Dan toch nog een tweede seizoen voor Netflix-hit 'The Queen's Gambit'?

Krijgt 'The Queen’s Gambit' dan toch een vervolg?

Er zou dan toch zomaar nog een tweede seizoen kunnen verschijnen...

Geoffrey Ketels, 29 december 2020 om 19:42

Eerder werd het mogelijks verschijnen van een tweede seizoen nog ontkend, maar nu geven de twee belangrijkste leden van de cast van The Queen's Gambit de fans toch weer een beetje hoop...
The Queen's Gambit met actrice Anya Taylor-Joy in de hoofdrol van Beth Harmon mag zich één van de best bekeken series van het jaar 2020 noemen op Netflix. De serie werd zo goed bekeken dat er haast met zekerheid een tweede seizoen zou moeten verschijnen. Dat is echter net wat lastiger dan verwacht.

De serie is namelijk gebaseerd op het gelijknamige boek dat door Walter Tevis werd uitgegeven. Het volledige verhaal van dat boek werd perfect verwerkt in het eerste seizoen. Voor een mogelijks tweede seizoen zou er dus moeten worden gewerkt aan een compleet nieuwe verhaallijn en net daar knelt wellicht het schoentje.

Toch een tweede seizoen?
In het verleden liet actrice Anya Taylor-Joy zich al eens ontglippen dat ze wel open zou staan voor een vervolg en ook nu was dat weer het geval. De actrice gaf daarbij het volgende aan: "Ik denk dat de rest van het leven van Beth ook zeker nog een avontuur kan zijn."

Niet alleen Taylor-Joy heeft aangegeven een vervolg wel te zien zitten. Dat geldt ook voor haar tegenspeler Harry Melling. Hij vertolkt de rol van Harry Beltik. Ook Melling gaf eerder aan dat een tweede seizoen alleen maar goed zou zijn.

Netflix zelf houdt voorlopig de lippen stijf op elkaar. Benieuwd welke beslissing er uiteindelijk zal worden genomen. Heb je deze reeks nog niet gezien? Bekijk dan zeker even de onderstaande trailer!


Lees meer over: The Queens Gambit, serie, series, Netflix

Populair nieuws