Opvallende koers voor nieuwe Star Wars-serie 'The Acolyte' van Disney+

De serie The Acolyte wordt een mysteriethriller en verschijnt over een tijdje op Disney+.

Bram de Groot, 13-12-2020 10:45

Veel van de Star Wars-series die op Disney+ verschijnen spelen zich af rond de bestaande films in de Skywalker Saga. Met The Acolyte wordt het anders. Deze gaat terug in de tijd en speelt zich af in de laatste dagen van het tijdperk van de High Republic.
En naar verwachting is dat zo'n 200 jaar geleden en we zullen dus weinig tot geen bekende personages uit de films te zien krijgen. In die tijd waren de Jedi nog de bewakers van vrede en gerechtigheid. De Sith hadden toen nog weinig macht en bevonden zich vaak in de schaduw.

Paar links met Skywalker Saga
De serie wordt door Leslye Headland (Russian Doll) gemaakt en het verhaal zal ongetwijfeld verhalen gebruiken uit de Star Wars: The High Republic-boeken en comics die vanaf januari in het schap verschijnen. Deze verhalen spelen zich allemaal zo'n 200 jaar van de film Star Wars: Episode I - The Phantom Menace af.

Eén van de links die de High Republic-verhalen hebben met de bekende bioscoopfilms is een jongere Yoda. De serie werd recent omschreven als een "mysteriethriller die kijkers meeneemt naar een Melkwegstelsel van duistere geheimen en opkomende duistere machten in de laatste dagen van het tijdperk van de High Republic."

Lees ook: Leslye Headland over haar 'Star Wars'-serie

Bron: screenrant

Lees meer over: High Republic, The Acolyte, Star Wars, Disney, Leslye Headland

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix komt deze week met 11 nieuwe series

Netflix komt deze week met 11 nieuwe series

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix