Auch! Dure HBO-serie 'The Nevers' verliest showrunner

Dure HBO-serie 'The Nevers' verliest showrunner

The Nevers moet het nu zonder bedenker en maker Joss Whedon doen.

Jim Pedd, 27 november 2020 om 07:01

Joss Whedon stapt op bij de HBO-serie The Nevers, die hij zelf bedacht had. Het project werd twee jaar geleden al aangekondigd en Whedon was zelf de showrunner. Hij noemde het destijds "de meest ambitieuze serie" die hij ooit bedacht had.
Maar nu lijkt het erop dat de pandemie en bijbehorende maatregelen allemaal te belastend zijn voor Whedon. Hij stapt namelijk op, laat hij aan de site CinemaBlend weten. "Dit jaar vol nooit eerder vertoonde uitdagingen heeft mijn leven en mijn perspectief op manieren beïnvloed die ik niet voor mogelijk had gehouden. En hoewel het ontwikkelen en produceren van The Nevers een fijne ervaring is geweest, realiseer ik mij dat de commitment die het vereist naarmate we verder gaan, gecombineerd met de fysieke uitdagingen die komen kijken bij het maken van een gigantische serie tijdens een wereldwijde pandemie, is dat meer dan ik aan kan zonder het werk te laten lijden," aldus Whedon.

Helemaal leeg
"ik ben oprecht uitgeput en doe een stap terug om mijn energie op mijn leven te richten, dat ook op het punt staat een opwindende verandering te ondergaan. Ik ben echt trots op het werk dat tot nu toe geleverd is; ik ben dankbaar aan mijn buitengewone cast en collega's en dankbaar voor HBO om de kans te krijgen weer een vreemde wereld te vormen. Maar na twee jaar van werk, is liefde het enige wat ik nog bieden kan. En dat verandert nooit."

HBO laat weten dat de serie gewoon in de zomer van 2021 uitkomt. "We blijven uitkijken naar The Nevers en zijn première", aldus het netwerk in een statement.

Het vertrek van Whedon zal wel zwaar vallen, gezien de bijzondere invalshoek van de serie. Deze speelt zich af in de nadagen van het Victoriaanse tijdperk in Londen. Dat wordt op z'n kop gezet door 'touched' mensen - voornamelijk vrouwen - die abnormale vermogens krijgen; sommige eng, anderen opwindend en charmant. Onder hen bevindt zich ook Amalie True, een mysterieuze weduwe en Penance Adair, een briljante jonge uitvinder. Zij zijn de voorvechters van deze nieuwe onderklasse en zoeken een thuis voor de Touched, terwijl ze het opnemen tegen de krachten van… nou ja, bijna iedereen, om plek te maken in de geschiedenis voor wie er geen plek was.

Bron: CinemaBlend

Lees meer over: The NEvers, HBO, Joss Whedon

Populair nieuws