search

Ons nieuws van woensdag 8 oktober 2014

Ryan Murphy volgt 'American Horror Story' op met 'American Crime Story'
Series / Nieuws

Ryan Murphy volgt 'American Horror Story' op met 'American Crime Story'

Het eerste seizoen gaat in op het proces van O.J. Simpson.

American Horror Story is dermate succesvol, dat FX bedenkers Ryan Murphy en Brad Falchuk nog een anthologie-serie laten maken. De show gaat American Crime Story heten en wordt in tegenstelling tot z'n voorganger gebaseerd op het echte leven. Zo zal het eerste seizoen gaan over het proces van O.J. Simpson.

Deadline bericht dat we ons mogen opmaken voor American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson, bestaande uit tien afleveringen. Murphy regisseert de eerste aflevering en maakt daarbij gebruik van een script van Scott Alexander en Larry Karaszewski (The People Vs. Larry Flynt, 1996). The Run of His Life: The People V. O.J. Simpson van Jeffrey Toobin dient als bronmateriaal voor dit eerste seizoen.

American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson gaat over het proces van Simpson, bekeken vanuit de ogen van de advocaten. Er is ook aandacht voor de chaotische afspraken en verhullingen die achter de schermen plaatsvonden. We zien hoe er bij de jury twijfel wordt gezaaid door een combinatie van een zelfverzekerde aanklager, een gewiekste verdediging en de geschiedenis van de L.A.P.D. binnen de zwarte gemeenschap.

De opnames van American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson gaan begin 2015 van start. Net zoals American Horror Story zal de show jaarlijks gereboot worden met een compleet nieuw misdaadverhaal.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie - 'The Walking Dead' seizoen 4
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie - 'The Walking Dead' seizoen 4

Schitterende en rijkelijk gevulde uitgave.

Bedenker: Frank Darabont | Cast: Andrew Lincoln (Rick Grimes), Steven Yeun (Glenn Rhee), Chandler Riggs (Carl Grimes), Norman Reedus (Daryl Dixon), Melissa McBride (Carol Peletier), Dania Gurira (Michonne) | Jaren: 2010 "“ heden | Release: AMC, FOX

The Walking Dead is een van de populairste series van het moment en ondertussen al aan zijn vijfde seizoen toe. Vlak voor de release van dat seizoen (in Nederland wederom op FOX te zien), brengen AMC en Entertainment One de Blu-ray en Dvd van het vierde seizoen uit.

In dit vierde seizoen lijken Rick (Lincoln) en de groep overlevenden in een verlaten gevangenis eindelijk een plek gevonden te hebben waar ze kunnen beginnen met het opbouwen van een nieuwe leefgemeenschap. Echter, veiligheid en geluk zijn slechts van korte duur in deze brute wereld. De buitenwereld mag dankzij de zombies vijandig lijken, binnen de muren van de gevangenis broedt er een veel groter gevaar...

De kijkersaantallen van de serie zijn werkelijk gigantisch en opmerkelijk genoeg nog altijd stijgende (waar series meestal na vier seizoenen te kampen hebben met dalende kijkcijfers). Gemiddeld keken er in de Verenigde Staten zo'n 5,24 miljoen mensen naar het eerste seizoen, 6,90 miljoen naar het tweede, 10,40 miljoen naar het derde en het vierde seizoen trok 13,3 miljoen kijkers.

Ook de recensies van dit seizoen zijn erg positief. Op RottenTomatoes zijn 35 recensies geteld, en daarvan was 89 procent positief. De consensus: "Consistent in zijn spanning en met solide personageontwikkeling en genoeg gruwelijkheid om grindhouse fans tevreden te stellen, blijft dit seizoen van The Walking Dead demonstreren waarom het een van de beste horrorseries op televisie is."Blu-ray: The Walking Dead | Duur: 16 x 43 min. | Release: september 2014 | Video: 1080p | Audio: Engels, Frans DTS-HD MA 5.1 | Discs: 5x Blu-ray | EAN: 8-713045-240141 | Met dank aan: Entertainment One

Het recensie-exemplaar is een iets dikkere-dan-normaal Blu-ray hoes met daar omheen een slipcover. Beiden hebben voorop dezelfde poster, van hoofdpersoon Rick Grimes. Op de achterkant staat een synopsis van het seizoen en de gebruikelijke technische informatie. Ook staat aangegeven welke extra's je op deze uitgave aantreft. Dat zijn er behoorlijk wat, maar daarover zo meteen meer.

Sla je de Blu-ray hoes open, zie je vijf discs. Elk daarvan heeft hetzelfde artwork. Enkel onderaan de disc zie je om welke het gaat. Verder staat er niets op aangegeven. Aan de binnenkant van de hoes zie je tot slot foto's van zombies en andere uitgaven van Entertainment One.

De beeldkwaliteit is van bijzonder hoog niveau. De details zijn haarscherp. Dat vergroot het belang van goede zombie make-up, maar daarmee zit het gelukkig snor in deze serie. Erg goed is ook de geluidskwaliteit, die de geluiden van uit elkaar spattende hoofden en lichaamsdelen die afgehakt worden in al zijn gruwelijkheid overbrengt.

Extra's
Verder zijn we meer dan tevreden met de vele extra's op deze uitgave. Zoals gebruikelijk hebben een paar afleveringen audiocommentaar gekregen en zijn er wat verwijderde scènes. Acht van de zestien afleveringen die dit seizoen telt, hebben verwijderde scènes meegekregen op deze uitgave. Verder is er een hele reeks mini-documentaires toegevoegd aan deze uitgave.

We bespreken er een paar. Drawing Inspiration gaat over de almaar veranderende relatie tussen Rick Grimes en zijn zoon Carl. Die laatste wordt langzaam maar zeker volwassen en daar wordt uitgebreid op ingegaan. Verder gaat er wat dialoog over de inspiratie die de scenaristen uit de comics halen.

De featurette Hershel handelt over het gelijknamige personage en zijn gruwelijke lot in de serie. Waarom trof juist hem dat lot? Daar wordt nu uitgebreid op in gegaan en het maakt allemaal vrij duidelijk dat de crew snode plannen heeft met de rest van de cast. Dan is er nog een featurette die handelt over de terugkeer van de Governer en eentje over het aanbrengen van de zombie make-up.

Andere zaken die je vindt zijn een featurette met de titel Society, Science & Survival, A Journey Back to Brutality en zijn er nog langere mini-documentaires zoals Inside the Walking Dead en The Making of the Walking Dead. Kortom: er is meer dan genoeg materiaal om je voorlopig zoet te houden, op deze zeer rijkelijk gevulde uitgave.Toekomst
De toekomst van de serie is alles behalve onzeker. In juni liet uitvoerend producent David Alpert nog weten dat de schrijvers alle grote gebeurtenissen tot het twaalfde seizoen gepland hebben. Dat zou betekenen dat de serie nog dik zeven seizoenen door kan gaan, maar in principe zijn de mogelijkheden eindeloos. De serie zou net als een soap zomaar vijfentwintig jaar door kunnen gaan, alleen al omdat de comics waar de serie op gebaseerd wordt zo'n 130 nummers telt (de serie zit nu rond nummer 60, qua verhaal) en ook daarvan is het einde nog lang niet in zicht.

Vooralsnog zijn we echter toe aan het vijfde seizoen, dat op 12 oktober van start gaat in de Verenigde Staten. Het seizoen zal ook in Nederland te bekijken zijn, op Fox. Verder heeft het zesde seizoen ook al groen licht. Tot slot werkt AMC al aan een spin-off rond de serie, die zich vlak na de zombie-apocalypse af lijkt te spelen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Computerspel 'Myst' wordt tv-serie
Series / Nieuws

Computerspel 'Myst' wordt tv-serie

De game uit 1993 was een van de eerste succesvolle releases op CD-Rom.

Myst (1993) was een van de eerste succesvolle computerspellen die op CD-Rom werd uitgebracht. Er volgden sequels, spin-offs, boeken en nu mogen we zelfs uitkijken naar een tv-serie. Legendary TV heeft namelijk een deal gesloten met Cyan Worlds, de originele ontwikkelaar van de game, om een tv-serie te maken die tegelijk met het nieuwste spel kan worden uitgebracht. Cyan wil een grote mate van interactie tussen deze twee projecten, wat inhoudt dat het publiek straks het spel speelt op een tablet en tegelijkertijd naar de show kan kijken.

Myst was een first-person point and click-avonturenspel waarin je speelt met The Stranger. Hij gaat op onderzoek uit op een mysterieus eiland en maakte daarbij gebruik van boeken die hem in staat stelde om bepaalde locaties te bereiken. Deze plekken bevatten puzzels, soms hele moeilijke, waarmee nieuwe aanwijzingen en achtergrondverhalen vrijgespeeld konden worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zesde seizoen voor 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Zesde seizoen voor 'The Walking Dead'

AMC heeft - slechts enkele dagen voor de première van het nieuwe seizoen - het zesde seizoen aangekondigd.

Het lijkt erop dat Rick Grimes (Andrew Lincoln) en de nodige van zijn lotgenoten het vijfde seizoen van The Walking Dead gaan overleven. AMC heeft namelijk - slechts enkele dagen voor de première van het nieuwe seizoen - het zesde seizoen aangekondigd.

We bijzonder opgewonden over 12 oktober. Dan starten we met het delen van nieuwe afleveringen van The Walking Dead met de vele fans over de wereld," aldus AMC baas Charlie Collier. "We kunnen nu al bevestigen dat we een zesde seizoen hebben besteld van deze geweldige serie. Met dank aan Robert Kirkman, Scott Gimple, de fantastische uitvoerend producenten en het volledige team. Zij zijn degenen die de boeiende wereld en de rijke personages tot leven brengen. Er is nog veel meer 'Dead' onderweg dankzij hun indrukwekkende, collectieve inspanningen."

Scott M. Gimple keert terug als showrunner en de uitvoerend producenten zijn Robert Kirkman, Gale Anne Hurd, David Alpert, Greg Nicotero en Tom Luse.

Naast het zesde seizoen werkt AMC ook aan een pilot voor een spin-off van The Walking Dead. Deze wordt gebaseerd op en nieuw verhaal en nieuwe personages van Robert Kirkman, de Amerikaanse comic-tekenaar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.