De mysterieuze topserie 'Westworld' blijft boeien [Blu-ray]

De kijkcijfers daalden flink, maar nog steeds blijft Westworld de topserie van HBO.

Bram de Groot, 21 december 2020 17:52

Bedenkers: Jonathan Nolan | Lisa Joy | Cast: Evan Rachel Wood (Dolores Abernathy), Thandie Newton (Maeve Millay), Jeffrey Wright (Bernard Lowe), Tessa Thompson (Charlotte Hale / Dolores Abernathy), Aaron Paul (Caleb Nichols), Ed Harris (William), Luke Hemsworth (Ashley Stubbs), e.a. | Uitzending serie: 2016 - heden | Tv-release: HBO
Na Game of Thrones is waarschijnlijk Westworld een van de grootste producties van de zender HBO Max. De serie biedt een enorme cast, een hoog productieniveau en nog veel meer. Een succes als Game of Thrones is de serie echter niet. Het nieuwste derde seizoen leverde namelijk flink in wat betreft de kijkcijfers.

Waar het eerste seizoen nog regelmatig meer dan twee miljoen Noord-Amerikaanse kijkers trok tijdens de debuutuitzending, kwam seizoen drie nooit boven de één miljoen kijkers per aflevering uit. Toch blijft de waardering voor de serie sterk en dat biedt hoop op een betere toekomst.

Warner Bros. bracht seizoen 3 onlangs uit op Blu-ray, inclusief een aantal extra's. Hieronder een blik op de schijven, met als eerste de trailer.


In seizoen 3 komen de nieuwe goden eraan en ze zijn razend. De levensechte androïden mochten het themapark Westworld nooit verlaten. Nu het spel zijn einde nadert, maken de ontketende robots hun opwachting in onze wereld.

Blu-ray review: Westworld - Seizoen 3

Serie: Westworld - Seizoen 3 | Aantal discs 3 x Blu-ray | Afleveringen: 8 x ca. 60 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888247105 | Release: december 2020 | Met dank aan: Warner Bros Home EntertainmentDe drie Blu-ray schijven van deze uitgave van het derde seizoen van Westworld zitten vastgeklikt in een blauwe Blu-ray keepcase, met daaromheen een vergelijkbare sleeve. In de hoes zit een foldertje met de extra info over de titels / synopsissen van de afzonderlijke afleveringen en de extra's. Nice!

Beeld & geluid
Uiteraard is dit weer een puike uitgave van een van de kwaliteitsseries van HBO. In High Def komt deze serie ook helemaal tot zijn recht. De gave productie krijgt een strakke weergave, met een uitstekend filmische vertoning. Ook de kleuren zijn van topniveau.

Het geluid blijft steken op een verder prima DTS-HD 5.1 audiotrack met muziek van Ramin Djawadi, die eerder werkte aan series als Game of Thrones en Prison Break. Opvallend is dat hij meewerkte aan slechts een paar films, de laatste jaren aan de fantasyfilms The Great Wall, Warcraft, Pacific Rim en Clash of the Titans.

Overigens kunnen de fans van de beste beeldkwaliteit ook de 4K UHD-uitgave van dit derde seizoen van Westworld in huis halen.

Geen extra's
Als bonus is een flinke reeks featurettes meegeleverd. Creating Westworld’s Reality biedt veel achtergrondinformatie per aflevering en dat is een mooie reeks om te kijken per aflevering. Verder zijn ook Exploring Warworld en A Vision for the Future aardig om te zien. De eerste kijkt naar de WOII-wereld en de tweede focust zich op het productie-ontwerp.

Daarnaast zijn er nog video's over de opnames in onder meer Spanje (Westworld on Location) en de app in de serie (RICO: Crime and the Gig Econom). We Live in a Technocracy geeft een toelichting op de gebruikte termen in de serie.

Seizoen 4!
In april 2020 werd het vierde seizoen van Westworld aangekondigd door HBO. Duidelijk is al dat we in dat seizoen meer te zien krijgen van het personage William van Ed Harris. Ook de productie van deze serie zal ongetwijfeld de nodige vertraging oplopen door de coronacrisis. Het valt dus nog niet te zeggen wanneer seizoen 4 op HBO verschijnt.

Lees ook: 'Westworld' seizoen 4 brengt deze schurk terug

Lees meer over: Westworld, Seizoen 3, Ed Harris, Talulah Riley, 2019, Evan Rachel Wood

Informatie over de serie: Westworld

Populair nieuws