'Star Trek: Discovery' doet onthutsende onthulling

'Star Trek: Discovery' doet onthutsende onthulling

Wat is er nog over van de Federation en van Starfleet na al die jaren?

Jim Pedd, 14 november 2020 om 13:04

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Star Trek: Discovery heeft de nieuwe versie van Starfleet en de United Federation of Planets onthuld. De crew van de Discovery arriveerde in het begin van dit seizoen en de 32ste eeuw en is er nu al in geslaagd om de Federation op te sporen.
In Die Trying leren we daardoor ook heel wat over de nieuwe versie van Starfleet. Die blijkt zich bij een ruimtestation in een verafgelegen kwadrant te bevinden. De overgebleven vloot verbergt zich onder een distortion field, dat gegenereerd wordt met behulp van energie van de schepen die er zijn. De Discovery mag het gebied wel betreden, maar een warm welkom is het niet voor de crew.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' wijzigt het canon weer eens

Admiral Charles Vance
De leider van het nieuwe Starfleet is Admiral Charles Vance, een oud-collega van Admiral Tal. Vance is duidelijk over hoe het er nu voor staat met de Federation. Die blijkt nog maar uit 38 werelden te bestaan, waar dat er ook 350 waren. Bovendien blijkt dat er nauwelijks meer mensen zijn die echt voor de Federation werken.

Lees ook: Fijn nieuws voor fans 'Star Trek: Discovery'

Vance is de enige die nog leiding geeft aan de Federation. Waarmee Starfleet en de Federation dus gereduceerd zijn tot een handjevol schepen in een kleine ruimtehaven. De idealen van Starfleet worden ook niet meer nagestreefd: verkenning van de ruimte met langetermijnreizen hoort er niet meer bij.

Dat komt ook doordat de mogelijkheid om op warpsnelheid te reizen fors ingeperkt is. De Federation bestaat dus nog wel, maar echt een stuk minder sterk dan eerst.

Bron: CB

Lees meer over: Star Trek Discovery, Starfleet, CBS All Access, Netflix

Populair nieuws