Netflix reageert eindelijk: cancelt het te veel series?

Netflix heeft een beetje het beeld aan zich kleven, dat het wel heel veel series annuleert.

Jim Pedd, 13-11-2020 12:06

Netflix staat er ondertussen om bekend dat het regelmatig een einde maakt aan populaire series. Vaak al na één seizoen, maar ook na twee seizoenen moeten veel series eraan geloven. Nu legt de streamingdienst uit waarom dat zo zit.
Netflix Global Head of TV, Bela Bajaria, vertelt dat het niet klopt, dat beeld. Netflix vernieuwt rond de 67 procent van al zijn series. Dat staat gelijk aan de standaard in de serieindustrie.

Veel series
"Als je kijkt naar series die twee seizoenen en meer krijgen, zitten wij op een percentage van 67 procent. Dat is de standaard in de industrie. We maken ook heel veel series volledig nieuw, en soms voelt het daardoor alsof we veel series al snel stopzetten. Maar kijk je naar het aantal vernieuwingen, dan ligt dat best hoog."

Bovendien zegt Bajaria dat Netflix veel series langer laat lopen: "Ik denk dat als je kijkt naar The Crown, waarvan we nu het vierde seizoen lanceren, en naar Grace & Frankie en The Ranch, we heel veel series hebben die langer lopen. En we hebben ook altijd gezegd dat we een mengeling willen met limited series en shows die meerdere seizoenen lopen."

Bron: Deadline

Lees meer over: Netflix, Series, Streaming, Vernieuwing

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix