search
Zien we Ragnar Lothbrok misschien terug in het laatste seizoen 'Vikings'?
Series / Nieuws

Zien we Ragnar Lothbrok misschien terug in het laatste seizoen 'Vikings'?

Vikings-hoofdpersoon Ragnar Lothbrok is helaas al een tijdje dood. Maar zit een terugkeer er toch in?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Keert Ragnar terug in het laatste seizoen van Vikings? We krijgen nog tien afleveringen te zien in de serie en dan is het verhaal volledig voorbij.

In de laatste afleveringen krijgen we te zien dat Bjorn Ironside, de zoon van Ragnar Lothbrok en Lagertha de bloedige strijd tegen Ivar the Boneless overleefd had. Wel was hij zwaar verwond. Tegelijk droomde Ubbe, de zoon van Ragnar en diens tweede vrouw Aslaug, ervan de droom van zijn vader te vervullen om verder naar het westen te zeilen dan welke viking dan ook.

Ragnar te zien?
Ragnar kwam in het vierde seizoen in 2016 om het leven, toen hij in een slangenkuil gegooid werd. Toch hopen fans al langer dat Ragnar op de een of andere manier terugkeert in de serie.

In de eerste helft van het zesde seizoen zagen we Ragnar al in de begrafenis van Lagertha. Hij verscheen in het zand, terwijl de overleden Lagertha naar de bodem van de zee zakte. De trailer van het tweede deel van het laatste seizoen liet verder de stem van Ragnar horen: "Iedereen zal je altijd onderschatten. Je moet hen daarvoor laten boeten."

Zou dat kunnen betekenen dat hij terugkeert? Michael Hirst zei dat Ragnar "altijd aanwezig" is in de serie. "Hij was nooit echt weg, want historisch gezien is hij de eerste grote Viking-held."

Hoewel Ragnar waarschijnlijk niet fysiek verschijnt, zal zijn geest er dus wel zijn.

Lees ook: Waarom moet de hitserie 'Vikings' eigenlijk nu al eindigen?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen