Dit is het meesterplan van de 'Star Trek: Discovery'-schurk

Dit is het plan van de Star Trek: Discovery-schurk

Star Trek: Discovery heeft een grote schurk en die heeft een heel duidelijk plan.

Jim Pedd, 04-01-2021 09:13

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De schurk Osyraa in Star Trek: Discovery heeft een meesterplan dat eigenlijk de Federation had kunnen helpen als ze het goed had kunnen uitvoeren. Maar het plan was ook van meet af aan gedoemd te mislukken.
Osyraa is de leider van de Emerald Chain, eren organisatie die bestaat uit de Orions en Andorians. Zij bleek de grootste schurk in de serie en is enorm belust op macht. Ook is de Emerald Chain onder haar leiding verworden tot een organisatie die de Federation kon uitdagen.

Haar meesterplan
Schokkend genoeg wist Osyraa in het derde seizoen van de serie de Discovery over te nemen. Ze vloog het schip vervolgens linea recta naar het hoofdkwartier van de Federation, waar ze met Admiral Charles Vance in gesprek ging.

Daar deed ze een voorstel: ze wilde de Emerald Chain samenvoegen met de United Federation of Planets, om een nieuwe Federation op te richten. Als Osyraa haar bod doet, geeft Vance toe dat hij het een verleidelijk aanbod vindt. Maar er wordt geen wapenstilstand gesloten.

Osyraa was van plan de SPore Drive te repliceren, waardoor het sterrenstelsel niet langer afhankelijk was van dilithium. Ook stelde ze voor alle schendingen van de Prime Directive te stoppen en planeten als Kweijan niet langer te onderdrukken.

Kon niet werken
Helaas kon het niet werken, allereerst omdat ze de Discovery kaapte om onderhandelingen te kunnen voeren met de Federation. Ook werden er wreedheden aan boord van het schip gepleegd, en liet Osyraa weten niet te gaan stoppen met slavernij. Daar zou het draagvlak van haar mensen immers door verdwijnen.

Tot slot wilde Osyraa zichzelf naar voren schuiven als een van de leiders van de Federation. Dat kon niet zomaar. Toen dat voorstel werd afgewezen, ging ze meteen weer terug naar haar moorddadige zaken. Helaas!

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' bereikt unieke mijlpaal met nieuwste aflevering

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' onthult de gore waarheid over replicators

Bron: SR

Lees meer over: Star Trek Discovery, CBS All Access, Netflix, Osyraa

Populair nieuws