search
Michael J. Fox stopt met acteren door zijn ziekte

Michael J. Fox stopt met acteren door zijn ziekte

De acteur is al een tijdje ziek en zou het acteren niet meer aankunnen...

Geoffrey Ketels
Treurig nieuws vandaag voor fans van acteur Michael J. Fox. In zijn boek No Time Like the Future laat de acteur namelijk optekenen dat hij niet langer zal acteren door de ziekte waarmee hij te maken heeft.

In het jaar 1991 kreeg Michael J. Fox te horen dat hij leed aan de ziekte Parkinson. Recentelijk moest de acteur nog onder het mes om een goedaardige tumor te laten verwijderen die zich in de wervelkolom had genesteld. Ondanks het onschuldige karakter van de tumor heeft de gezondheid van de acteur hier danig onder geleden. Deze gebeurtenis heeft uiteindelijk zelfs geleid tot het besluit om zijn acteercarrière stop te zetten.

Moeite met praten
De inmiddels 59-jarige acteur heeft te kennen gegeven steeds meer moeite te hebben met praten. Daarnaast zou hij ook zeer snel uitgeput raken. In het boek van Fox staat onder meer het volgende te lezen:

"Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. De tijd dat ik gedurende twaalf uur zeven pagina's aan dialogen uit mijn hoofd aan het leren was behoort tot het verleden. Mijn beste tijd is geweest en dat is goed zo."

Tot slot was er ook nog een klein beetje goed nieuws. Ondanks bovenstaande stellingen in zijn boek gaf de acteur immers finaal nog aan dat hij niet uit kan sluiten dat hij zich ooit nog eens terug aan een project zal verbinden. Wanneer dat gebeurt zal dat echter niet langer als acteur zijn. Fox was onder meer te zien in series als The Good Wife, Designated Survivor en The Good Fight.

Aanbevolen artikelen