search

Ons nieuws van zondag 13 december 2020

Ook Stephen King duikt op in duistere serie 'The Stand'
Series / Nieuws

Ook Stephen King duikt op in duistere serie 'The Stand'

Over een paar dagen verschijnt de grote Stephen King-serie op CBS All Access.

Stephen King is een beetje als wijlen Stan Lee. De schrijver van met name bekende horrorboeken is namelijk vaak te zien in een kleine bijrol / cameo in de verfilmingen van zijn materiaal. In The Stand is dat ook weer het geval.

King doet dit overigens minder vaak dan Lee dat deed in de Marvel-films. Benjamin Cavell heeft laten weten dat King wel weer te zien is in The Stand die binnenkort aftrapt op de Amerikaanse streamingdienst CBS All Access.

"Ik kan zeggen dat er een kans is dat je hem deze keer ziet," vertelde Cavell tijdens een virtuele panel van de Television Critics Association. Dit meldt SYFY WIRE.

Apocalyptische visie van Stephen King
The Stand is de apocalyptische visie van Stephen King van een door de pest gedecimeerde wereld die is verwikkeld in een elementaire strijd tussen goed en kwaad. Het lot van de mensheid rust op de tengere schouders van de 108-jarige moeder Abagail en een handvol overlevenden. Hun ergste nachtmerries worden belichaamd in een man met een dodelijke glimlach en onuitsprekelijke krachten: Randall Flagg, the Dark Man.



Ook in de verfilming van The Stand uit 1994 was King te zien. Vanaf 17 december is The Stand te volgen op CBS All Access. Helaas is het (nog) niet mogelijk op de serie te kijken via een Nederlandse zender of streamingdienst.

Lees ook: Zo zien de duistere Stephen King-personages er in 'The Stand' eruit

Lees ook: Foto: Amber Heard als maagd in Stephen King-serie 'The Stand'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende easter egg in trailer Marvel-serie 'Loki'
Series / Nieuws

Opvallende easter egg in trailer Marvel-serie 'Loki'

Al zin in de Marvel-serie Loki? De eerste trailer bevat een opvallende easter egg.

Dat er in de films en toekomstige series van Marvel Studios heel wat easter eggs en andere grappige verwijzingen zitten verwerkt komt niet als een verrassing. Ook in de comics zitten heel wat kleine opvallende details die verwijzen naar actuele en / of maatschappelijke zaken.

Ook in de trailer voor de Marvel-serie Loki die in 2021 op Disney+ verschijnt, zit een grappige verwijzing naar een mysterieus figuur uit de wereldgeschiedenis. Een fan ontdekte de verwijzing en plaatste deze online.

Opvallend alter ego voor de God of Mischief
Het blijkt dat Loki kort te zien is als D.B. Cooper, de naam van een onbekende man die in 1974 een vliegtuig kaapte die naar Seattle vloog. Hij kreeg 200.000 dollar aan losgeld en sprong vervolgens met een parachute uit het vliegtuig. Ondanks een uitgebreide klopjacht is de zaak tot op de dag van vandaag niet opgelost.


Loki in mei 2021 te zien
De serie Loki met Tom Hiddleston opnieuw als het bekende Marvel-figuur verschijnt mei 2021 als derde Marvel-serie op Disney+, na WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier.



Lees ook: Apple heeft blind vertrouwen in 'Loki'-actrice voor nieuwe psychologische thriller serie 'Surface'
Lees ook: Gerucht: zeer opvallend figuur in Marvels 'Loki'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-serie 'The Mandalorian': wat is Operation Cinder?
Series / Featured

'Star Wars'-serie 'The Mandalorian': wat is Operation Cinder?

Er wordt op een gegeven moment verwezen naar Operation Cinder. Maar wat is het?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de meest recente aflevering van The Mandalorian, The Believer, zien we hoe Din Djarin zich als Stormtrooper moet voordoen om de locatie van het schip van Moff Gideon te achterhalen. Alleen zo kan hij Grogu terugvinden.

Dat doet hij, maar tijdens die missie worden Mando en Mayfeld bijna betrapt door Imperial commander Valin Hess. Tijdens het gesprek dat daarop volgt, hebben ze het over Operation Cinder. maar wat is dat?

Operation Cinder
Operation Cinder was een plan van Keizer Palpatine, dat na zijn ogenschijnlijke dood in Return of the Jedi uitgevoerd werd. Het is een verschroeide Aarde-plan, dat gebruik maakte van satellieten om locaties op vele planeten te vernietigen.

Dat zorgde voor verwoesting en moord en dood onder vele burgers, maar ook onder Rebellen en strijders van het Keizerrijk. Allemaal vanuit de gedachte van Palpatine dat het Keizerrijk niet verder zou moeten zonder hem. Een kleine factie die-hard loyalisten besloot die tactiek te volgen.

Daarmee volgde The Mandalorian dus weer iets van het canon!

Lees ook: Gedoe rond 'Star Wars'-actrice Gina Carano

Lees ook: SW 'The Mandalorian' is een mega-succes voor Disney+ streaming
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fijne verrassing in clip 'Chilling Adventures of Sabrina'
Series / Video/clip/featurette

Fijne verrassing in clip 'Chilling Adventures of Sabrina'

Chilling Adventures of Sabrina laat de oorspronkelijke Aunties van Sabrina zien!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Chilling Adventures of Sabrina debuteert op 31 december zijn laatste deel. Acht afleveringen nog en dan is het verhaal van Sabrina Spellman in de Netflix-reboot al voorbij.

Vandaag blijkt dat fans voor die gelegenheid iets heel leuks te zien krijgen. Zowel Beth Broderick als Caroline Rhea keren namelijk terug als de oorspronkelijke Aunts Zelda & Hilda.

Een nieuwe clip
Netflix zette een clip online van Part 4 van Chilling Adventures of Sabrina. Daarin zien we de twee oorspronkelijke castleden terug keren, wat gebeurt als Sabrina terecht komt in een andere realiteit. Dé vraag is natuurlijk of dan ook Melissa Joan Hart, die de tienerheks oorspronkelijk speelde, ook terugkeert.

Maar daar hebben we nog geen antwoord op. Hieronder de gave clip:



In dit laatste deel moet Sabrina haar grootste uitdaging tot nu toe het hoofd bieden: de Eldritch Terrors. En terwijl ze dieper in dat mysterie duikt, ontdekt ze langzaamaan dat er iets mis is met haar twee tantes!


Lees ook: Nieuwe trailer 'Chilling Adventures of Sabrina' is een explosie van geweld

Lees ook: Yes! Trailer onthult datum 'Chilling Adventures of Sabrina'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-serie 'I Am Groot' komt naar Disney+
Series / Nieuws

Marvel-serie 'I Am Groot' komt naar Disney+

Disney+ komt met een serie over ieders favoriete kleine boom: Baby Groot.

Groot krijgt een eigen serie. Tijdens de Disney Investor Day werd I Am Groot aangekondigd, een serie die helemaal om ieders favoriete boom gaat draaien.

Groot debuteerde in Guardians of the Galaxy, en kwam tegen het einde van die film om het leven. Vervolgens bleek er nog een takje over te zijn van hem, dat Baby Groot vormde in het vervolg. In Avengers: Endgame was Baby Groot verworden tot een vervelende tiener.

Groot en Rocket?
Nu krijgt Groot dus een eigen serie. Eerder was er het gerucht dat hij die samen met Rocket Raccoon, zijn beste vriend, zou krijgen, maar zover lijkt het niet te komen.

"Ieders favoriete kleine boom, Baby Groot, zal te zien zijn in een reeks shorts op Disney+, die draaien om een aantal nieuwe en ongewone personages", schrijft Disney. De serie is op een nog nader te bepalen moment te zien.

De kans lijkt vrij groot dat dit moment in 2023 plaatsvindt, gezien de volle agenda van Disney.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' brengt deze nieuwe held terug in vierde seizoen
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' brengt deze nieuwe held terug in vierde seizoen

Star Trek: Discovery leidt straks tot meer voor niemand minder dan Kovich.

David Cronenberg heeft een bijzondere rol in Star Trek: Discovery. Hij speelt namelijk de rol van Kovich, een personage met een wat verouderd gevoel voor mode en kennis van alternatieve universa en tijdreizen.

Kovich debuteerde in de aflevering Die Trying, en velen dachten dat de regisseur niet meer dan een cameo had. Maar in de meest recente aflevering was Kovich ook te zien. En dat is niet het einde.

Vierde seizoen
Cronenberg laat aan Variety weten dat een terugkeer er zeker in zit. "Ik was altijd al fan van Star Trek," begon de acteur.

"Ik heb ook al een paar keer iets met de franchise te maken gehad, bijvoorbeeld de film van J.J. Abrams, maar ik heb Discovery niet echt gevolgd. En natuurlijk is het een behoorlijk complex universum met een boel verschillende personages en meer dan een universum, weten we nu wel."

Hij zal in elk geval ook in het nieuwe seizoen te zien zijn. "Ik ben goedkoop en ik ben beschikbaar. Ik woon in Toronto en het wordt daar opgenomen. Ik denk dat dit waarschijnlijk mijn voornaamste kwalificatie is."

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' onthult een treurig lot voor Spock

Lees ook: Opvallende crossover in 'Star Trek: Discovery' seizoen 3
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Netflix zoekt naar 'Game of Thrones'-achtige serie'
Series / Nieuws

'Netflix zoekt naar 'Game of Thrones'-achtige serie'

Netflix zou nu toch de hete adem van Disney en HBO beginnen te voelen.

De duurste series zijn heus niet altijd de beste. Game of Thrones liet dat wel zien; het laatste seizoen kostte 15 miljoen dollar per aflevering, maar de serie werd bepaald niet goed ontvangen op het laatst. En wat te denken van Apple-serie See? Ook daar horen we nauwelijks iets over.

Maar dit tijdperk van peak tv werkt wel op basis van het grote geld. Denk maar aan Amazon Prime Video dat maar liefst 1 miljard dollar betaalde voor vijf seizoenen van The Lord of the Rings en Marvel Studios dat ruwweg 25 miljoen dollar neerlegt per aflevering van zijn enorme reeks superheldenseries? Netflix wil dit ook, horen we nu.

Dure series
Daniel Richtman stelt namelijk dat Netflix wil concurreren met series als The Mandalorian. Daarvoor "maakt het series met hetzelfde budget en dezelfde omvang", stelt hij op zijn Patreon-account.

De duurste serie van Netflix is nu The Crown met een prijskaartje van 13 miljoen dollar per aflevering. Maar er zit vermoedelijk meer aan te komen, want van Netflix weten we al langer dat het zoekt naar een echte franchise.

Die gaat er dus op een gegeven moment aankomen.

Lees ook: Gaaf: Dit bijzondere stukje 'Game of Thrones' is geïmproviseerd

Lees ook: 'Game of Thrones'-ster Jason Momoa had een opmerkelijk dieet als Khal Drogo
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog een half seizoen van 'Vikings' te gaan! [Blu-ray]
Series / Blu-ray Review

Nog een half seizoen van 'Vikings' te gaan! [Blu-ray]

Vanaf 30 december verschijnen de laatste afleveringen op Amazon Prime Video.

Schrijver | Bedenker: Michael Hirst | Cast: Travis Fimmel (Ragnar Lothbrok), Katheryn Winnick (Lagertha), Clive Standen (Rollo), Jessalyn Gilsig (Siggy), Gustaf Skarsgård (Floki), Gabriel Byrne (Earl Haraldson), Alexander Ludwig (Bjorn Ironside), Alex Høgh Andersen (Ivar the Boneless) e.a. | Jaren: 2013 - heden | Zender(s): History, Amazon Prime Video

Samen met Game of Thrones en The Last Kingdom is Vikings een van de brutere series die de nodige veldslagen laten zien. En Vikings wordt binnenkort afgerond met het tweede deel van seizoen zes. Na de avonturen van Ragnar en Lagertha zien we in het slotstuk hoe de wereld van Vikingen eindigt met Ivar the Boneless en zijn andere broers.

