen. Ook debuteert in 2021 de spin-off American Horror Stories.

Wat betreft dat tiende seizoen van de moederserie kan gezegd worden dat we hoogstwaarschijnlijk te maken krijgen met zeemeerminnen. Een nieuwe teaserposter hint namelijk de komst van deze dodelijke wezens. De tanden verraden hun uiteindelijke uiterlijk.

American Horror Story gaat het water in
Eerder dit jaar plaatste showrunner Ryan Murphy al een foto van een strand, waarmee hij ernaar leek te hinten dat de serie zich (deels) in of bij de zee gaat afspelen. De opnames voor seizoen 10 moeten nog starten. Deze werden recent uitgesteld door corona. Hieronder het affiche!

Lees ook: Krankzinnige rol voor Macaulay Culkin in 'American Horror Story'

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe seizoen 'Doctor Who' wordt korter dan verwacht door corona
Series / Nieuws

Nieuwe seizoen 'Doctor Who' wordt korter dan verwacht door corona

We moeten het gaan doen met niet 11 maar slechts 8 nieuwe afleveringen 'Doctor Who'

Het nieuwe seizoen van Doctor Who wordt wel erg kort. De dertiende reeks van de serie zal namelijk slechts acht afleveringen krijgen. Dat valt te wijten aan het coronavirus, dat grote invloed blijkt te hebben op de productie.

Chris Chibnall hanteert een heel andere invalshoek voor het maken van de BBC-serie. Hij focust zich vooral op de productiekwaliteit, en in ruil daarvoor heeft Chibnall gekozen om het aantal afleveringen te verminderen. Dat betekent dat het geheel minder intensief kan zijn voor de castleden en ook dat actrice Jodie Whittaker hopelijk langer in de rol blijft.

Lees ook: 'Doctor Who'-fans spotten nieuw plotgat

Korter seizoen
De Daily Mirror had een interview met Chibnall. "In dit vreemdste der jaren, heeft het productieteam van Doctor Who echt een paar wonderen moeten verrichten om de productie op gang te krijgen," aldus Chibnall. En dat had duidelijk gevolgen.

Lees ook: Schokkend 'Doctor Who'-moment had anders moeten lopen

"Gezien de complexiteit van het maken van Doctor Who, en de nieuwe en rigoureuze coronamaatregelen, kost het ons wat langer om elke aflevering te maken. Dat betekent dat we verwachten te eindigen met acht afleveringen, in tegenstelling tot de gebruikelijke elf."

Of Chibnall de gebruikelijke kerstspecial meetelt is niet zeker.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekenden terug in 'American Horror Story' spin-off
Series / Posters

Bekenden terug in 'American Horror Story' spin-off

American Horror Stories is een spin-off van de American Horror Story-reeks. Maar wat krijgen we te zien?

Het tiende seizoen van de opvallende serie American Horror Story van de zender FX komt er alweer aan, maar we kunnen naar meer uitkijken. Er komt namelijk ook een spin-off! En deze krijgt de titel American Horror Stories.

Nu zijn er weer wat meer details onthuld over die spin-off. Eerder werd al bekend dat iedere uur durende aflevering een eigen verhaal heeft. Nu wordt duidelijk dat er ook gezichten uit de moederserie te zien zullen zijn.

Details American Horror Stories
"Het is de spin-off van AHS," legde de showrunner Ryan Murphy uit. "We doen 16 losse afleveringen van een uur waarin we ons verdiepen in horrormythen en legendes... Veel van de afleveringen zullen AHS-sterren bevatten die je kent en waar je van houdt. Meer volgt..." Hieronder ook een poster!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Terminator'-acteur gecast in 'Suicide Squad'-serie
Series / Nieuws

'Terminator'-acteur gecast in 'Suicide Squad'-serie

Wederom groot nieuws voor de DC-serie Peacemaker met John Cena.

The cast van Peacemaker, de spinoff-serie van The Suicide Squad die James Gunn maakt voor HBO Max, wordt alsmaar groter. Via The Hollywood Reporter is namelijk bekend geworden dat Danielle Brooks, Robert Patrick, Jennifer Holland en Chris Conrad te zien zullen zijn naast hoofdrolspeler John Cena.

Lees ook: Superheldenserie 'Peacemaker' komt er heel snel

Brooks kennen we vooral door haar doorbraakrol als Tasha 'Taystee' Jefferson in Orange is the New Black, de Netflix-serie die vorig jaar na zeven jaar eindigde. Daarnaast werd ze in 2016 genomineerd voor een Tony Award voor haar rol in theaterstuk The Color Purple. In Peacemaker zal Brooks te zien zijn als Leota Adebayo. Patrick, die we natuurlijk kennen van zijn rol als de T-1000 in Terminator 2, speelt de rol van Auggie Smith.

Een miniserie om naar uit te kijken
Gunns vriendin Holland, die de rol van Emilia Harcourt speelt in The Suicide Squad, zal diezelfde rol spelen in de serie. Conrad, die we kennen van zijn rol in Amazon Prime's Patriot, speelt tot slot de rol van Adrian Chase/Vigilante.

Peacemaker zal de oorsprong laten zien van John Cena's titulaire personage, die we eerst zien in The Suicide Squad. Onlangs werd ook aangekondigd dat Steve Agee zal terugkeren als John Economos. Gunn schreef de scenario's van alle acht afleveringen en zal er een paar regisseren. Begin 2021 moet de productie van start gaan. HBO Max heeft nog niet aangekondigd wanneer de serie te streamen zal zijn.

Lees ook: Meer 'Suicide Squad'-leden terug voor spinoff-serie 'Peacemaker'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Arnold Schwarzenegger krijgt zijn eigen serie op Netflix
Series / Nieuws

Arnold Schwarzenegger krijgt zijn eigen serie op Netflix

Opnieuw een grote acteur die zich voor het eerst aan een Netflix-serie waagt.

Eerder dit jaar werd al aangekondigd dat Arnold Schwarzenegger een grootschalige serie met hemzelf als hoofdrolspeler zal produceren voor Skydance TV, maar er was nog geen duidelijkheid over waar de serie uitgezonden zou gaan worden. Nu is de kogel door de kerk: de spionage-serie is beland bij Netflix!

De deal is nog niet volledig rond, maar dit lijkt enkel een kwestie te zijn van een aantal puntjes die op de i moeten worden gezet. De nog steeds titelloze serie zou nu zijn aangekomen bij het moment dat de daadwerkelijke pre-productie kan beginnen.

Nog weinig details
Er is verder nog maar weinig bekend over de serie, afgezien van het feit dat Arnold Schwarzenegger en Monica Barbaro (Top Gun: Maverick) een vader en zoon zullen spelen die over de hele wereld avonturen beleven als spionnen. Nick Santora, die we kennen van zijn werk aan The Sopranos, Prison Break en Scorpion, heeft de serie bedacht en zal samen met Schwarzenegger produceren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegde veel goede series toe afgelopen week
Series / Streaming-diensten

Netflix voegde veel goede series toe afgelopen week

Netflix kwam zoals altijd weer met heel wat nieuws. Check hier het overzicht.

Netflix voegt weer een hele rits series toe. Zoals gebruikelijk vertellen we je vandaag welke nieuwe titels dat allemaal waren de afgelopen week!

En zoals altijd beginnen we weer met de series waarvan nieuwe afleveringen online zijn gezet. Laten we het spits afbijten:
Star Trek: Discovery (S03E05): Weer een nieuwe week met een nieuwe aflevering rond Michael Burnham en de crew van de USS Discovery. Deze week zoeken ze de Federation!
La Valla (S01E10): De seizoensfinale van de show waarin we een familie zien vechten om te overleven in het dystopische Madrid van de toekomst.

Nieuwe seizoenen
En dan de lijst met series waarvan een volledig nieuw seizoen online is geplaatst.

