search
Stephen King niet blij met 'Under the Dome'-serie
Series / Nieuws

Stephen King niet blij met 'Under the Dome'-serie

De auteur uit zijn ongenoegen over de mislukte verfilming van zijn boek.

Als er één serie is die zijn potentieel niet heeft waar kunnen maken in het afgelopen decennium, dan is het wel Under the Dome. Ook Stephen King, op wiens boek de serie is gebaseerd, is absoluut niet te spreken over de verfilming.

In de serie, die werd uitgezonden tussen 2013 en 2015 en bestaat uit slechts drie seizoenen, zagen we hoe het plaatsje Chester's Mill volledig stil komt te staan wanneer een enorme, mysterieuze koepel erover wordt geplaatst.

Dean Norris, Rachelle Lefevre, Britt Robertson en Mike Vogel speelden de hoofdrollen.

Middelmatigheid alom
Under the Dome kon in beginsel rekenen op redelijk goede recensies, maar dat nam al snel sterk af naarmate de serie vorderde. Het boek van King is complex en superdik, maar werd geen eer aan gedaan door de serie. King zelf sprak zich nu uit over de verfilming tijdens een interview met de New York Times:

"De eerste paar afleveringen waren goed. Het ding was echter dat CBS geen risico's wilde nemen, waardoor de serie al snel super middelmatig werd. Het was triest om te zien, maar het boeide me verder weinig. Ik stopte na een tijdje met kijken omdat het me geen f-ck interesseerde."

Lees ook: 'Under the Dome' stopt ermee

Lees ook: 'Under the Dome' krijgt derde seizoen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen