Avonturenserie 'His Dark Materials' had eigenlijk meer afleveringen in het tweede seizoen

Helaas gooide het coronavirus roet in het eten voor fans van de serie His Dark Materials.

Jim Pedd, 31-12-2020 11:50

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Bijna kreeg His Dark Materials een achtste aflevering in het tweede seizoen. Die zou zich volledig gericht hebben op de avonturen van Lord Asriel sinds de finale van het eerste seizoen van de serie.
De serie liet heel weinig zien van Lord Asriel en de dingen die hij gedaan had na het eerste seizoen. Oorspronkelijk moesten de gaten opgevuld worden middels een speciale aflevering die precies dat verhaal zou vertellen.

Lord Asriel
Producent Jane Tranter onthulde dat het idee was om een "standalone" aflevering te maken die niet gebaseerd was op de boeken van Philip Pullman. De aflevering was geschreven door showrunner Jack Thorne en die had daarvoor de volledige steun van Pullman.

Nu horen we dat de aflevering zich drie dagen voor de rest van het tweede seizoen zou afspelen. Deze focuste zich "op het verhaal van Cittí gazze, hoe de stad verlaten werd en de rol van Asriel daarin, wat er met hem gebeurd was en waarom hij ging en waarheen."

Uiteindelijk kregen we die niet te zien, omdat de productie van de serie in maart 2020 stilgelegd moest worden. De opnames konden niet veel later hervat worden en dus werd de aflevering helemaal geschrapt.

Lees ook: Goed nieuws voor fans van 'His Dark Materials' van BBC en HBO

Lees ook: 'His Dark Materials'-serie lost CGI-budget probleem slim op

Bron: CBR

Lees meer over: His Dark Materials, Lord Asriel, HBO, BBC, James McAvoy

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie