Glenn-acteur Steven Yeun over zijn dood in 'The Walking Dead'

Steve Yeun is gegroeid door The Walking Dead en wil nu verder.

Bram de Groot, 29 december 2020 16:10

In het eerste seizoen van The Walking Dead debuteerde het personage Glenn van acteur Steven Yeun. Seizoenen lang was Glenn een vast gezicht in de show, maar begin seizoen zeven kwam er een einde aan het leven van het personage.
In gesprek met Variety keek de acteur terug op de periode in The Walking Dead en het uiteindelijke afscheid van de serie doordat zijn personage werd vermoord door de schurk Negan. Hieronder wat Yeun zei:

"Ik denk dat het voor mij een enorme zegen was om in The Walking Dead te spelen, omdat ik niet alleen waanzinnige mensen heb ontmoet die me een aantal fantastische dingen hebben geleerd.

Ik leerde meer over hoe door het leven te gaan - om een professional te zijn, om een acteur te zijn, om een baan serieus te nemen - maar het gaf me ook gewoon de kans om te werken aan het beest als The Walking Dead.

Het verlaten van de show... Ik had vooral niet de tijd had genomen om voor mezelf te begrijpen wie ik was en misschien mijn stem wat meer laten horen. Ik stond altijd in dienst van het grotere verhaal.

En in sommige opzichten weerspiegelt dat een beetje hoe ik in mijn vroege jaren ben opgegroeid. Ik denk ik dat nu heb afgerond en dat ik verder kan."

Lees ook: 'The Walking Dead': Waarom moest Sasha dood?

Bron: variety

Lees meer over: The Walking Dead, Lauren Cohan, Robert Patrick, Jeffrey Dean Morgan, Steve Yeun

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws