Krijgt deze schurk uit Star Wars 'The Mandalorian' misschien ook zijn eigen serie?

Iedereen in het Mandalorian universum lijkt zijn eigen serie te krijgen... maar geldt dat ook voor Moff Gideon?

Zilko Tarici, 21-12-2020 17:52

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Acteur Giancarlo Esposito heeft laten weten dolgraag terug te willen keren als Moff Gideon in een spinoff-serie van The Mandalorian. We zagen de schurk voor het eerst opduiken in de zevende aflevering van het eerste seizoen, waarin werd onthuld dat hij The Child/Baby Yoda/Grogu wil vangen.
In seizoen 2 kwamen we erachter dat Gideon Grogu's bloed wil hebben om andere Force-gevoelige wezens te scheppen. Aan het einde van het tweede seizoen zien we echter hoe Mando Gideon verslaat, Grogu redt en de Darksaber in zijn bezit krijgt. Gideon kijkt ook hulpeloos toe hij zijn Darktroopers vernietigd worden door Luke Skywalker en probeert vervolgens Grogu te doden. Als dat mislukt, probeert hij zijn eigen leven te nemen... tot Cara Dune hem tegen de vlakte slaat. En dat is de laatste keer dat we Gideon zien.

Meer Gideon?
Fans vragen zich nu, gezien zijn gevangenschap, natuurlijk terecht af wat de rol van Gideon zal zijn in het derde seizoen. Esposito zelf denkt dat Gideon een grote rol in het derde seizoen zal hebben, maar staat ook meer dan open om de rol te spelen in zijn eigen spinoff-serie.

Tijdens een gesprek met Esquire liet hij hierover (op luchtige wijze) het volgende weten:

"Ik zag al die aangekondigde series, en dat dacht: "Maar ik dan?!" Mensen blijven me vragen waarom ik niet meer in het tweede seizoen zat. Ik zeg daar altijd op dat we nog steeds maar hinten naar Gideons echte rol en het tijd kost om te laten zien wat Moff echt wilt. En ja, ik zou zeker interesse hebben in een serie over Moff als er genoeg materiaal is en er een goede verhaallijn is. Maar ik wil eerst deze serie eer aandoen."

Lees ook: 'Star Wars'-acteur over schokkende cameo in 'The Mandalorian' op Disney+

Lees ook: Opheldering over verwarrende situatie rond Star Wars-series The Mandalorian en Boba Fett

Bron: Esquire

Lees meer over: The Mandalorian, Giancarlo Esposito, Moff Gideon, Star Wars, Pedro Pascal, Disney

Populair nieuws