Netflix komt met een Top-50 meest bekeken films en series

Netflix breidt deze populaire functie fors uit

Netflix komt nu met een top vijftig meest bekeken films en series.

Jim Pedd, 28 november 2020 om 14:51

Netflix lanceerde eerder dit jaar de nieuwe Top 10-functie. Elke dag laat Netflix zien welke films en series het meest populair zijn. De ranglijsten veranderen iedere dag en zeggen daarmee iets over wat er goed scoort op het platform.
Nu lijkt het erop dat Netflix de functie nog verder uit gaat breiden. Er zou besloten zijn om een top 50 voor films en series te publiceren. Dat meldt althans verslaggever Saqib Shah van S&P Global Market Intelligence Tech. Hij zei op Twitter dat er proeven gedaan worden met een top 50.

Nieuwe functie
"Netflix heeft aan mij bevestigd dat er proeven gedaan worden met een top 50-lijst, waarmee uitgebreid wordt op de top 10 die eerder dit jaar uitgerold is. In lijn met die functie, is er een top 50-lijst voor alle content op de homepagina en een losse lijst voor films en voor series", schrijf Shah.

Het doel is natuurlijk dat kijkers en fans zo gemakkelijker nieuwe content vinden om te kijken. Fans weten zo immers snel wat er leeft en wellicht de moeite van het kijken waard is. De top 10 blijkt daar al erg nuttig in, maar wat beperkt.


Lees meer over: Netflix, toplijst, top 10

Populair nieuws