search
Gaaf: Dit bijzondere stukje 'Game of Thrones' is geïmproviseerd
Series / Nieuws

Gaaf: Dit bijzondere stukje 'Game of Thrones' is geïmproviseerd

Game of Thrones-ster Emilia Clarke blijkt heel erg bedreven in de neptaal Valyrian.

Het maken van Game of Thrones leidt natuurlijk tot heel wat uitdagingen voor de cast en crew. Een uitdaging is het spreken in een taal die niet echt bestaat. Maar actrice Emilia Clarke blijkt behoorlijk bedreven in het fictieve Valyrian.

Tijdens het vijfde seizoen zien we haar personage een krachtig monoloog leveren in de taal. De scène was oorspronkelijk in het Engels gepland, maar had daardoor niet de impact die ze had moeten hebben. En dus moest Clarke ter plekke improviseren.

Lees ook: 'Game of Thrones'-ster Jason Momoa had een opmerkelijk dieet als Khal Drogo

In het Valyrian
"De showrunners kwamen langs en zagen hoe deze scène werd opgenomen. En ze zeiden: 'Zou het niet geweldig zijn als de scène in het Valyrian zou zijn?'," aldus regisseur Jeremy Podeswa tegenover Entertainment Weekly. "Gewoonlijk gaat daar heel wat voorbereidingstijd in zitten, en het was ook een lang dialoog dat ze moest leveren."

Lees ook: Huh? 'Game of Thrones'-ster diep in de schulden na de HBO-hit

"Ik ging naar Emilia en legde het aan haar voor. Waarop zij zei: 'Ja hoor, ik denk dat het wel lukt'. En daarop vertrok ze en kwam ze tien minuten later terug, met een samenraapsel van alle dingen die Daenerys eerder in het verleden had gezegd. Ze leverde meteen een perfect monoloog."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen