Luidt het einde van 'Arrow' ook het einde van het Arrowverse in? [Blu-ray]

Na het zevende seizoen van Arrow komt nog het korte achtste seizoen.

Bram de Groot, 20-12-2020 17:02

Bedenkers: Greg Berlanti, Marc Guggenheim, Andrew Kreisberg | Cast: Stephen Amell (Oliver Queen / Arrow), Katie Cassidy (Laurel Lance), Willa Holland (Thea Queen), David Ramsey (John Diggle), Paul Blackthorne (Quentin Lance), Emily Bett Rickards (Felicity Smoak), e.a. | Uitzending serie: 2012 - 2020 | Tv-zenders: The CW
Het Arrowverse lijkt komende tijd toch wat veranderingen te ondergaan. Zo is Arrow recent afgerond en dat gaat ook gebeuren met de series Supergirl en Black Lightning na de aankomende seizoenen. Duidelijk is dat Stephen Amell afscheid heeft genomen. Recent verscheen het zevende seizoen in het schap.

Warner Home Video bracht het zevende seizoen uit op Dvd en Blu-ray. Hieronder een blik op de mooie Blu-ray uitgave, te starten met de synopsis en de trailer.Seizoen zeven start vijf maanden nadat Oliver beslist heeft om zijn geheime identiteit als Arrow te onthullen aan de FBI. Hij zit nu in de gevangenis met een levenslang vonnis. Felicity en William zitten in de getuigenis beschermingsdienst en proberen zich aan te passen aan hun nieuwe leven. Ondertussen, in Star City, een nieuwe arch-wielding vigilante neemt de mantel over die Oliver heeft achtergelaten, wat de nieuwsgierigheid en woede van sommige oproept.Uitgave: Arrow - Seizoen 7 | Aantal discs 4 x Blu-ray | Afleveringen: 22 x 41 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5051888249062 | Release: december 2020 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De vier schijven van deze Blu-ray uitgave van het zevende seizoen van Arrow zitten verpakt in een iets dikkere Blu-ray keepcase, met daaromheen een vergelijkbare stevige insteekhoes. In de hoes staat duidelijk aangegeven op welke schijven welke afleveringen - met titel - staan. Ook de locatie van de extra's wordt aangegeven.

Beeld en geluid
Het blijft fijn om dit soort series in High Def te zien. In deze (bijna) beste beeldkwaliteit ziet de serie er toch een stuk beter uit dan de Dvd-uitgaven en het beeld is ook zeker beter dan de streamingkwaliteit. Ook deze Blu-ray uitgave laat weer een prima beeld zien.

De soms wat vluchtig ogende productie ziet er doorgaans nog netjes uit, met uiteraard de nodige visuele effecten die soms toch wat beter hadden gemogen, maar deze zijn wel een stuk beter geworden sinds de start van het televisie-universum rond de superhelden van DC Comics.

Uitgebreide extra's
Deze schijf bevat een mooi aantal extra's, zoals we dat gewend zijn bij de Arrowverse-uitgaven. Deze uitgave biedt onder meer de Elseworlds cross-over event van 45 minuten. Ook zie je de featurette Villains: Modes of Persuasion van bijna 40 minuten waarin je vooral de schurken uit het seizoen ziet.

Opnieuw is er weer een registratie van de Comic-Con Panel, dit keer van tijdens San Diego 2018. Deze duurt maar liefst een uur. Verder zijn er een reeks verwijderde scènes aan te zetten en een standaard Gag Reel om even lekker bij te lachen.

Seizoen 8 rondt af
Met seizoen 8 werd Arrow afgerond. De laatste aflevering van de uiteindelijk in totaal 170 afleveringen verscheen eind januari. Even werd er gesproken over een spin-off met de titel Green Arrow and the Canaries, maar of dat doorgaat is nog niet zeker. Hieronder de trailer voor seizoen 8 met slechtst 10 afleveringen.


Lees ook: Hitserie 'Arrow' kan alsnog terugkeren?

Lees meer over: The Flash, Arrow, Supergirl, Legends of Tomorrow, 2020

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie Apple TV+-serie 'Slow Horses' seizoen 3

Recensie Apple TV+-serie 'Slow Horses' seizoen 3

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader