Deze december kerstige series en echte klassiekers bij de NPO

Kerstige series en echte klassiekers bij de NPO

Deze december zien we hoe Colin Firth het voor alle volgende Mr. Darcy's heeft verpest en hoe Luther uit 'Penoza' een meedogenloze killer is geworden

Emma Nota, 27 november 2020 om 19:00

In december staan er veel nieuwe titels bij de NPO klaar. Om te beginnen de gloednieuwe dramaserie genaamd Kerstgezel, over familie en eenzaamheid tijdens kerst. Ook in de kerstsfeer is Rudy's grote kerstshow. Daarnaast komt Luther uit de populaire serie Penoza met een spin-off: Doodstil en zijn de Britse dramaserie Quiz en kostuumdrama Pride and Prejudice te zien bij de NPO.
Kerstgezel
Nederlandse dramaserie, MAX

De vriend van Noor Bloem heeft het vlak voor de kerst uitmaakt, nu heeft ze niemand om mee te nemen naar het kerstdiner van haar familie. Met haar vrienden begint ze Kerstgezel.nl: een bureau voor mensen die gezelschap willen rond de kerst. De 'kerstgezellen' gaan mee naar verschillende bijeenkomsten. Noor laat haar familie geloven dat ze op vakantie is met haar vriend. Maar als haar vader ten val komt, kan ze haar familie en zichzelf niet langer ontlopen.

Vanaf 10 december wekelijks te zien op NPO 1 en NPO Start. Het hele seizoen is vanaf dan ook te zien op NPO Plus.

Doodstil
Nederlandse misdaadserie, KRO-NCRV

Luther, de steun en toeverlaat van Carmen, krijgt een eigen serie: Doodstil. We kennen Luther (Raymond Thiry) uit Penoza als keihard en loyaal tot op het bot, maar hoe is hij die meedogenloze killer eigenlijk geworden? In Doodstil volgen we Luther, hij denkt klaar te zijn met de misdaad maar dit veranderd als zijn nichtje Puk opnieuw in de keiharde onderwereld terecht komt. Hij probeert niet alleen wraak te nemen op de moordenaar van zijn broer, maar hij worstelt ook met de demonen uit zijn verleden.

Vanaf 27 december wekelijks op NPO 3 en NPO Start. Vanaf dan ook elke week een nieuwe aflevering op NPO Plus.

Rudy's grote kerstshow
Nederlandse familieserie, VPRO

De nieuwe hartverwarmende kerstserie na de succesvolle kerstseries Vrolijke Kerst en Alleen op de Wereld. Kindster Rudy Beckers wordt aan de vooravond van zijn grote kerstshow ontvoerd door de ouders van de ernstig zieke Sara, in de hoop met het losgeld haar behandeling te kunnen betalen. Het lijkt een simpel plan, maar deze kerst loopt uiteindelijk alles anders dan verwacht.

Vanaf 6 december dagelijks te zien op NPO Zapp en NPO Start. De hele serie is vanaf dan ook te zien op NPO Plus.

Quiz
Brits drama, KRO-NCRV

Driedelige dramaserie van Stephan Frears. In 2001 doet majoor Charles Ingram mee aan de succesvolle Britse quiz Who Wants to Be a Millionaire, en wint als tweede deelnemer ooit de hoofdprijs van een miljoen pond. Al snel rijst echter de verdenking dat Ingram vals speelde met behulp van een hoestende handlanger. Anderhalf jaar later zitten Charles en zijn vrouw midden in een geruchtmakende rechtszaak die hun leven zal veranderen.

Het hele seizoen is vanaf 25 december te zien op NPO Plus. Tijdens de feestdagen op 28, 29 en 30 december te zien op NPO 2 en NPO Start

Pride and Prejudice
Brits kostuumdrama, KRO-NCRV

De succesvolle zesdelige serie uit 1995 gebaseerd op het gelijknamige boek van Jane Austin uit 1813. In 2000 door het British Film Institute verkozen tot één van honderd beste Britse televisieprogramma's uit de 20e eeuw, met in de hoofdrollen Colin Firth en Jennifer Ehle. Twee rijke en aantrekkelijke vrijgezelle mannen, Mr. Bingley en Mr. Darcey, vestigen zich op het landgoed Netherton park in Hertfordshire. Hun komst zorgt voor grote onrust in Longborn House. Daar woont Mrs. Bennett met haar vijf huwbare dochters.

Het hele seizoen is vanaf 18 december te zien op NPO Plus. Vanaf 4 januari te zien op NPO 1 extra.

En verder:

Poldark 3
Kostuumdrama, KRO-NCRV
Seizoen 3 is vanaf 4 december wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start. Seizoen 1 t/m 5 zijn al beschikbaar op NPO Plus.

For Life
Detective, KRO-NCRV
Het hele seizoen is vanaf 18 december te zien op NPO Plus. Vanaf 2 januari wekelijks te zien op NPO 3 en NPO Start.

Man in Room 301
Detective, KRO-NCRV
Het hele seizoen is vanaf 23 december te zien op NPO Plus. Op 1, 2 en 3 januari dagelijks te zien op NPO 3 en NPO Start.

I.M.
Dramaserie, AVROTROS
Vanaf 28 december te zien op NPO 1 en NPO Start. Vanaf 18 december ook te zien op NPO Plus.

Bron: NPO Start

Lees meer over: Kerstgezel, Rudys grote kerstshow, Doodstil, Penoza, Pride and Prejudice

Populair nieuws