Documentaire
A Lion in the House (seizoen 1): Deze documentaire, gefilmd over een periode van zes jaar, laat zien hoe vijf kinderen met kanker en hun veerkrachtige families de behandelingen en trauma's daarmee omgaan.
Trial 4 (seizoen 1): In 1993 wordt de 19-jarige Sean K. Ellis beticht van moord op een politieagent in Boston.

Drama
Keizersvrouwen (seizoen 1): De vrouw van een rijzende ster bij de gemeente Amsterdam wordt achtervolgd door een donker verleden en zakt steeds dieper weg in de onderwereld.
The Liberator (seizoen 1): Een bont stel dappere soldaten worden echte helden tijdens de geallieerde invasie van Europa in de Tweede Wereldoorlog.

Komedie
Aunty Donna's Big Ol' House of Fun (seizoen 1): Hilarische komedie waarin het trio Aunty Donna hun absurde stijl goed tentoonstelt.

Misdaad
Undercover (seizoen 2): Het tweede seizoen is na tien weken een nieuwe aflevering klaar! De strijd tegen Ferry Bouman is nog lang niet voorbij.

Kinderserie
De Vuilniswagen (seizoen 1): De zesjarige Henk en zijn beste vriend, een reusachtige vuilniswagen die toetert en briest, beleven talrijke avonturen: van leren vliegen tot naar de bioscoop gaan.

Reality
A Queen is Born (seizoen 1): Drag dromen komen uit dankzij Gloria Groove en Alexia Twister.

Romantiek
Dash & Lily (seizoen 1): Tegenpolen trekken elkaar aan als de cynische Dash en vrolijke Lily elkaar berichten en uitdagingen sturen via een rood boekje.

Thriller
Bad Banks (seizoen 1-2): Seksisme in de financiële sector wordt aan de kaak gesteld in deze serie over investeerder Jana.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher'-serie gaat op aanraden van de fans een bijzonder element toevoegen
Series / Nieuws

'The Witcher'-serie gaat op aanraden van de fans een bijzonder element toevoegen

The Witcher kijkt straks ook naar een bijzonder element, op aanraden van fans.

Als je denkt aan Geralt of Rivia, denk je niet meteen aan iemand met een handicap. Netflix heeft de held in The Witcher tot nu toe vooral neergezet als een held die goed met zijn zwaard weet te werken en heel wat monsters - zowel beest als mens - gedood heeft.

Hoewel dat tot nu toe redelijk accuraat is, zien we in de boeken dat Geralt naarmate de boel vordert, steeds minder sterk is. Hij raakt natuurlijk ook gewond, en worstelt zowel fysiek als mentaal met alles wat om hem heen gebeurt. In de boeken van Andrzej Sapkowski zie je dat ook langzaamaan gebeuren.

Lees ook: 'The Witcher'-opnames tonen hereniging Geralt en Yennefer

Ook in de serie
Volgens maakster Lauren S. Hissrich gaat dat ook in de serie gebeuren. "Ik zit hier veel over te denken. Ik heb de boeken echt een dozijn keer gelezen. In specifieke secties las ik niet meer dan dat Geralt wat pijn heeft en doorgaat naar het volgende ding. Maar daarin heb ik mij echt vergist. Dus ik kijk er heel erg naar uit om te kijken naar andere dingen, extra lagen toe te voegen."

Lees ook: Dikke domper voor Netflix-serie 'The Witcher'

De serie is op dit moment druk met de opnames van het tweede seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix reageert eindelijk: cancelt het te veel series?
Series / Streaming-diensten

Netflix reageert eindelijk: cancelt het te veel series?

Netflix heeft een beetje het beeld aan zich kleven, dat het wel heel veel series annuleert.

Netflix staat er ondertussen om bekend dat het regelmatig een einde maakt aan populaire series. Vaak al na één seizoen, maar ook na twee seizoenen moeten veel series eraan geloven. Nu legt de streamingdienst uit waarom dat zo zit.

Netflix Global Head of TV, Bela Bajaria, vertelt dat het niet klopt, dat beeld. Netflix vernieuwt rond de 67 procent van al zijn series. Dat staat gelijk aan de standaard in de serieindustrie.

Veel series
"Als je kijkt naar series die twee seizoenen en meer krijgen, zitten wij op een percentage van 67 procent. Dat is de standaard in de industrie. We maken ook heel veel series volledig nieuw, en soms voelt het daardoor alsof we veel series al snel stopzetten. Maar kijk je naar het aantal vernieuwingen, dan ligt dat best hoog."

Bovendien zegt Bajaria dat Netflix veel series langer laat lopen: "Ik denk dat als je kijkt naar The Crown, waarvan we nu het vierde seizoen lanceren, en naar Grace & Frankie en The Ranch, we heel veel series hebben die langer lopen. En we hebben ook altijd gezegd dat we een mengeling willen met limited series en shows die meerdere seizoenen lopen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Feestje voor fans: 'Halo'-serie krijgt nieuwe Cortana
Series / Nieuws

Feestje voor fans: 'Halo'-serie krijgt nieuwe Cortana

Halo heeft een nieuwe stemactrice aangetrokken voor de rol van AI-assistent Cortana.

De Halo-serie heeft een nieuwe Cortana gecast. Oorspronkelijk zou Natascha McElhone de stem van Cortana inspreken en tegelijk de maakster van Cortana spelen: Dr. Catherine Halsey. Door vertragingen in de productie als gevolg van het coronavirus, kan McElhone haar werk niet afronden en moet de rol opnieuw gecast worden.

Er is volgens IGN ook al meteen een nieuwe stemactrice gevonden. McElhone wordt volgens de site vervangen door Jen Taylor. Voor fans van de gameserie is dat goed nieuws, want Taylor sprak de stem van Cortana tot nu toe in voor elke game in de serie. McElhone zal wel de rol van Dr. Halsey blijven spelen.

Lees ook: Nieuwe 'Halo'-foto is heel veelbelovend!

De Halo-games
In de gamefranchise van Microsoft Studios, volgen we Master Chief. Met behulp van zijn AI, Cortana, helpt hij de mensheid in een strijd tegen de Covenant. Dat is een alliantie van verschillende rassen van buitenaardse wezens. De titel Halo refereert naar Halo-ringen die ontwikkeld zijn om de Flood uit te roeien.

Lees ook: Aankomende 'Halo'-serie wordt anders dan de game

De games doen het ontzettend goed en er wordt al jaren gewerkt aan deze verfilming. Eerst ging het om een film, nu om een serie voor Showtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Huh? 'Game of Thrones'-ster diep in de schulden na de HBO-hit
Series / Nieuws

Huh? 'Game of Thrones'-ster diep in de schulden na de HBO-hit

Het zat Jason Momoa echt niet mee toen de rol in Game of Thrones als Khal Drogo voorbij was.

Dit zou je dan weer niet verwachten. De reis van acteur Jason Momoa naar Hollywood was niet makkelijk. Maar hij werd bekend als grote naam nadat hij een rol kreeg in Game of Thrones. Toch bleek dat niet het ticket naar succes waar hij wel op gehoopt had.

Momoa vertelde tijdens een interview dat hij het moeilijk had. "Ik bedoel, we leden honger na Game of Thrones," aldus de acteur. "ik kon geen werk vinden. Het is heel uitdagend wanneer je kinderen hebt en je volledig in de schulden zit."

Lees ook: 'Game of Thrones'-ster zeer lovend over het (verguisde) laatste seizoen

Zware tijden
Momoa kennen we onder meer van Baywatch, een serie die in 2001 stopte, maar Momoa wel liet zien dat hij meer acteerwerk moest nastreven. Een verhuizing naar Los Angeles bracht echter niet waar hij op gehoopt had.

Lees ook: Opvallende foto geschrapte 'Game of Thrones' pilot

"Ik kon geen agent krijgen gedurende drie of vier jaar," aldus Momoa. Maar gelukkig bleef hij doorzetten. Met succes, want hij werd onder meer gecast als DC-held Aquaman en die rol was wel degelijk een groot succes. Nu zit hij ook al in Dune en lijkt het wel goed te komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix hitserie 'The Umbrella Academy' krijgt een derde seizoen
Series / Nieuws

Netflix hitserie 'The Umbrella Academy' krijgt een derde seizoen

The Umbrella Academy krijgt een derde seizoen en daar zijn fans van de Netflix-serie echt heel blij mee.

Fans van Netflix-serie The Umbrella Academy reageren dolblij op het nieuws dat de serie inderdaad een derde seizoen gaat krijgen. Dat was al praktisch zeker, maar Netflix deed er wel heel lang over om de keuze definitief te maken. Deze week viel de beslissing gelukkig de goede kant op.

De reactie van fans is niet heel verrassend. Vanwege de coronacrisis heeft Netflix een aantal series geannuleerd, waarvan we vooraf gedacht hadden dat deze vernieuwd zouden worden. Tegelijk werd zelfs een serie als GLOW geannuleerd ondanks een eerdere vernieuwing.

Lees ook: Veelbelovende update over 'The Umbrella Academy'

Successen uit het verleden
Daaruit bleek dan ook dat successen uit het verleden geen garantie kunnen zijn voor de toekomst. De coronacrisis maakte alles onvoorspelbaar. Maar gelukkig heeft Netflix besloten om deze hitserie wel voort te zetten.

Lees ook: Goed nieuws voor 'The Umbrella Academy'-fans

Nu reageren fans extatisch op sociale media. Terecht ook, want de serie over de dysfunctionele Hargreeves-familie mag er wel zijn en gaat dus verder na de cliffhanger van het vorige seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe foto uit aanstaande 'Halo'-serie is zeer veelbelovend
Series / Foto's

Nieuwe foto uit aanstaande 'Halo'-serie is zeer veelbelovend

Er rust nogal veel druk op deze verfilming van de immens populaire Halo-games.

Door de coronapandemie kwamen de opnames van de Halo-serie in maart stil te liggen. Maar na een hele lange pauze, is nu besloten om weer door te gaan met de productie. Afgelopen dinsdag is die weer hervat en vandaag krijgen we een eerste teaser.

Hoofdrolspeler Pablo Schreiber zal te zien zijn als Master Chief. En hij plaatste een beeld van zichzelf op Instagram, met het onderste deel van de klassieke helm op. Dat laat zien dat het bijna gewoon een masker is. Bij het bericht schrijft Schreiber: "We zijn terug! Op de set voor Halo. Laten we dit gevecht afmaken!"

Lees ook: Aankomende 'Halo'-serie wordt anders dan de game

Jaren in de maak
De verfilming van de Halo-games is al jaren in de maak. Aan de hand van deze helm kunnen we in elk geval zien dat deze vrijwel identiek zal zijn als wat we in de games hebben gezien. Dat moet ook wel om fans tevreden te houden, want bij gameverfilmingen liggen dit soort dingen snel heel gevoelig.

Lees ook: Langverwachte 'Halo'-serie is extreem ingewikkeld om te maken

Televisiezender Showtime heeft een topcast gevonden voor de serie. Naast Schreiber, zijn ook Natascha McElhone als Dr. Catherine Halset en Cortana, Bokeem Woodbine als Soren-066, Shabana Azmi als Admiral Margaret Parangosky, Bentley Kalu als Spartan Vannak-134, Natasha Culzac als Spartan Riz-028, en Kate Kennedy als Spartan Kai-125 te zien.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zeer bloederige eerste foto 'The Expanse' seizoen 5
Series / Foto's

Zeer bloederige eerste foto 'The Expanse' seizoen 5

The Expanse neemt wederom een gewelddadige wending in het vijfde seizoen.

Het is nog even wachten, maar straks is The Expanse te zien op Amazon Prime Video. Dan krijgt de serie een nieuw seizoen en daar hebben we nu een nieuwe blik op.

Entertainment Weekly mocht een nieuwe foto van de serie vrijgegeven. Die laat ons technicus Amos Burton onder het bloed zien. Hij heeft zeker betere dagen gehad. Wat er precies aan de hand is op deze foto weten we niet, maar het moet een gewelddadige gebeurtenis zijn geweest.

Lees ook: Eerste trailer voor 'The Expanse' seizoen 5!

Nieuw seizoen
Het vijfde seizoen van deze sci-fi serie gaat op 16 december van start op Amazon Prime Video. De eerste drie afleveringen zijn vanaf die datum te zien, met vervolgens elke week een nieuwe aflevering.

Lees ook: Opnames 'The Expanse' seizoen 5 afgerond!

In dit nieuwe seizoen reizen duizenden mensen door de Ring, op zoek naar een beter thuis. Voor de crew van de Rocinante en de leiders van de Inner Planets en de Belt, betekent dit dat er nieuwe tijden ontstaan waarbij bepaalde persoonlijke conflicten verregaande repercussies hebben. Het zal weer geweld opleveren, maar hopelijk ook antwoorden over het protomolecuul.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt Netflix successerie 'To The Lake' nog een vervolg?
Series / Nieuws

Krijgt Netflix successerie 'To The Lake' nog een vervolg?

De Russische serie bleek een instant succes, maar een vervolg is niet geheel waarschijnlijk...

Komt er een tweede seizoen van de serie To The Lake of niet? Het is een belangrijke vraag die veel mensen zich stellen. Het antwoord is echter niet zo eenvoudig.

Laat ons beginnen door te stellen dat er op dit moment niets bekend is over een mogelijke verlenging van deze reeks. Wat we wel weten is dat het in eerste instantie niet de bedoeling was om een vervolg uit te brengen.

To The Lake is als serie gebaseerd op het boek Vongozero. Dat is belangrijk om te weten omdat tijdens het eerste seizoen de volledige verhaallijn van dat boek is verteld.

Toch een vervolg
Bovenstaande zorgt er voor dat het verschijnen van een tweede seizoen eigenlijk vrij onwaarschijnlijk is. Toch speelt er nog een belangrijke factor. De serie bleek het ondanks de Russische taal namelijk fantastisch goed te doen. Heel wat mensen blijken fan te zijn van de reeks en dat zou wel eens de weg kunnen openen naar een vervolg.

Dan is er nog het einde van het eerste seizoen. Zonder dit einde te spoilen kunnen we stellen dat ze op z'n minst ruimte laat voor een vervolg. Of dat vervolg er daadwerkelijk ook zal komen zal de toekomst moeten uitwijzen.

Heb je To The Lake nog niet gezien? Dan kan je hieronder alvast de trailer van het eerste seizoen bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Startdatum eerste Marvel-serie op Disney+ 'WandaVision' is bekend
Series / Nieuws

Startdatum eerste Marvel-serie op Disney+ 'WandaVision' is bekend

Niet in 2020, maar wel snel in 2021 verschijnt de Marvel serie WandaVision op Disney+.

Komende weken kunnen de fans van Star Wars zich vermaken met The Mandalorian en voor diegenen die ook dol zijn op Marvel start een paar weken daarna al de Marvel-serie WandaVision. Er is eindelijk een officiële datum bekend voor de aftrap.

Lang leek het erop dat de serie rond Elizabeth Olsens Wanda Maximoff / Scarlet Witch en Paul Bettany's Vision in december dit jaar zou verschijnen, maar dat is dus niet gelukt. Fijn voor de fans is dat de serie wel snel in 2021 start, namelijk vanaf 15 januari!

WandaVision op Disney+
Ondertussen is er al heel wat bekend over de serie die vooral gaat laten zien wie die Wanda Maximoff nou echt is en waartoe ze in staat kan zijn. Ze zal zich volledig ontpoppen tot Scarlet Witch en dat zal een belangrijke aanleiding zijn voor de gebeurtenissen in de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness die in 2022 moet verschijnen.

Lees ook: Dikke tegenvaller! Géén 'WandaVision' in 2020

Hieronder de officiële aankondiging, met de boodschap: "Een nieuw tijdperk breekt aan. Marvel Studios' WandaVision, een Original Series, streamt vanaf 15 januari op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'The Crown' seizoen 4: Dit moet je weten
Series / Foto's

Netflix-serie 'The Crown' seizoen 4: Dit moet je weten

The Crown gaat komende zondag verder op Netflix, met meteen weer tien afleveringen.

The Crown gaat verder op Netflix. Komende zondag, op 15 november, is het vierde seizoen van de televisieserie te zien. Dat seizoen wordt heel bijzonder, want het omvat zo'n beetje de twee meest interessante figuren in de geschiedenis van Queen Elizabeth II: Princess Diana en Margaret Thatcher.

Vandaag vertellen we je in dit artikel alles wat je moet weten over het vierde seizoen. Dat telt straks net als andere seizoenen weer tien afleveringen. Afleveringtitels zijn nog niet bekend; wel weten we dat het nieuwe seizoen meteen in zijn geheel online komt.

Lees ook: Netflix's 'The Crown' seizoen 4: Top of flop?

Wie keren er terug
In dit nieuwe seizoen draait het natuurlijk voornamelijk om twee nieuwe personages: Emma Corrin is namelijk Princess Diana en Gillian Anderson speelt de rol van Margaret Thatcher. Zij hebben grote rollen in dit nieuwe seizoen.

Lees ook: Prachtige beelden Netflix-hit 'The Crown'

Verder keren deze acteurs terug:
Olivia Colman is Elizabeth II
Tobias Menzies is Prince Phillip
Helena Bonham Carter is Princess Margaret
En er zijn een paar nieuwkomers:
Josh O'Connor is Prince Charles
Emerald Fennell is Camilla Parker Bowles
Erin Doherty is Princess Anne
Volgend seizoen zullen er al andere acteurs gecast worden in de hoofdrollen.

Het verhaal
Dit vierde seizoen zal de tijdsperiode tussen 1977 en 1990 beslaan. Dat betekent dat we gaan zien hoe Lady Diana Spencer en Prince Charles elkaar leren kennen, maar ook dat we het volledige premierschap van Margaret Thatcher gaan zien. Maar er is meer:

Lees ook: Netflix hitserie 'The Crown' heeft weer een nieuwe Prince Charles!

1979: Margaret Thatcher wordt de eerste vrouwelijke premier van het Verenigd Koninkrijk.
1979: De begrafenis van de vermoorde Louis Mountbatten. Hij was de oom van Prince Philip en Duke van Edinburgh.
1981: Het huwelijk van Prince Charles en Lady Diana Spencer.
1982: De Falklandoorlog vond plaats, tussen het Verenigd Koninkrijk en Argentinië.
1982: Michael Fagan breekt in bij Buckingham Palace en wist zich toegang te verschaffen tot de slaapkamer van Queen Elizabeth.
1983: We zullen zien hoe Prince Charles en Lady Diana Spencer een toer maken door Australië en Nieuw-Zeeland.
1988: Diana ging naar de Barnardo's Champion Children Awards.
1989: Princess Diana vloog mee op de Concorde.

Lees ook: Duistere tijden in trailer 'The Crown' seizoen 4

Volgende seizoen
Het volgende seizoen krijgt weer een heel nieuwe cast. Dan is actrice Colman dus klaar als Queen Elizabeth en wordt ze opgevolgd door Actrice Imelda Staunton speelt de rol van Elizabeth voor de komende twee - laatste - seizoenen. Verder is Lesley Manville straks Princess Margaret en krijgen we Jonathan Pryce te zien als Prince Philip. Elizabeth Debicki neemt het verder over als Princess Diana.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.