Krijgt mega Netflix-hit 'The Queen’s Gambit' een tweede seizoen?

Krijgt 'The Queen’s Gambit' een tweede seizoen?

Als het van actrice Anya Taylor-Joy afhangt komt er duidelijk nog een vervolg op de serie...

Geoffrey Ketels, 27 november 2020 om 16:18

De serie The Queen's Gambit heeft menig aantal records op Netflix doen sneuvelen. De serie kan dan ook rekenen op een gigantische populariteit. Nu heeft actrice Anya Taylor-Joy een klein bommetje gedropt. Zij heeft namelijk gehint naar een mogelijk vervolg voor de reeks.
In eerste instantie gingen we er stiekem allemaal al vanuit dat het bij één seizoen zou blijven voor de hitserie The Queen's Gambit. Nu zijn we daar echter lang niet meer zo zeker van. De reden voor deze ommekeer? Enkele uitspraken die zijn gedaan door actrice Anya Taylor-Joy. Zij liet namelijk in een recent interview het volgende optekenen:

"Als er één iets is wat ik heb geleerd, dan is hel wel dat je nooit 'nooit' mag zeggen. Ik zou absoluut graag terug willen keren voor een tweede seizoen van The Queen's Gambit!".

Ondanks het feit dat de actrice er dus duidelijk voor te vinden is, is het nog maar zeer de vraag of ook Netflix in dat verhaal mee zal willen gaan.

Bijzonder schaaktalent
De serie The Queen's Gambit vertelt het verhaal van een meisje die reeds vanaf jonge leeftijd over een bijzonder talent beschikt om te schaken. Wereldwijd is de reeks op dit ogenblik één van de best bekeken series op Netflix.

In het merendeel van de gevallen is dat voldoende voor een bedrijf als Netflix om op z'n minst na te denken over een vervolg, alleen is dat in dit geval net wat minder voor de hand liggend. Waarom? Zeer eenvoudig. De serie is namelijk gebaseerd op het gelijknamige boek van Walter Tevis. Al het bronmateriaal uit dat boek is echter verwerkt in het eerste seizoen.

Mocht Netflix uiteindelijk een tweede seizoen willen uitbrengen, dan betekent dat, dat de makers van de reeks zelf een nieuwe verhaallijn zullen moeten zien uit te dokteren. Dat is natuurlijk mogelijk, maar in het verleden is al gebleken dat, dat best een riskante zet kan zijn.

Hoe het ook zij, de kans is groot dat Netflix toch gaat nadenken over een vervolg. Dit omdat niet alleen Anya Taylor-Joy, maar ook tegenspeler Harry Melling reeds heeft aangegeven een vervolg wel te zien zitten.

Lees meer over: The Queens Gambit, serie, series, Netflix

Populair nieuws