search

Ons nieuws van vrijdag 27 november 2020

Deze december kerstige series en echte klassiekers bij de NPO
Series / Nieuws

Deze december kerstige series en echte klassiekers bij de NPO

Deze december zien we hoe Colin Firth het voor alle volgende Mr. Darcy's heeft verpest en hoe Luther uit 'Penoza' een meedogenloze killer is geworden

In december staan er veel nieuwe titels bij de NPO klaar. Om te beginnen de gloednieuwe dramaserie genaamd Kerstgezel, over familie en eenzaamheid tijdens kerst. Ook in de kerstsfeer is Rudy's grote kerstshow. Daarnaast komt Luther uit de populaire serie Penoza met een spin-off: Doodstil en zijn de Britse dramaserie Quiz en kostuumdrama Pride and Prejudice te zien bij de NPO.

Kerstgezel
Nederlandse dramaserie, MAX

De vriend van Noor Bloem heeft het vlak voor de kerst uitmaakt, nu heeft ze niemand om mee te nemen naar het kerstdiner van haar familie. Met haar vrienden begint ze Kerstgezel.nl: een bureau voor mensen die gezelschap willen rond de kerst. De 'kerstgezellen' gaan mee naar verschillende bijeenkomsten. Noor laat haar familie geloven dat ze op vakantie is met haar vriend. Maar als haar vader ten val komt, kan ze haar familie en zichzelf niet langer ontlopen.

Vanaf 10 december wekelijks te zien op NPO 1 en NPO Start. Het hele seizoen is vanaf dan ook te zien op NPO Plus.

Doodstil
Nederlandse misdaadserie, KRO-NCRV

Luther, de steun en toeverlaat van Carmen, krijgt een eigen serie: Doodstil. We kennen Luther (Raymond Thiry) uit Penoza als keihard en loyaal tot op het bot, maar hoe is hij die meedogenloze killer eigenlijk geworden? In Doodstil volgen we Luther, hij denkt klaar te zijn met de misdaad maar dit veranderd als zijn nichtje Puk opnieuw in de keiharde onderwereld terecht komt. Hij probeert niet alleen wraak te nemen op de moordenaar van zijn broer, maar hij worstelt ook met de demonen uit zijn verleden.

Vanaf 27 december wekelijks op NPO 3 en NPO Start. Vanaf dan ook elke week een nieuwe aflevering op NPO Plus.

Rudy's grote kerstshow
Nederlandse familieserie, VPRO

De nieuwe hartverwarmende kerstserie na de succesvolle kerstseries Vrolijke Kerst en Alleen op de Wereld. Kindster Rudy Beckers wordt aan de vooravond van zijn grote kerstshow ontvoerd door de ouders van de ernstig zieke Sara, in de hoop met het losgeld haar behandeling te kunnen betalen. Het lijkt een simpel plan, maar deze kerst loopt uiteindelijk alles anders dan verwacht.

Vanaf 6 december dagelijks te zien op NPO Zapp en NPO Start. De hele serie is vanaf dan ook te zien op NPO Plus.

Quiz
Brits drama, KRO-NCRV

Driedelige dramaserie van Stephan Frears. In 2001 doet majoor Charles Ingram mee aan de succesvolle Britse quiz Who Wants to Be a Millionaire, en wint als tweede deelnemer ooit de hoofdprijs van een miljoen pond. Al snel rijst echter de verdenking dat Ingram vals speelde met behulp van een hoestende handlanger. Anderhalf jaar later zitten Charles en zijn vrouw midden in een geruchtmakende rechtszaak die hun leven zal veranderen.

Het hele seizoen is vanaf 25 december te zien op NPO Plus. Tijdens de feestdagen op 28, 29 en 30 december te zien op NPO 2 en NPO Start

Pride and Prejudice
Brits kostuumdrama, KRO-NCRV

De succesvolle zesdelige serie uit 1995 gebaseerd op het gelijknamige boek van Jane Austin uit 1813. In 2000 door het British Film Institute verkozen tot één van honderd beste Britse televisieprogramma's uit de 20e eeuw, met in de hoofdrollen Colin Firth en Jennifer Ehle. Twee rijke en aantrekkelijke vrijgezelle mannen, Mr. Bingley en Mr. Darcey, vestigen zich op het landgoed Netherton park in Hertfordshire. Hun komst zorgt voor grote onrust in Longborn House. Daar woont Mrs. Bennett met haar vijf huwbare dochters.

Het hele seizoen is vanaf 18 december te zien op NPO Plus. Vanaf 4 januari te zien op NPO 1 extra.

En verder:

Poldark 3
Kostuumdrama, KRO-NCRV
Seizoen 3 is vanaf 4 december wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start. Seizoen 1 t/m 5 zijn al beschikbaar op NPO Plus.

For Life
Detective, KRO-NCRV
Het hele seizoen is vanaf 18 december te zien op NPO Plus. Vanaf 2 januari wekelijks te zien op NPO 3 en NPO Start.

Man in Room 301
Detective, KRO-NCRV
Het hele seizoen is vanaf 23 december te zien op NPO Plus. Op 1, 2 en 3 januari dagelijks te zien op NPO 3 en NPO Start.

I.M.
Dramaserie, AVROTROS
Vanaf 28 december te zien op NPO 1 en NPO Start. Vanaf 18 december ook te zien op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney verwijdert enorme blunder uit 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Disney verwijdert enorme blunder uit 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'

The Mandalorian had een rol voor een crewlid en dat rolletje is ondertussen weer weg.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Mandalorian kwam even in het nieuws vorige week toen de makers vergeten bleken te zijn een crewlid uit beeld te verwijderen. We konden in de vorige aflevering een man zien staan, met spijkerbroek aan. Maar nu niet meer.

Disney+ heeft hem namelijk digitaal uit de aflevering verwijderd. ComicBook.com weet dat te melden, nadat het bij Disney navraag deed. De man, Jeans Guy, zoals hij is gaan heten is digitaal uit de aflevering gehaald.

Lees ook: 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' onthult eindelijk live-action Jedi Ahsoka Tano

Grote fout
Het was natuurlijk een behoorlijk grote fout in de aflevering. Die deed een beetje denken aan de koffiemok die we in Game of Thrones van HBO te zien kregen in een aflevering; een mok die natuurlijk niet in de fictieve middeleeuwse wereld Westeros thuishoort.

Lees ook: Extra lange aflevering voor 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'

The Mandalorian debuteert elke week op vrijdag een gloednieuwe aflevering. We zien op dit moment hoe Din Djarin zijn best doet om een thuis te vinden voor Baby Yoda.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Enorme cameo in 'Star Trek: Discovery'
Series / Nieuws

Enorme cameo in 'Star Trek: Discovery'

We hebben weer een mooie nieuwe cameo in Star Trek: Discovery, en wat voor één!

Op CBS All Access is de zevende aflevering van Star Trek: Discovery verschenen en deze heeft de titel Unification III. De ware fan van Star Trek weet dan al voldoende, het is een vervolg op de bekende tweeluik Unification I en Unification II uit Star Trek: The Next Generation. Let op: SPOILERS!!!

In de nieuwste aflevering van Star Trek: Discovery zien we namelijk een cameo van Spock, uiteraard met archiefbeelden van de in 2015 overleden Leonard Nimoy. De serie laat sowieso zien dat Spocks droom is uitgekomen. De planeet Vulcan heet Nevarr waar de Vulcans en Romulans vredig samenwonen in de 32e eeuw.

Clip met Spock
In de aflevering zien we een korte clip met de oude Spock van Nimoy. De komst van Spock werd al even geleden aangekondigd. Snel zal de aflevering ook op Netflix staan.

Lees ook: Razend grote cameo in 'Star Trek: Discovery'

In een andere recente aflevering zat nog cameo van filmmaker David Cronenberg. Uiteraard is het weerzien met Spock uiteraard een nog wel even grotere fanpleaser.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt mega Netflix-hit 'The Queen's Gambit' een tweede seizoen?
Series / Nieuws

Krijgt mega Netflix-hit 'The Queen's Gambit' een tweede seizoen?

Als het van actrice Anya Taylor-Joy afhangt komt er duidelijk nog een vervolg op de serie...

De serie The Queen's Gambit heeft menig aantal records op Netflix doen sneuvelen. De serie kan dan ook rekenen op een gigantische populariteit. Nu heeft actrice Anya Taylor-Joy een klein bommetje gedropt. Zij heeft namelijk gehint naar een mogelijk vervolg voor de reeks.

In eerste instantie gingen we er stiekem allemaal al vanuit dat het bij één seizoen zou blijven voor de hitserie The Queen's Gambit. Nu zijn we daar echter lang niet meer zo zeker van. De reden voor deze ommekeer? Enkele uitspraken die zijn gedaan door actrice Anya Taylor-Joy. Zij liet namelijk in een recent interview het volgende optekenen:

"Als er één iets is wat ik heb geleerd, dan is hel wel dat je nooit 'nooit' mag zeggen. Ik zou absoluut graag terug willen keren voor een tweede seizoen van The Queen's Gambit!".

Ondanks het feit dat de actrice er dus duidelijk voor te vinden is, is het nog maar zeer de vraag of ook Netflix in dat verhaal mee zal willen gaan.

Bijzonder schaaktalent
De serie The Queen's Gambit vertelt het verhaal van een meisje die reeds vanaf jonge leeftijd over een bijzonder talent beschikt om te schaken. Wereldwijd is de reeks op dit ogenblik één van de best bekeken series op Netflix.

In het merendeel van de gevallen is dat voldoende voor een bedrijf als Netflix om op z'n minst na te denken over een vervolg, alleen is dat in dit geval net wat minder voor de hand liggend. Waarom? Zeer eenvoudig. De serie is namelijk gebaseerd op het gelijknamige boek van Walter Tevis. Al het bronmateriaal uit dat boek is echter verwerkt in het eerste seizoen.

Mocht Netflix uiteindelijk een tweede seizoen willen uitbrengen, dan betekent dat, dat de makers van de reeks zelf een nieuwe verhaallijn zullen moeten zien uit te dokteren. Dat is natuurlijk mogelijk, maar in het verleden is al gebleken dat, dat best een riskante zet kan zijn.

Hoe het ook zij, de kans is groot dat Netflix toch gaat nadenken over een vervolg. Dit omdat niet alleen Anya Taylor-Joy, maar ook tegenspeler Harry Melling reeds heeft aangegeven een vervolg wel te zien zitten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sex Education' seizoen 3 verschijnt zeer binnenkort op Netflix
Series / Nieuws

'Sex Education' seizoen 3 verschijnt zeer binnenkort op Netflix

Het derde seizoen van 'Sex Education' komt er al aan het begin van het nieuwe jaar aan...

De eerste maand van het nieuwe jaar lijkt heel wat moois met zich mee te brengen op Netflix. Ook voor fans van de serie Sex Education is er nu goed nieuws!

Het was even nagelbijten voor de fans van de serie Sex Education. Dit niet zozeer omdat de aankondiging van een nieuw seizoen op zich liet wachten (in tegendeel), maar wel omdat de Coronacrisis ook voor deze reeks roet in het eten dreigde te gooien. Gelukkig blijkt de impact van de pandemie behoorlijk goed mee te vallen.

Lees ook: Eindelijk! Netflix komt met goed nieuws over 'Sex Education'

Januari 2021
Al in de eerste maand van het nieuwe jaar, meer bepaald vanaf 17 januari 2021 krijgen we de nieuwe avonturen te zien van Otis, Maeve, Eric en Ola! De opnames konden vanaf september doorgaan, al moesten de castleden daarvoor wel enkele voorzorgsmaatregelen in acht nemen. Bovendien werden ze allemaal drie keer per week getest om geen nodeloze risico's te nemen.

Ben jij dus met andere woorden fan van de serie Sex Education en kijk jij ook al uit naar het derde seizoen? Dan is het nog even wachten tot 17 januari!

Lees ook: 'Sex Education' verwelkomt opvallend, "magisch" nieuw castlid
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe HBO-serie 'Tokyo Vice' na maanden uitstel eindelijk begonnen
Series / Nieuws

Nieuwe HBO-serie 'Tokyo Vice' na maanden uitstel eindelijk begonnen

Na maanden van gedoe achter de schermen kan het filmen eindelijk weer beginnen.

Michael Manns laatste film Blackhat met Chris Hemsworth is alweer vijf jaar oud, en zijn fans kijken sindsdien reikhalzend uit naar zijn volgende project. Toen vorig jaar dan ook werd aangekondigd dat hij de pilot-aflevering van HBO-serie Tokyo Vice zou regisseren, werd er dan ook enthousiast gereageerd.[/b]

Lees ook: Langverwachte HBO-serie 'Tokyo Vice' wordt eindelijk gemaakt

De productie van de serie ging eerder dit jaar van start in Japan, maar zoals bij zowat elk film- en serieproject het geval was, werd alles stilgelegd wegens de coronacrisis. Het was daarnaast nog onduidelijk wanneer de opnames weer zouden beginnen, maar nu is het dn eindelijk zover: Michael Mann staat vanaf deze week eindelijk weer achter de camera.

In Tokyo Vice zien we Ansel Elgort (Baby Driver) als een journalist die de criminele onderbuik van Tokio onderzoekt, maar plots ook zelf wordt geconfronteerd met een grote baas binnen het circuit. Naast Elgort zien we in de serie Ken Watanabe als een Japanse rechercheur, Rinko Kikuchi als een collega hournalist, Rachel Keller als een expat die werkt in een sjieke club en Ella Rumpf als gastvrouw van dezelfde club.

Van Miami Vice naar Tokyo Vice
Tokyo Vice is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jake Adelstein, die schreef over zijn eigen ervaringen in Tokio. Hij is dus ook het hoofdpersonage dat door Elgort wordt gespeeld. Het boek werd in scriptvorm gegoten door theaterschrijver J.T. Rogers. Wanneer we de serie precies kunnen verwachten is nog onbekend.

Lees ook: Ken Watanabe (Inception) naast Ansel Elgort in 'Tokyo Vice'

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegde deze series nieuw toe afgelopen week
Series / Streaming-diensten

Netflix voegde deze series nieuw toe afgelopen week

Netflix kwam wederom met een hele rits nieuwe content, zoals het eigenlijk elke week wel doet.

Netflix voegt ook deze week weer heel wat nieuwe series toe. We zetten al het nieuws voor je op een rij, precies zoals je van ons gewend bent.

Star Trek: Discovery: Deze week zijn we alweer toe aan aflevering 7 van dit nieuwe seizoen, waarmee we snel door het nieuwe seizoen heengaan.

Virgin River (seizoen 2): Verlovingen. Babies. Gebroken harten. Moord. Voor een klein stadje, heeft Virgin River heel wat drama. En Mel Monroe bevindt zich vaak in het midden van alle stress.

Flavorful Origins (3 seizoenen): Geproduceerd door Chen Xiaoqing, die ook de populaire documentairereeks 'Bite of China' op zijn naam heeft staan. We verkennen de culinaire hoogstandjes uit de Chinese keuken, en maken kennis met technieken en keukens uit de regio's Chaoshan, Yunnan en Gansu.

Great Pretender (2 seizoenen): Makoto Edamura staat bekend als de grootste zwendelaar van Japan. Als hij topcrimineel Laurent Thierry probeert op te lichten, komt hij echter van een koude kermis thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe afleveringen 'The Mandalorian' tonen super krachtige stormtroopers
Series / Nieuws

Nieuwe afleveringen 'The Mandalorian' tonen super krachtige stormtroopers

Zullen deze stormtroopers het voor elkaar krijgen om wel een keer raak te schieten?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De laatste aflevering van The Mandalorian eindigde met een cliffhanger die liet zien dat Moff Gideon (Giancarlo Esposito) een leger van mega-stormtroopers (mogelijk Dark Troopers, zoals te zien in het computerspel Star Wars: Dark Forces uit 1994) tot zijn beschikking heeft.

Lees ook: Extra lange aflevering voor 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'

Acteur Carl Weathers, die in de de serie de rol van Greef Karga speelt en de betreffende aflevering regisseerde, liet nu iets meer los over de troopers en het plan van Gideon:

"Ze zijn niet alleen sterker, ze zijn stormtroopers op super-steroïden. Moff Gideon is een kwaadaardige gozer. Hij heeft plannen die iedereen in gevaar zullen brengen. Ik denk dat het laatste shot daar een goede voorbode van is."

Motief nog onbekend
We weten natuurlijk dat Moff Gideon The Child hoe dan ook wil hebben, maar nog niet precies met welk doel. Daar zal in de aanstaande paar afleveringen waarschijnlijk meer duidelijk over worden. Morgen krijgen we de nieuwste aflevering van The Mandalorian, waar naar verluidt Rosario Dawsons Ahsoka Tano haar opwachting zal maken.

Lees ook: Baby Yoda's favoriete snack nu ook écht verkrijgbaar
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het nieuwe schip in 'Star Trek: Discovery' is onthuld
Series / Foto's

Het nieuwe schip in 'Star Trek: Discovery' is onthuld

Star Trek: Discovery onthult eindelijk een blik op zijn volledig vernieuwde schip.

Star Trek: Discovery sprong in het derde seizoen naar de 32ste eeuw. 900 jaar in de toekomst is de USS Discovery behoorlijk verouderd en een ruimteschip dat drastisch aan vernieuwingen toe was.

Gelukkig voor de crew werd er contact gelegd met Starfleet, dat het ruimteschip van de nodige upgrades voorzag. Dat schip heet nu de USS Discovery-A en ziet er heel anders uit. Niet alleen is het ruimteschip nu voorzien van losstaande warp-cellen, ook is de deflector dish van vorm veranderd en zijn er holodecks aan het schip toegevoegd.

Lees ook: Grote verrassingen in 'Star Trek: Discovery' seizoen 3 door nieuwe bondgenoten

Heel anders
De meest zichtbare wijziging aan het schip is de toevoeging van programmable matter. Dat zag je aan het begin van het seizoen al bij Book, en zijn schip. Nu zijn alle controlepanelen van de bemanningsleden veranderd naar de materie en kunnen die dus volledig aan hun wensen aangepast worden.

Lees ook: Razend grote cameo in 'Star Trek: Discovery'

Ook nieuw zijn de holografische PADDs voor de bemanningsleden en de nieuwe Starfleet-badges. Die doen ook dienst als communicator, persoonlijke transporter en tricorder. En natuurlijk is ook de interface van de spore drive drastisch verbeterd; Stamets hoeft zich er niet meer aan vast te hangen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Lekker bakken in 'Sugar Rush Christmas' seizoen 2
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Lekker bakken in 'Sugar Rush Christmas' seizoen 2

Vier bakkers binden terug de strijd met elkaar aan in het tweede seizoen van de heerlijke serie 'Sugar Rush Christmas'...

Ben je nog op zoek naar inspiratie voor het maken van de lekkerste Kerstdesserts? Dan is het bekijken van het tweede seizoen van Sugar Rush Christmas op Netflix ongetwijfeld iets voor jou!

Je weet dat Kerstmis dichterbij komt wanneer op Netflix het nieuwe seizoen van Sugar Rush Christmas verschijnt. In dit tweede seizoen gaan vier bakkers terug de strijd met elkaar aan om de beste en de lekkerste desserts te maken... uiteraard geheel in de stijl van Kerstmis. Na elke uitdaging valt er één van de vier groepen af. De winnaar van de uitdagingen krijgt een bedrag van zomaar even 10.000 dollar.

Kerstsfeer
Sugar Rush Christmas wordt niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook daarbuiten naarstig bekeken. Ondanks het feit dat de kijkcijfers niet slecht zijn krijgt de reeks op bijvoorbeeld IMDB toch slechts een score van 6,8/10.

Hoe dan ook, ben jij iemand die er ook van houdt om regelmatig iets lekkers te bakken en wil je dat ook graag doen voor de feestdagen? Dan kan deze serie jou heel wat leuke inspiratie opleveren!

Het tweede seizoen van Sugar Rush Christmas is te bekijken op streamingdienst Netflix vanaf vrijdag 27 november 2020.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
December wordt een mooie maand op Netflix met deze nieuwe series
Series / Featured

December wordt een mooie maand op Netflix met deze nieuwe series

Traditioneel is december een mooie maand op Netflix en dat is dit jaar niet anders.

Netflix voegt in december weer een hele rits nieuwe series toe. Het hoogtepunt is wat ons betreft op oudejaarsdag, maar er komt natuurlijk ook heel wat anders online. We zetten het zoals gebruikelijk vandaag voor je op een rij.

The Holiday Movies That Made Us (1 december): In deze serie leren we de waargebeurde verhalen achter de meest iconische kerstklassiekers. Dat aan de hand van interviews met mensen die eraan meewerkten, en bij de grootste films krijgen we zelfs een blik achter de schermen.

Tiny Pretty Things (14 december): Als een aanval de sterrenstudent op een elite-balletschool ten val brengt, is haar vervanger iemand die snel moet wennen aan de wereld van leugens en verraad, die ze betreedt.

The Ripper (16 december): Onderzoekers en getuigen praten over de Yorkshire Ripper, een seriemoordenaar die eind jaren zeventig heel wat slachtoffers eiste in het noorden van Engeland.

Home For Christmas (18 december): Het tweede seizoen verschijnt online. We volgen Johanne wederom in december, terwijl ze ware liefde najaagt. Terwijl haar familie en de wereld om haar heen weg dreigen te vallen, moet ze op zoek naar echte liefde.

Bridgerton (25 december): Daphne Bridgerton is de oudste dochter van een machtige familie uit Londen. Ze betreedt de huwelijksmarkte n dus gaan haar ouders op zoek naar een geschikte kandidaat. Ze hoopt tegelijk zelf ook de ware liefde te kunnen vinden.

Chilling Adventures of Sabrina (31 december): Deel 4, het laatste, brengt met acht afleveringen een einde aan de serie. We zien de Eldritch Terrors op Greendale vallen. De heksen moeten de bedreigingen een voor een het hoofd bieden. Terwijl ze de oorlog met behulp van de Fright Club proberen te winnen, weet Nick langzaam weer een plek te veroveren in het hart van Sabrina. Maar is het te laat?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' onthult eindelijk live-action Jedi Ahsoka Tano
Series / Foto's

'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' onthult eindelijk live-action Jedi Ahsoka Tano

Ahsoka Tano krijgt vermoedelijk nog een behoorlijk grote rol in dit tweede seizoen!

The Mandalorian draaide er bepaald niet omheen. De aflevering The Jedi liet meteen een blik op Ahsoka Tano, gespeeld door Rosario Dawson, zien. En wat voor een: ze trok meteen haar lichtzwaarden (jawel, ze had er twee!) en vocht met een stel soldaten.

Dat levert een paar spectaculaire foto's op, die we hieronder voor je plaatsen. Het is straks aan Ahsoka om te helpen bij de opvoeding van Baby Yoda, want hij heeft Force-krachten die wel heel groot zijn.

Lees ook: Extra lange aflevering voor 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'

Wie is Ahsoka Tano
De vraag is natuurlijk wie die Ahsoka nou eigenlijk is. Zij was de leerlinge van Anakin Skywalker, een echte Padawan, die door hem opgeleid werd. Maar nadat ze valselijk beschuldigd werd van een misdaad en de Jedi Council haar niet direct geloofde, stapte ze op. Ze ging haar eigen weg.

Lees ook: 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' gaat veel meer actie krijgen

Om die reden zie je Ahsoka in The Mandalorian ook niet met een blauw of groen, of zelfs paard, lichtzwaard maar met een stel witte exemplaren. Waarmee ze natuurlijk uiterst dodelijk is! Hieronder de beelden.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Daredevil'-ster wil meer seizoenen voor Disney maken
Series / Nieuws

'Daredevil'-ster wil meer seizoenen voor Disney maken

Krijgt Daredevil gewoon een vierde seizoen op Disney's streamingdienst Disney+?

Acteur Vincent D'Onofrio was drie seizoenen lang te zien als Kingpin in de serie Daredevil van Netflix. En hoewel velen hoopten dat de serie nog jaren door zou gaan, werd er door Netflix en Marvel Studios een punt achter gezet.

Toentertijd was er een petitie op Change.org, waar maar liefst 370.000 handtekeningen gezet werden. Fans hoopten dat Charlie Cox en de rest van de cast terug konden keren voor meer seizoenen op bijvoorbeeld Disney+.

Lees ook: Deze 'Daredevil'-acteur werd zwaar onderbetaald

Twee jaar
Na het eindigen van de deal tussen Netflix en Marvel Studios, ging een periode van twee jaar in. In die tijd mocht Marvel niets met de personages doen. Maar die twee jaar zijn nu bijna verstreken en dus roept D'Onofrio nu op sociale media op om weer te tekenen.

Lees ook: 'Daredevil'-acteur Charlie Cox mogelijk terug voor meer

Hij hoopt daarmee dat er nog veel meer handtekeningen komen en Disney Studios toegeeft en een nieuw seizoen van de serie bestelt. De vraag is of dat wel gaat gebeuren, gezien de grote plannen die Marvel al heeft en de plek die daarin niet weggelegd lijkt voor de Defenders.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaaf: Dit bijzondere stukje 'Game of Thrones' is geïmproviseerd
Series / Nieuws

Gaaf: Dit bijzondere stukje 'Game of Thrones' is geïmproviseerd

Game of Thrones-ster Emilia Clarke blijkt heel erg bedreven in de neptaal Valyrian.

Het maken van Game of Thrones leidt natuurlijk tot heel wat uitdagingen voor de cast en crew. Een uitdaging is het spreken in een taal die niet echt bestaat. Maar actrice Emilia Clarke blijkt behoorlijk bedreven in het fictieve Valyrian.

Tijdens het vijfde seizoen zien we haar personage een krachtig monoloog leveren in de taal. De scène was oorspronkelijk in het Engels gepland, maar had daardoor niet de impact die ze had moeten hebben. En dus moest Clarke ter plekke improviseren.

Lees ook: 'Game of Thrones'-ster Jason Momoa had een opmerkelijk dieet als Khal Drogo

In het Valyrian
"De showrunners kwamen langs en zagen hoe deze scène werd opgenomen. En ze zeiden: 'Zou het niet geweldig zijn als de scène in het Valyrian zou zijn?'," aldus regisseur Jeremy Podeswa tegenover Entertainment Weekly. "Gewoonlijk gaat daar heel wat voorbereidingstijd in zitten, en het was ook een lang dialoog dat ze moest leveren."

Lees ook: Huh? 'Game of Thrones'-ster diep in de schulden na de HBO-hit

"Ik ging naar Emilia en legde het aan haar voor. Waarop zij zei: 'Ja hoor, ik denk dat het wel lukt'. En daarop vertrok ze en kwam ze tien minuten later terug, met een samenraapsel van alle dingen die Daenerys eerder in het verleden had gezegd. Ze leverde meteen een perfect monoloog."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Auch! Dure HBO-serie 'The Nevers' verliest showrunner
Series / Nieuws

Auch! Dure HBO-serie 'The Nevers' verliest showrunner

The Nevers moet het nu zonder bedenker en maker Joss Whedon doen.

Joss Whedon stapt op bij de HBO-serie The Nevers, die hij zelf bedacht had. Het project werd twee jaar geleden al aangekondigd en Whedon was zelf de showrunner. Hij noemde het destijds "de meest ambitieuze serie" die hij ooit bedacht had.

Maar nu lijkt het erop dat de pandemie en bijbehorende maatregelen allemaal te belastend zijn voor Whedon. Hij stapt namelijk op, laat hij aan de site CinemaBlend weten. "Dit jaar vol nooit eerder vertoonde uitdagingen heeft mijn leven en mijn perspectief op manieren beïnvloed die ik niet voor mogelijk had gehouden. En hoewel het ontwikkelen en produceren van The Nevers een fijne ervaring is geweest, realiseer ik mij dat de commitment die het vereist naarmate we verder gaan, gecombineerd met de fysieke uitdagingen die komen kijken bij het maken van een gigantische serie tijdens een wereldwijde pandemie, is dat meer dan ik aan kan zonder het werk te laten lijden," aldus Whedon.

Helemaal leeg
"ik ben oprecht uitgeput en doe een stap terug om mijn energie op mijn leven te richten, dat ook op het punt staat een opwindende verandering te ondergaan. Ik ben echt trots op het werk dat tot nu toe geleverd is; ik ben dankbaar aan mijn buitengewone cast en collega's en dankbaar voor HBO om de kans te krijgen weer een vreemde wereld te vormen. Maar na twee jaar van werk, is liefde het enige wat ik nog bieden kan. En dat verandert nooit."

HBO laat weten dat de serie gewoon in de zomer van 2021 uitkomt. "We blijven uitkijken naar The Nevers en zijn première", aldus het netwerk in een statement.

Het vertrek van Whedon zal wel zwaar vallen, gezien de bijzondere invalshoek van de serie. Deze speelt zich af in de nadagen van het Victoriaanse tijdperk in Londen. Dat wordt op z'n kop gezet door 'touched' mensen - voornamelijk vrouwen - die abnormale vermogens krijgen; sommige eng, anderen opwindend en charmant. Onder hen bevindt zich ook Amalie True, een mysterieuze weduwe en Penance Adair, een briljante jonge uitvinder. Zij zijn de voorvechters van deze nieuwe onderklasse en zoeken een thuis voor de Touched, terwijl ze het opnemen tegen de krachten van… nou ja, bijna iedereen, om plek te maken in de geschiedenis voor wie er geen plek was.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.