search
Star Wars-serie 'The Mandalorian' is de meest gedownloade serie van 2020

Star Wars-serie 'The Mandalorian' is de meest gedownloade serie van 2020

Illegaal downloaden is niet okay, maar dit toplijstje is wel interessant om naar te kijken.

Jim Pedd
Elk jaar maakt Torrent Freak een lijst met de meest gedownloade series. Dit jaar staat voor het eerst in tijden Game of Thrones niet bovenaan.

In 2020 was de twijfelachtige eer aan The Mandalorian. De Star Wars-serie zond dit jaar zijn tweede seizoen uit en draait om Din Djarin die een thuis probeert te vinden voor de mysterieuze Baby Yoda (ofwel Grogu). Dit seizoen trok dus veel bekijks, ook op Torrentsites.

En verder
Op de tweede plek staat de serie The Boys van Amazon Prime Video, gevolgd door HBO-serie Westworld. De series Vikings en Star Trek: Picard ronden de top vijf af.

Op het eerste gezicht is het best opmerkelijk dat er geen series van Netflix in de top vijf staan. Tegelijk zijn er wereldwijd zo'n 190 miljoen abonnees van Netflix, dus is de kans groot dat mensen hun series gewoon legaal kunnen kijken.

Dat geldt ook voor de series in de top vijf, maar die zijn dan via Disney+, Ziggo Movies & Series XL of Amazon Prime Video beschikbaar. Waarmee dus ook duidelijk is dat deze versnippering in het streaminglandschap niet per se een goede ontwikkeling is in de strijd tegen illegaal downloaden.

Lees ook: 'The Mandalorian': Wat staat Grogu te wachten in seizoen 3?

Lees ook: Schurk in 'The Mandalorian' gebruikte oud personage als inspiratiebron

Aanbevolen artikelen