Het einde van seizoen 3 van Netflix-hit 'Cobra Kai' uitgelegd

'Cobra Kai': Het einde van seizoen 3 uitgelegd

Het einde van Cobra Kai zal niet voor iedereen veel betekend hebben. We leggen het voor je uit.

Jim Pedd, 5 januari 2021 om 12:09

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Cobra Kai kwam op 1 januari met zijn derde seizoen. Het seizoen brengt onder meer Chozen, Kumiko en Yuna terug, evenals Ali Mils, het liefje van Johnny en Daniel.
Een van de laatste momenten van het derde seizoen toonde verder Terry Silver, en tot nu toe te zien was in de serie als Twig, een van de soldaten die naast een jonge Kreese vocht in de flashbacks naar de Vietnamoorlog. Wat wil dit precies zeggen?

Het einde uitgelegd
Terry Silver is als we hem ontmoeten in The Karate Kid Part III, bijzonder rijk en een man die heel goed is in karate. Het blijkt dat hij de man was die de Cobra Kai dojo opkocht en hoewel kreese hem huur betaalt, stelt Terry dat het hem echt niet om het geld gaat. Maar het gaat slecht met Cobra Kai, want in 1984 verloor zijn dojo het All-Valley Karate Tournament en sindsdien kwam er geen enkele nieuwe leerling meet binnen. Kreese kon de huur dus niet meer betalen en wilde opgeven.

Terry gaat daar niet mee akkoord en stuurt Kreese uiteindelijk weg naar Tahiti, waar die even tot rust kan komen. Intussen werkt hij aan plannen om de Cobra Kai dojo terug te brengen. Waarom Terry zo ver ging om Kreese te helpen is natuurlijk een belangrijke vraag.

Precies dat wordt onthuld in het derde seizoen van Cobra Kai. Op een missie in Vietnam worden Kreese en Terry gevangen genomen. Ze zijn er getuige van hoe twee gevangenen in een slangenkuil moeten vechten voor hun leven. Als Terry de volgende is die de slangenkuil in moet om te vechten, is het Kreese die zijn plaats inneemt.

Kreese wint het gevecht en de gevangenen worden bevrijd. Terry staat vanaf dat moment bij hem in de schuld. Dus als we in het heden zien hoe Kreese net een gevecht verloren heeft van Daniel en Johnny, belt hij niemand minder dan Terry. Wat die doet is nog niet bekend, maar dat belooft wat voor het vierde seizoen.

Lees ook: 'Cobra Kai' seizoen 3: Fans reageren superenthousiast op het nieuwe seizoen van de Netflix-hitserie

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'Cobra Kai' seizoen 3

Bron: Collider

Lees meer over: Cobra Kai, Netflix, Einde

Populair nieuws