search

Ons nieuws van dinsdag 29 december 2020

Gerucht: Keanu Reeves is in gesprek met Disney+ voor een Marvel-serie
Series / Nieuws

Gerucht: Keanu Reeves is in gesprek met Disney+ voor een Marvel-serie

Weet Disney+ een van de meest populaire sterren van Hollywood te strikken voor een Marvel-serie?

Keanu Reeves zou op dit moment een beetje tussen twee van de grootste superheldenfranchises van Hollywood staan. Enerzijds wil DC Comics dat hij terugkeert als Constantine en anderzijds zou Marvel Studios willen dat de acteur een rol speelt.

Marvel-baas Kevin Feige was in het verleden al heel duidelijk: hij heeft regelmatig gesprekken met Keanu Reeves over een rol in het Marvel Cinematic Universe. Nu horen we dat die gesprekken behoorlijk serieus zijn.

Gesprekken voeren
Volgens de site Small Screen praat de acteur op dit moment met Marvel Studios over een mogelijke rol in een Disney+-serie. Daarvan zijn er heel wat die eraan zitten te komen, dus er is veel mogelijk.

De filmstudio werkt op dit moment namelijk aan maar liefst 25 films en televisieseries. Daarin zit vast wel een rol voor de charismatische Reeves, wiens imago in Hollywood niet stuk lijkt te kunnen.

Recent hoorden we nog dat Marvel mogelijk een horrorserie wil ontwikkelen voor Hulu of Disney+; wellicht dat Reeves daar dan een rol in zou kunnen hebben.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dan toch nog een tweede seizoen voor Netflix-hit 'The Queen's Gambit'?
Series / Nieuws

Dan toch nog een tweede seizoen voor Netflix-hit 'The Queen's Gambit'?

Er zou dan toch zomaar nog een tweede seizoen kunnen verschijnen...

Eerder werd het mogelijks verschijnen van een tweede seizoen nog ontkend, maar nu geven de twee belangrijkste leden van de cast van The Queen's Gambit de fans toch weer een beetje hoop...

The Queen's Gambit met actrice Anya Taylor-Joy in de hoofdrol van Beth Harmon mag zich één van de best bekeken series van het jaar 2020 noemen op Netflix. De serie werd zo goed bekeken dat er haast met zekerheid een tweede seizoen zou moeten verschijnen. Dat is echter net wat lastiger dan verwacht.

De serie is namelijk gebaseerd op het gelijknamige boek dat door Walter Tevis werd uitgegeven. Het volledige verhaal van dat boek werd perfect verwerkt in het eerste seizoen. Voor een mogelijks tweede seizoen zou er dus moeten worden gewerkt aan een compleet nieuwe verhaallijn en net daar knelt wellicht het schoentje.

Toch een tweede seizoen?
In het verleden liet actrice Anya Taylor-Joy zich al eens ontglippen dat ze wel open zou staan voor een vervolg en ook nu was dat weer het geval. De actrice gaf daarbij het volgende aan: "Ik denk dat de rest van het leven van Beth ook zeker nog een avontuur kan zijn."

Niet alleen Taylor-Joy heeft aangegeven een vervolg wel te zien zitten. Dat geldt ook voor haar tegenspeler Harry Melling. Hij vertolkt de rol van Harry Beltik. Ook Melling gaf eerder aan dat een tweede seizoen alleen maar goed zou zijn.

Netflix zelf houdt voorlopig de lippen stijf op elkaar. Benieuwd welke beslissing er uiteindelijk zal worden genomen. Heb je deze reeks nog niet gezien? Bekijk dan zeker even de onderstaande trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De realiteit is ver te zoeken in nieuw trailer 'WandaVision'
Series / Trailer

De realiteit is ver te zoeken in nieuw trailer 'WandaVision'

WandaVision verschijnt op 15 januari op Disney+ en laat ons een merkwaardige realiteit zien.

De serie WandaVision kan gezien worden als het 24e deel in het Marvel Cinematic Universe. Wat ons exact te wachten staat in nog niet duidelijk, maar we krijgen waarschijnlijk een duidelijke hint naar wat ons in Phase 4 van de franchise te wachten staat.

Ook onderstaande nieuwe tv-trailer laat weer heel wat zien uit de Marvel-serie met voornamelijk de bekende personages Wanda Maximoff a.k.a. Scarlet Witch van actrice Elizabeth Olsen en Vision van acteur Paul Bettany.

Nieuwe tv-trailer 'Reality'
Een belangrijke andere rol in de naar verluidt zes- of achtdelige serie is voor Teyonah Parris als Monica Rambeau, het personage dat we in de film Captain Marvel nog zagen als klein meisje.

Daarnaast zien we Kat Dennings als het Thor-personage Darcy Lewis, Randall Park als Ant-Man-personage Jimmy Woo en Kathryn Hahn als de merkwaardige buurvrouw Agnes. Vanaf 15 januari zet Disney+ elke vrijdag een nieuwe aflevering van WandaVision online.



Lees ook: Er lijken meer afleveringen van de Marvel-serie 'WandaVision' te verschijnen op Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Glenn-acteur Steven Yeun over zijn dood in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Glenn-acteur Steven Yeun over zijn dood in 'The Walking Dead'

Steve Yeun is gegroeid door The Walking Dead en wil nu verder.

In het eerste seizoen van The Walking Dead debuteerde het personage Glenn van acteur Steven Yeun. Seizoenen lang was Glenn een vast gezicht in de show, maar begin seizoen zeven kwam er een einde aan het leven van het personage.

In gesprek met Variety keek de acteur terug op de periode in The Walking Dead en het uiteindelijke afscheid van de serie doordat zijn personage werd vermoord door de schurk Negan. Hieronder wat Yeun zei:

"Ik denk dat het voor mij een enorme zegen was om in The Walking Dead te spelen, omdat ik niet alleen waanzinnige mensen heb ontmoet die me een aantal fantastische dingen hebben geleerd.

Ik leerde meer over hoe door het leven te gaan - om een professional te zijn, om een acteur te zijn, om een baan serieus te nemen - maar het gaf me ook gewoon de kans om te werken aan het beest als The Walking Dead.

Het verlaten van de show... Ik had vooral niet de tijd had genomen om voor mezelf te begrijpen wie ik was en misschien mijn stem wat meer laten horen. Ik stond altijd in dienst van het grotere verhaal.

En in sommige opzichten weerspiegelt dat een beetje hoe ik in mijn vroege jaren ben opgegroeid. Ik denk ik dat nu heb afgerond en dat ik verder kan."

Lees ook: 'The Walking Dead': Waarom moest Sasha dood?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 absolute topseries op Netflix om nu direct te bingen
Series / Featured

3 absolute topseries op Netflix om nu direct te bingen

Zoek je nog een nieuwe serie? Dan zijn dit de series die je nu op Netflix kunt bingen!

Hieronder drie tips voor misdaadseries die je gewoon op Netflix vindt en gewoon eens moet gaan kijken, als je dat nog niet hebt gedaan.

Top Boy | Bing nu! | 3 seizoenen

Twee doorgewinterde drugsdealers keren terug naar de straten van Londen, maar hun jacht op geld en macht wordt bedreigd door een jonge, meedogenloze oplichter. Opvallend is dat Top Boy: Summerhouse de eerste twee seizoenen uit 2011 en 2013 bevat. De titel Top Boy is het derde seizoen van Netflix. Een vierde seizoen is in de maak.



Gomorra | Bing nu! | 4 seizoenen + 1 film

Maffia-activiteit in Napels staat centraal in deze serie, die zich richt op de interne strijd nadat het hoofd van een familie gevangen is genomen. Er staat vier seizoenen op Netflix en ook de film The Immortal staat op de streamingdienst.



Criminal | Bing nu! | 5 seizoenen

Deze reeks van vier series uit 2019 speelt zich af in verschillende landen in Europa. Elke aflevering is een op zichzelf staand psychologisch drama, bestaande uit de ondervraging van een persoon door een team van politieonderzoekers. Van Criminal: UK verscheen in 2020 een tweede seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-veteraan werkt nu aan Disney+-serie 'The Acolyte'
Series / Nieuws

'Star Wars'-veteraan werkt nu aan Disney+-serie 'The Acolyte'

The Acolyte-maakster Leslye Headland krijgt hulp van een wel heel bekende naam.

Het Star Wars-universum gaat de komende jaren wat nieuwe richtingen op. Denk aan nieuwe films, maar ook aan een hele rits Disney+-series die eraan zitten te komen.

