Nieuwe Disney+ serie 'Armor Wars': Dit moet je weten

Disney+-serie 'Armor Wars': Dit moet je weten

Armor Wars komt tegen 2022 op streamingdienst Disney+ te staan. Dit moet je alvast weten.

Jim Pedd, 23-12-2020 11:56

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

War Machine, een van de vele helden die het Marvel Cinematic Universe rijk is, krijgt een eigen televisieserie op Disney+. Dat nadat fans jarenlang moesten vragen of het personage van Don Cheadle een film kon krijgen.
Die film gaat er niet komen, maar gelukkig krijgen we wel een complete televisieserie te zien: Armor Wars. In dit artikel vertellen we je wat je moet weten over de aankomende serie.

War Machine in Phase 4
Het was lange tijd onduidelijk wat Marvel Studios van plan was om te 'doen' met War Machine in Phase 4. Het leek er zelfs even op dat hij als actieve superheld in het MCU geen directe toekomst meer had na Avengers: Endgame.

Maar dankzij deze aankondiging weten we in elk geval zeker dat het MCU niet klaar is met de bondgenoot van Iron Man. Geinig is dat de serie Armor Wars af gaat wijken van de comics op een belangrijk aspect: in de comics was Iron Man namelijk de hoofdpersoon.

Wat is Armor Wars?
Armor Wars is tweemaal voorgekomen in de comics; in de jaren tachtig en jaren 2015. Het lijkt erop dat de serie zich baseert op de eerste versie, die tussen 1987 en 1988 te lezen was.

Centraal stonden zorgen van Tony Stark over de wijze waarop zijn harnas gebruikt werd door anderen in het Marvel Universe. Op een zeker moment kwam hij tot een schokkende realisering: zijn vijanden gebruikten namelijk zijn eigen ontwerpen. Zo bleek Justin Hammer ze verkocht te hebben.

Stark maakte zich dus zorgen dat de technologie voor het verkeerde doel gebruikt zou worden en ondernam een soort kruistocht om dat tegen te werken. Dat deed hij onder meer samen met War Machine als bondgenoot, waarbij vijanden als Titanium Man, Beetle, Crimson Dynamo en Stingray voorbij kwamen.

Interessant is dat niet iedereen schuldig was aan wat Iron Man dacht. Zo had Stingray zijn eigen harnas ontworpen en bedacht.

James Rhodes
In de Marvel-serie voor Disney+ krijgt James Rhodes de hoofdrol. Tegen wie hij het uiteindelijk op moet nemen weten we nog niet precies, maar we hebben wel al te horen gekregen dat hij meerdere schurken moet aanpakken die de hand hebben weten te leggen op de Stark-technologie.

Bron: SR

Lees meer over: Armor Wars, Marvel, MCU, Don Cheadle

Populair nieuws