Wat mogen we van de aankomende serie 'Vikings: Valhalla' gaan verwachten?

Wat mogen we van 'Vikings: Valhalla' verwachten?

Maker Michael Hirst vertelt dat Vikings: Valhalla heel wat bekends, maar ook wat nieuws zal brengen.

Jim Pedd, 2 januari 2021 om 10:27

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Netflix borduurt voort op het grote succes van Vikings, door een vervolg te laten maken door Michael Hirst. Die sprak met Collider over zijn vervolg en wat we van Vikings: Valhalla mogen verwachten.
De serie heeft Jeb Stuart als showrunner en is in 2021 op Netflix te zien. Volgens Hirst is de populariteit van Vikings de voornaamste reden achter deze serie. "Ze zeiden: 'Kijk, we gaan zelfs geen content wegfilteren, we hebben naar je kijkcijfers gekeken rond de hele wereld, en we zouden echt gek zijn als we dit niet zouden doen."

Vikings: Valhalla
De serie speelt zich honderd jaar na Vikings af. Toch is er veel aandacht voor de mythologie van de oorspronkelijke serie. Als de hoofdpersonen samenkomen in Kattegat, "hebben ze het over de legendes die zich daar eerder bevonden, Ragnar Lothbrok, Lagertha en Bjorn Ironside en Ivar the Boneless".

Maar er staan nieuwe helden centraal. "Het draait om Harald Hardrada en Eric de Rode, en misschien wat nog bekendere Vikingnamen."

De serie is al opgenomen in Ierland, het eerste seizoen, en zal iets minder grootschalig worden dan de laatste afleveringen van Vikings. "Je kan het niet veel groter maken dan dat, eerlijk gezegd. Maar er zitten veel van dezelfde plaatsen in, zoals Kattegat. Dat is natuurlijk het spirituele thuis van Vikings. Maar het is echt anders, een van de grootste handelssteden van Europa geworden. De koning van Engeland is een Viking. Ze hebben ook Normandië in handen."

Het wordt dus een heel andere tijd in Vikings: Valhalla. Volgend jaar op Netflix te zien!

Lees ook: 'Vikings' opvolger 'Vikings: Valhalla' laat helemaal niet zo lang op zich wachten!

Lees ook: Eerste castleden voor 'Vikings: Valhalla'!

Bron: Collider

Lees meer over: VIkings Valhalla, Vikings, Michael Hirst, Netflix, Jeb stuart

Populair nieuws