Een van de meer verrassende toevoegingen zal The Acolyte zijn, een live-action serie van Leslye Headland. Veel details hebben we nog niet, maar we weten dat de serie zich afspeelt tijdens de nadagen van de High Republic-era en dat een vrouwelijke protagonist centraal staat. Ook brengt de serie een element van martial arts met zich mee.

Veteraan werkt mee
Nu leren we dat een Star Wars-veteraan zal helpen de serie tot leven te brengen. Het gaat om Rayne Roberts, vicepresident van Film Development bij Lucasfilm. Roberts hielp al mee met de ontwikkeling van de laatste vier live-action films die verschenen.

The High Republic moet nog verkend worden; daar zal in 2021 mee begonnen worden als we een reeks comics krijgen.

Headland liet al eens weten dat zij "Star Wars als een religie" beschouwt. Haar serie is dan "een tent-revival. Je bent welkom als je wil. Dan gaan we het hebben over heel toffe dingen, die nog niet besproken zijn in het canon."

Lees ook: Opvallende koers voor nieuwe Star Wars-serie 'The Acolyte' van Disney+

Lees ook: Leslye Headland over haar 'Star Wars'-serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-bedenker George Lucas met Ahsoka Tano op de foto
Series / Foto's

'Star Wars'-bedenker George Lucas met Ahsoka Tano op de foto

Ahsoka Tano-actrice Rosario Dawson en George Lucas hebben het duidelijk gezellig op deze foto.

Een nieuwe foto van achter de schermen van het tweede seizoen van The Mandalorian laat zien dat Star Wars-bedenker George Lucas langsging op de set tijdens de opnames van de aflevering rond Ahsoka Tano.

Het live-action debuut van dat personage was een van de hoogtepunten van dit tweede seizoen. Ahsoka Tano was al jaren immens populair bij Star Wars-fans, maar tot nu toe altijd in animatievorm te zien geweest.

George Lucas
Star Wars-bedenker kwam samen met Dave Filoni op de proppen met Ahsoka Tano. Daarom bezocht hij vermoedelijk nu de set van de serie, waarmee hij eindelijk Rosario Dawson als live-action Ahsoka kon zien.



Bovenstaand beeld laat zien hoe leuk de twee het in elk geval hadden op de set.

Recent kondigde Disney aan dat er een live-action serie gemaakt wordt over Ahsoka. Die wordt gemaakt door Jon Favreau en Dave Filoni. De kans bestaat dat George Lucas daar als adviseur aan mee zal werken.

Lees ook: 'Star Wars'-serie rond Ahsoka Tano kan dit plotgat oplossen

Lees ook: Ahsoka Tano verbreekt een 'Star Wars'-record
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies Netflix-serie 'Cobra Kai' seizoen 3 zijn binnen! Top of Flop?
Series / Nieuws

Eerste recensies Netflix-serie 'Cobra Kai' seizoen 3 zijn binnen! Top of Flop?

Is het derde seizoen van Cobra Kai op Netflix de moeite waard, of toch niet zo?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het derde seizoen van Netflix-serie Cobra Kai begint eerder dan we verwacht hadden. De serie gaat op 1 januari al van start op Netflix. En dus zijn er ook nu al de eerste recensies.

Op RottenTomatoes zien we dat de serie een score van 96% heeft. Van de 23 recensies was er maar eentje negatief te noemen. "Door emotie te combineren met sterke humor, is het derde seizoen van Cobra Kai beter in vorm dan ooit."

Enkele recensies
Laten we maar meteen kijken naar een aantal van de verschillende recensies die te zien zijn op de site. De meest negatieve komt van Rolling Stone, waar we lezen dat "de spanningen tussen de verschillende dojo's allang te absurd voor woorden is geworden".

Maar er zijn ook heel wat positieve recensies te vinden. Paste Magazine schrijft bijvoorbeeld: "Zelfs met al het tiener-soap gebeuren, is dit zo duidelijk Johnny's verhaal" en "zou Cobra Kai absoluut niet werken zonder het genuanceerde werk van Zabka."

We lezen op AV Club: "het derde seizoen heeft zoveel momenten om te lachen en over-the-top twists, dat je maar terug blijft keren naar deze dojo's."

En op Entertainment Weekly lezen we tot slot: "Dit seizoen bevestigt wederom dat Cobra Kai een van de meest intelligente reboots in ons nostalgie-dronken tijdperk is."

Lees ook: 'Cobra Kai' seizoen 3 komt nóg eerder dan verwacht

Lees ook: Krijgt 'Cobra Kai' versterking van een Oscarwinnaar?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er zijn plannen voor maar liefst 6 seizoenen van Netflix-serie 'Cobra Kai'
Series / Nieuws

Er zijn plannen voor maar liefst 6 seizoenen van Netflix-serie 'Cobra Kai'

Cobra Kai zou tot een zesde seizoen door kunnen gaan, zoveel verhaal is er nog te vertellen!

Er zijn plannen voor maar liefst zes seizoenen van Cobra Kai. Dat onthult hoofdrolspeler Ralph Macchio in een nieuw interview.

Het derde seizoen van Cobra Kai staat vlak om de hoek en vormt het begin van het nieuwe seriejaar. Acteur Macchio, die de rol van Daniel LaRusso speelt, laat weten dat er plannen zijn voor ten minste zes seizoenen. Daar zijn zowel hij als medespeler William Zabka helemaal voor aan boord.

Zes seizoenen
"De schrijvers hebben altijd het gevoel gehad dat ze zes seizoenen moesten maken, ook als het aankomt op waar het heen moest met het verhaal," aldus Macchio.

"Dus als dat allemaal uitkomt, is dat mooi. Tegelijk wil je niet te lang blijven, maar zolang fans het leuk hebben en er meer verhaal is, kan het gewoon. Zolang we het mogen doen, zijn Billy en ik er helemaal voor aan boord."

Het derde seizoen van de serie staat op het punt te beginnen op Netflix en komt er nu een week eerder dan eerder gepland. Ook is een vierde seizoen al besteld door Netflix.

Lees ook: Krijgt 'Cobra Kai' versterking van een Oscarwinnaar?

Lees ook: Werken aartsvijanden samen in derde seizoen 'Karate Kid'-serie 'Cobra Kai' van Netflix?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Discutabele 'Tiger King'-ster Carole Baskin werkt nu ook aan een eigen serie
Series / Nieuws

Discutabele 'Tiger King'-ster Carole Baskin werkt nu ook aan een eigen serie

Het nieuws werd door de dame zelf in een nieuwsbrief aan haar fans meegedeeld...

Niemand minder dan Carole Baskin, bekend van de Netflix-serie Tiger King heeft bekend gemaakt te werken aan een eigen tv-serie. Bovendien zou ze ook druk bezig zijn met het schrijven van haar memoires.

"Ik ben momenteel druk bezig met het voeren van onderhandelingen met betrekking tot een tv-serie. De serie zou volledig draaien om de mishandeling van de grote katachtigen waarvoor we alles in het werk stellen om het een halt toe te roepen. Bovendien zal ook het schrijven van mijn memoires uitgebreid aan bod komen."

Bovenstaande stond te lezen in een speciale nieuwsbrief die door Baskin aan haar fans werd verzonden. Verder werden er momenteel nog geen extra details bekend gemaakt over de precieze inhoud van de serie.

Joe Exotic
De dierenactiviste werd in één klap wereldberoemd nadat ze te zien was in de Netflix-hitserie Tiger King. Deze vertelt het verhaal van de bijzonder extravagante dierentuinhouder Joe Exotic. De belangrijkste verhaallijn in de reeks was de strijd die door Baskin werd gevoerd met Exotic. Baskin heeft zelf een opvangcentrum voor katachtigen.

Uiteindelijk liepen de gemoederen tussen Exotic en Baskin hoog op nadat deze laatste er alles aan probeerde te doen om de dierentuin van Exotic te laten sluiten. Exotic zelf zette de nodige vraagtekens bij de mysterieuze verdwijning van de man van Baskin. Op moment van schrijven zit Joe Exotic een celstraf uit, onder meer voor het beramen van de moord op Baskin.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Romantisch Netflix-drama 'Virgin River' krijgt een derde seizoen
Series / Nieuws

Romantisch Netflix-drama 'Virgin River' krijgt een derde seizoen

Het heerlijke romantische Netfix-drama krijgt met zekerheid nog een vervolg...

Goed nieuws voor fans van de Netflix-serie Virgin River. Er komt met zekerheid een derde seizoen van de reeks!

Het eerste seizoen van het Netflix-drama Virgin River wist meteen te overtuigen. Het aanstekelijke low-key romantiek gehalte zorgde er voor dat kijkers van over de hele wereld werden overtuigd door het leuke en vaak verrassende verhaal dat de reeks wist te brengen.

De gunstige cijfers van het eerste seizoen lieten er weinig twijfel over bestaan dat Netflix nog met een tweede deel op de proppen zou komen. Dat tweede seizoen oversteeg de verwachtingen opnieuw en eindigde bovendien met een cliffhanger van formaat.

Derde seizoen
Het einde van het tweede seizoen liet het ons eigenlijk al een beetje vermoeden, maar vanuit het Netflix-kamp liet de bevestiging ook niet lang op zich wachten. Virgin River zal met zekerheid nog een derde seizoen krijgen!

Wanneer het derde deel van de reeks precies zal verschijnen is momenteel nog niet bekend. Heb je het tweede seizoen van deze prachtige reeks nog niet gezien? Bekijk dan zeker even de onderstaande trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel werkt aan nieuwe series van o.a 'Ghost Rider' en 'Blade'
Series / Nieuws

Marvel werkt aan nieuwe series van o.a 'Ghost Rider' en 'Blade'

Het MCU breidt zich uit met dus ook een mogelijke spin-off van 'Blade'.

Marvel Studios zou nog aan een hele rits niet-aangekondigde Marvel-series werken voor op Disney+. Kevin Feige weet al tien series te maken voor de streamingdienst, maar dat worden er mogelijk dus nog heel wat meer.

Marvel Studios was in zijn eerste tien jaar een studio die exclusief voor de bioscoop produceerde. Maar vanaf 15 januari is alles anders. Dan kan je namelijk acht weken lang elke week naar een nieuwe aflevering van WandaVision kijken.

Heel veel op komst
Die serie vormt het begin van heel veel content op de streamingdienst gemaakt door Marvel Studios. Maar er volgt volgens Mikey Sutton van Geekosity nog meer dat niet is aangekondigd.

Sutton stelt namelijk dat het MCU ook richting het horrorgenre gaat. Er zou volgens hem aan een aantal R-Rated projecten gewerkt worden, een deel voor Hulu en een ander deel voor Disney+.

Een daarvan zou moeten draaien om Ghost Rider, maar ook denkt men naar verluidt aan een Blade-serie genaamd Tomb of Dracula, eentje rond Deathlok en een serie die draait om Clea, een spin-off van Doctor Strange.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'American Horror Story' seizoen 10 wordt megaduur
Series / Nieuws

'American Horror Story' seizoen 10 wordt megaduur

Een hele hoop oude bekenden keren terug voor het alweer tiende seizoen.

American Horror Story seizoen 10 krijgt een budget van ruim 48 miljoen dollar; een record voor de serie. Maar waar gaat dat geld allemaal heen?

Net als bij films het geval is, worden ook series steeds duurder om te maken. En American Horror Story is geen uitzondering. De laatste 5 seizoenen van de serie kostten tussen de 31 en 43 miljoen dollar, maar het nieuwste seizoen doet daar nog eens een flinke schep bovenop.

AHS: Cult was met 31 miljoen dollar het goedkoopste seizoen van de serie. Dat was te danken aan de realistische toon, waardoor geen groot budget aan effecten of extravagante locaties uitgegeven hoefde te worden. Het voorheen hoogste budget van 43 miljoen dollar ging naar AHS: 1984, dat vol zat met verwijzingen naar de slasher-films uit de jaren '80, waaronder kostuums, effecten en locaties.

Het budget van 48 miljoen dollar voor het tiende seizoen duidt er dus op dat we ook ditmaal een reeks afleveringen vol effecten en uitzonderlijke sets kunnen verwachten. Tel daarbij op de kosten die alle coronamaatregelen met zich meebrengen en je hebt een budget waar je u tegen zegt.

Anders dan gepland?
In mei 2020 liet bedenker Ryan Murphy nog weten dat hij het thema van het tiende seizoen wilde aanpassen, vanwege de pandemie. Hij heeft echter nooit bevestigd of dit ook uiteindelijk is gebeurd. Gezien het feit dat de budgettering rond is, kunnen we waarschijnlijk binnenkort meer nieuws verwachten over het tiende seizoen van American Horror Story.

Lees ook: Poster 'American Horror Story' hint naar... Zeemeerminnen?

Lees ook: Het is officieel: er komt een 'American Horror Story' spin-off serie!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.