search
Ryan Murphy volgt 'American Horror Story' op met 'American Crime Story'
Series / Nieuws

Ryan Murphy volgt 'American Horror Story' op met 'American Crime Story'

Het eerste seizoen gaat in op het proces van O.J. Simpson.

American Horror Story is dermate succesvol, dat FX bedenkers Ryan Murphy en Brad Falchuk nog een anthologie-serie laten maken. De show gaat American Crime Story heten en wordt in tegenstelling tot z'n voorganger gebaseerd op het echte leven. Zo zal het eerste seizoen gaan over het proces van O.J. Simpson.

Deadline bericht dat we ons mogen opmaken voor American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson, bestaande uit tien afleveringen. Murphy regisseert de eerste aflevering en maakt daarbij gebruik van een script van Scott Alexander en Larry Karaszewski (The People Vs. Larry Flynt, 1996). The Run of His Life: The People V. O.J. Simpson van Jeffrey Toobin dient als bronmateriaal voor dit eerste seizoen.

American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson gaat over het proces van Simpson, bekeken vanuit de ogen van de advocaten. Er is ook aandacht voor de chaotische afspraken en verhullingen die achter de schermen plaatsvonden. We zien hoe er bij de jury twijfel wordt gezaaid door een combinatie van een zelfverzekerde aanklager, een gewiekste verdediging en de geschiedenis van de L.A.P.D. binnen de zwarte gemeenschap.

De opnames van American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson gaan begin 2015 van start. Net zoals American Horror Story zal de show jaarlijks gereboot worden met een compleet nieuw misdaadverhaal.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen