'Star Wars'-serie 'The Mandalorian': Is Baby Yoda stiekem kwaadaardig?

The Mandalorian wordt steeds interessanter, dit tweede seizoen op Disney+.

Jim Pedd, 09-12-2020 18:24

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Is Baby Yoda, ofwel Grogu, niet stiekem enorm kwaadaardig? In de nieuwste aflevering van The Mandalorian zien we dat hij gebruik maakt van Force Choke, waarmee hij twee Stormtroopers lijkt te verstikken.
Grogu is niet het meest ondubbelzinnig lichte personage. Hij blijkt iets duisters in zich te hebben, waar Ahsoka Tano al voor waarschuwde. En als er iemand is die kan weten hoe het is als een Force-gebruiker zich tot het duister wendt, is de oud-leerling van Anakin Skywalker het wel.

Duistere baby
Gideon weet in de nieuwste aflevering van The Mandalorian Baby Yoda te ontvoeren. Hij wordt vastgezet in een kleine cel, waar hij twee Stormtroopers van zich afhoudt en tegen een muur gooit, laat stikken en met hen speelt.

Moff Gideon wordt daar eigenlijk wel blij van, vooral als Grogu duidelijk weet wat het Darksaber is en er zelfs naar reikt. Zou hij dan misschien ook stiekem uiteindelijk een kwaadaardige Baby Yoda kunnen blijken?

Baby Yoda is tot nu toe een beetje een MacGuffin geweest, voor het Keizerrijk iemand die nodig was om als bloeddonor te gebruiken in hun experimenten met mensen en de Force. Maar het lijkt erop dat er meer in de vijftigjarige baby zit, dan je op het eerste gezicht zou denken.

Ahsoka waarschuwde er trouwens ook al voor in haar aflevering: Baby Yoda zit vol angst en vol boosheid. En dat kan hem zomaar eens op het verkeerde pad doen belanden als hij niet goed uitkijkt.

Lees ook: Zijn de Dark Troopers in 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' robots?

Lees ook: Start 'The Mandalorian' een nieuwe serie rondom Boba Fett?

Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Mandalorian, Star Wars, Baby Yoda, Grogu, Moff Gideon

Populair nieuws