Om je goed op het einde van de goed ontvangen serie Vikings voor te bereiden kun je nu de voorgaande seizoenen nu op Blu-ray krijgen, tot en met seizoen 6.1.



Vikings start met Ragnar die samen met zijn ambitieuze broer Rollo en zijn trouwe vrouw Lagertha zijn voorbestemde rol als ontdekker en veroveraar wil vervullen. Maar terwijl Ragnar brutale rooftochten in verre rijken aan de andere kant van de oceaan leidt, beramen gevaarlijke verraders in zijn Noorse vaderland een complot tegen hem.

Hij wordt geconfronteerd met schokkend verraad en ook moet hij proberen een mysterieuze verleidster te weerstaan. Diep vanbinnen en op het slagveld voert hij strijd om zijn vrijheid, familie en leven te beschermen.



Uitgave: Vikings - Seizoen 1 - 5 & 6.1 | Aantal discs 21 x Blu-ray | Afleveringen: 79 x ca. 45 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888254332 | 5051888255148 | Release: november 2020 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De verzamelbox van seizoen 1 tot en 5 bevat de gewone seizoensuitgaven met daaromheen een wat basic insteekhoes. De uitgave van 6.1 zit in een stevigere insteekhoes en is voor met name de mensen voorbestemd die geen streaming hebben. Ongetwijfeld zal er t.z.t. ook een complete verzameluitgave verschijnen.

Beeld en geluid
Visueel is Vikings een prachtige productie. En het is dan ook goed dat deze serie in high definition beschikbaar is. Deze uitgaven zorgen ervoor dat je de mooie serie met een zeer strak en kleurrijk beeld kunt bekijken. Over de storende zaken die Dvd-uitgaven hebben hoef je je geen zorgen te maken.

Vooral de kleurstelling valt op. Deze is echt heel fraai te noemen. Het beeld is mooi duister en een prima detailbehoud. Doordat het beeld vrij is van storende ruis en goed filmisch aandoet, beleef je een prima kijkervaring.

De geluidstrack bij de seizoenen is DTS-HD 5.1 en dat is uiteraard ruimvoldoende voor de gemiddelde kijker. De muziek komt van Trevor Morris, ook bekend van zijn werk voor films als Immortals (2009) en Olympus Has Fallen (2013) en series als Gotham en Dracula.



Bonusmateriaal
Op de schijven van seizoenen één tot en met vijf staat het bonusmateriaal dat al eerder beschikbaar kwam. Het bonusmateriaal op de schijven van seizoen 6.1 bestaat uit enkele verwijderde scènes en de featurette The Legacy of Lagertha.

Deze video gaat uiteraard over het personage van actrice Katheryn Winnick die een steeds belangrijkere rol kreeg in de serie. Daarnaast kun je luisteren naar een track met audiocommentaar van de makers bij de tiende aflevering The Best Laid Plans.

Afronding snel te zien!
De laatste tien afleveringen verschijnen op Amazon Prime Video, vanaf 30 december. Daarna is het klaar met deze serie die overigens wel een vervolg krijgt met de titel Vikings: Valhalla.

Deze serie van Netflix speelt zich 100 jaar later af en laat avonturen zien van Leif Erikson, Freydis, Harald Hardrada en William the Conqueror. Hieronder de trailer voor seizoen 6.2.



Lees ook: De laatste 10 afleveringen van 'Vikings' komen eraan: maar niet op Netflix?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 zeer goede series op Netflix om in één ruk te bingewatchen
Series / Featured

3 zeer goede series op Netflix om in één ruk te bingewatchen

Zoek je nog een nieuwe serie? Dan zijn dit de series die je nu op Netflix kunt bingen!

Hieronder drie tips voor series die je gewoon op Netflix vindt en gewoon eens moet gaan kijken, als je dat nog niet hebt gedaan.

Bodyguard | Bing nu! | 1 seizoen
Een oorlogsveteraan helpt een terreuraanslag te verijdelen en wordt aangesteld om een politica te beschermen die een voorstander was van het conflict waarin hij vocht. Een tweede seizoen van deze successerie zou nog moeten gaan verschijnen. Wanneer is echter onduidelijk.



