search
Eerste blik op epische HBO-serie 'DMZ': Amerika verscheurd door een burgeroorlog
Series / Nieuws

Eerste blik op epische HBO-serie 'DMZ': Amerika verscheurd door een burgeroorlog

Het project wordt gemaakt door de gerenommeerde filmmaker Ava DuVernay.

HBO Max gaf nog niet zo lang geleden het groene licht voor de serie DMZ, maar de Oscar genomineerde regisseur Ava DuVernay deelt nu al de eerste foto's van de miniserie, die gebaseerd is op de gelijknamige stripreeks van Vertigo.

In DMZ zien we hoe er in Amerika in de nabije toekomst een nieuwe burgeroorlog is uitgebroken. In deze situatie is het New Yorkse district Manhattan een 'gedemilitariseerde zone' die afgesloten is van de rest van de wereld. Centraal staat een een vrouwelijke dokter die wanhopig op zoek is naar haar zoon en ondertussen te maken krijgt met bendes, milities en andere nare figuren.

Een toffe cast
Op de eerste foto's van DMZ zien we o.a. hoofdrolspelers Rosario Dawson (als Alma), Benjamin Bratt (als Parco Delgado) en Freddy Miyares (als Skel). DuVernay is al klaar met de eerste aflevering, en heeft nu de goedkeuring van HBO Max gekregen om de overige afleveringen te maken.

Showrunner van DMZ is Robert patino (Westworld, Sons of Anarchy), die ook dienst doet als uitvoerend producent.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen