Zijn de Dark Troopers in 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' robots?

Zijn de Dark Troopers in 'The Mandalorian' robots?

The Mandalorian toonde deze behoorlijk bizarre nieuwe Stormtroopers, maar wat zijn het?

Jim Pedd, 8 december 2020 om 12:49

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Zijn de Dark Troopers die we in The Mandalorian gezien hebben nou robots? Het is een belangrijke vraag, want de schurken waren heel prominent te zien in de meest recente aflevering van de Star Wars-serie.
De afgelopen jaren hebben we heel wat nieuwe Stormtroopers gezien in de Star Wars-franchise. Zo zagen we de Sith Troopers, Death Troopers en heel wat andere Stormtroopers voorbij komen. Nieuw waren de Dark Troopers.

Robots of toch niet?
In de games zijn Dark Troopers vrijwel altijd robots. Daarmee wijkt de franchise een beetje af van de eigen gestelde 'regels' dat het mensen zijn, klonen of gekidnapte kinderen die onderworpen zijn aan brainwashing. In The Mandalorian zijn het robots.

Of het echter volledig robots zijn is maar de vraag. Moff Gideon bevestigde al dat de Dark Troopers mede gemaakt zijn met bloed van de kleine Grogu, waarmee geprobeerd is hen te manipuleren en vermoedelijk Force-krachten te geven.

De kans is groot dat het wel robots zijn, en dat we snel meer leren. Vrijdag weer een nieuwe aflevering, de op een na laatste van dit seizoen.

Lees ook: 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' krijgt deze spin-off?

Lees ook: 'Star Wars: The High Republic' wordt een nieuwe serie op Disney+?

Lees meer over: Star Wars, The Mandalorian, Grogu, Disney Plus, Dark Troopers

Populair nieuws