Prangende 20 jaar oude 'Star Wars'-vraag wordt eindelijk beantwoord in 'The Mandalorian'

20 jaar oude vraag beantwoord in 'The Mandalorian'

In de Star Wars-prequelfilms dook de Slave I op. Nu weten we veel meer over dit gave schip van Boba Fett.

Bram de Groot, 18 december 2020 om 18:46

Vandaag is er een punt achter seizoen 2 van The Mandalorian gezet. In het tweede deel van de Star Wars-serie kregen we veel meer te zien van Boba Fett van acteur Temuera Morrison. Maar ook van zijns chip, de Slave I.
Het schip was voor het eerste te zien in de film Star Wars: Episode V The Empire Strikes Back uit 1980 en kwam meer in beeld in de Attack of the Clones uit 2002. En na die film hadden veel fans de vraag hoe het schip nu eigenlijk werkt.

Vraag beantwoordt over Slave I
De grote vraag rond de Slave I was tijden hoe het landen en opstijgen nu exact werkt, met het verticale vliegen en horizontale landen en opstijgen. Tijdens "Chapter 15: The Believer" van regisseur Rick Famuyiwa werd het antwoord eindelijk gegeven.

In de aflevering is te zien hoe een mechanisme rond personages als Mando, Cara Dune, Migs Mayfeld en Fennec Shand draait. Het schip draait dus om hen heen. En dat maakt het voertuig erg wendbaar zonder dat de passagiers er veel last van hebben. Logisch ook.

Lees ook: 'Mandalorian'-personage keert terug in 'Star Wars: The Bad Batch'
Lees ook: Nog een 'Star Wars'-serie onthuld: 'The Book of Boba Fett'

Bron: Screen rant

Lees meer over: The Mandalorian, Boba Fett, Dave Filoni, Baby Yoda, Seizoen 2, Giancarlo Esposito, Rosario Dawson, Temuera Morrison, Ming Na Wen

Populair nieuws