'The Mandalorian' bevestigt link met 'Star Wars: Attack of the Clones'

Opnieuw is er een easter egg die linkt naar een oudere Star Wars-film gevonden in de Disney+serie.

Zilko Tarici, 22-12-2020 19:04

In de laatste aflevering werd bevestigt dat Dr. Pershing de link lijkt te zijn tussen The Mandalorian en Star Wars: Episode II - Attack of the Clones.
In het tweede seizoen van The Mandalorian kwamen we erachter dat de Empire Grogu wilde hebben om zijn midi-chlorians te transplanteren om daarmee supersoldaten te creëren die Force-gevoelig zijn.

Opvallende kijkers zal echter ook zijn opgevallen dat de wetenschapper Dr. Pershing, die de experimenten op Baby Yoda heeft uitgevoerd, op zijn kostuum een insigne draagt dat we eerder zagen in Star Wars: Episode II - Attack of the Clones. Lucasfilm bevestigde in The Art of The Mandalorian dat dit niet zonder reden is:

"Het symbool dat je ziet op de rechterschouder van Dr. Pershing is geïnspireerd op het embleem dat de kloon-soldaten dragen op Kamino in [i]Attack of the Clones.

Van Grogu naar... Snoke?
In de laatste aflevering werd dit alles verder verduidelijkt. In een vroege scene zagen we hoe Din Djarin en zijn vrienden een Imperial-piloot confronteren die Dr. Pershing gegijzeld houdt. Volgens de piloot wordt Dr. Pershing door de New Republic gezien als een hoogwaardig doel omdat hij een Imperial Clone Engineer is. Dit is een belangrijk detail, want je hebt geen Clone Engineer nodig om voor bloedtransfusies te zorgen. Het lijkt er eerder op dat de Empire klonen wil maken die Force-gevoelig zijn en trouw zijn aan de Empire. Fans lijken nu massaal aan te nemen dat een van de creaties die hieruit voortkomt Supreme Leader Snoke, die we uit de sequel-trilogie kennen, is.

Lees ook: Is dit de schurk van 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' seizoen 3?

Lees ook: Essentieel personage keert op zeker terug voor de Star Wars-serie 'The Mandalorian'

Bron: Lucasfilm

Lees meer over: Attack of the Clones, Star Wars, Dr Pershing, The Mandalorian, Baby Yoda, Moff Gideon, Giancarlo Esposito

Populair nieuws