Schurk in 'The Mandalorian' gebruikte oud personage als inspiratiebron

'Mandalorian'-schurk heeft oude inspiratiebron

Een oude bekende vormde de inspiratiebron voor Moff Gideon in The Mandalorian.

Door onze nieuwsredactie, 25 december 2020 18:46

Acteur Giancarlo Esposito had een behoorlijk belangrijke rol in het tweede seizoen van The Mandalorian. En niet alleen is de serie op meerdere manieren verbonden aan de eerdere Star Wars-films, ook de acteurs (zoals Esposito) laten zich inspireren door hun voorgangers.
Tijdens een recent interview liet Esposito, die Moff Gideon speelt, weten dat hij altijd een grote fan is geweest van de eerdere Star Wars-films:

"Ik was altijd gefascineerd door Darth Vader; een mens dat de mogelijkheid had om licht naar het heelal te brengen, maar uiteindelijk voor de duistere zijde koos. Ook werd ik sterk beïnvloed door Peter Cushing, die vele jaren geleden ook een Moff speelde. Ik heb dan ook verder onderzoek gedaan naar zijn rol voor inspiratie."

Moff Gideon keert terug
Na een detectieapparaat op The Razor Crest te hebben aangebracht, wist Gideon The Child uiteindelijk op te sporen op Tython. Na een aantal experimenten op Grogu te hebben uitgevoerd, kwamen Din Djarin en zijn maten al snel in actie om de kleine Jedi te redden.

Gideons ware motieven blijven echter nog steeds geheim. Volgens de acteur moeten we wachten op het derde seizoen (dat waarschijnlijk pas in 2022 komt) om meer te weten te komen over zijn beweegredenen.

Lees ook: Komt Star Wars 'The Mandalorian' seizoen 3 wel in 2021 uit op Disney+?

Lees ook: 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' krijgt mogelijk spin-off rond Baby Yoda

Bron: SuperHeroHype

Lees meer over: The Mandalorian, Giancarlo Esposito, Star Wars, Peter Cushing, Darth Vader

Populair nieuws