Peaky Blinders | Bing nu! | 5 seizoenen
Het is 1919 in Birmingham, Engeland. Een beruchte bende wordt er geleid door Tommy Shelby, een misdaadbaas die de maatschappelijke ladder wil beklimmen. Deze topserie met vooral Cillian Murphy krijgt in ieder geval nog een zesde en mogelijk zevende seizoen. Daarna zou een film of een spin-off moeten volgen.



Homeland | Bing nu! | 7 seizoenen
CIA-analiste Carrie Mathison worstelt met haar geestelijke gezondheid en familieproblemen terwijl ze de strijd tegen terrorisme leidt in deze politieke thrillerserie. Het achtste en laatste seizoen werd eerder dit jaar afgerond en zal waarschijnlijk snel op Netflix verschijnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Henry Cavill gewond tijdens opnames 'The Witcher'
Series / Nieuws

Henry Cavill gewond tijdens opnames 'The Witcher'

De Witcher-acteur zorgt ervoor dat de opnames tijdelijk zijn stil komen te vallen.

Tijdens de opnames voor het tweede seizoen van The Witcher zou acteur Henry Cavill gewond geraakt zijn. Hij zou iets hebben opgelopen aan zijn been tijdens de opnames in de studio Arborfield Studios in het Verenigd Koninkrijk.

Tijdens de opnames van een actiescène zou Cavill zijn gevallen en toen hij opstond had hij heel veel pijn aan zijn been. Het is onduidelijk wat hij heeft, maar er kwam volgens The Sun geen ambulance aan te pas.

Opnames The Witcher stilgelegd
Het gevolg is wel dat de opnames voor de Netflix-serie zijn stilgelegd en zo is er opnieuw een tegenvaller voor de serie die al een paar keer on hold kwam door de coronacrisis en coronagevallen.

Cavill zou tijdens de scènes zware bepantsering aan moeten hebben en de acteur zou die op dit moment niet kunnen dragen. Het tweede seizoen moet waarschijnlijk in 2021 verschijnen op de streamingdienst. Dit is opnieuw balen voor Netflix, aangezien The Witcher een van de belangrijkste titels is van de streamingdienst.

Lees ook: Bekende stemacteur Alastair Parker in 'The Witcher' seizoen 2

Lees ook: Wat zijn de bizarre Bruxae in 'The Witcher' seizoen 2?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende koers voor nieuwe Star Wars-serie 'The Acolyte' van Disney+
Series / Nieuws

Opvallende koers voor nieuwe Star Wars-serie 'The Acolyte' van Disney+

De serie The Acolyte wordt een mysteriethriller en verschijnt over een tijdje op Disney+.

Veel van de Star Wars-series die op Disney+ verschijnen spelen zich af rond de bestaande films in de Skywalker Saga. Met The Acolyte wordt het anders. Deze gaat terug in de tijd en speelt zich af in de laatste dagen van het tijdperk van de High Republic.

En naar verwachting is dat zo'n 200 jaar geleden en we zullen dus weinig tot geen bekende personages uit de films te zien krijgen. In die tijd waren de Jedi nog de bewakers van vrede en gerechtigheid. De Sith hadden toen nog weinig macht en bevonden zich vaak in de schaduw.

Paar links met Skywalker Saga
De serie wordt door Leslye Headland (Russian Doll) gemaakt en het verhaal zal ongetwijfeld verhalen gebruiken uit de Star Wars: The High Republic-boeken en comics die vanaf januari in het schap verschijnen. Deze verhalen spelen zich allemaal zo'n 200 jaar van de film Star Wars: Episode I - The Phantom Menace af.

Eén van de links die de High Republic-verhalen hebben met de bekende bioscoopfilms is een jongere Yoda. De serie werd recent omschreven als een "mysteriethriller die kijkers meeneemt naar een Melkwegstelsel van duistere geheimen en opkomende duistere machten in de laatste dagen van het tijdperk van de High Republic."

Lees ook: Leslye Headland over haar 'Star Wars'-serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen