'Cobra Kai' onthult geheimen van de legendarische Mr. Miyagi

'Cobra Kai' onthult geheimen van Mr. Miyagi

Mr. Miyagi bleek nog wat geheimen te verbergen in het derde seizoen van de Karate Kid-serie.

Jim Pedd, 5 januari 2021 om 18:50

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het derde seizoen van Cobra Kai liet zien dat er een andere kant aan Mr. Miyagi zit dan je misschien op het eerste gezicht zou denken.
Daniel laRusso ontdekte namelijk dat zijn sensei een geheim voor hem gehouden had. In de serie keert Daniel terug naar Okinawa, waar hij zijn vroegere liefje Kumiko weer eens ziet. Ook is er Chozen, zijn voormalig aartsvijand.

Nieuwe oorsprong
Daniel LaRusso was een van de leerlingen van Mr. Miyagi, en kwam in de film The Karate Kid Part II achter de lange geschiedenis van de Miyagi-do Karate. Het bleek dat de boel in 1625 begonnen was, toen Miyagi Shimpo Sensei, een visser, in slaap viel toen hij voor de kust van Okinawa teveel sake gedronken had. Hij werd wakker voor de kust van China en keerde tien jaar later terug, met een vrouw, kinderen en het geheim van Miyagi's familie-karate.

Chozen onthulde dat hij ook een Miyagi-Do sensei is, net als Daniel. Hij leerde karate van zijn oom Sato Toguchi, die als broers opgegroeid is met Miyagi. Beiden leerden ze karate van Miyagi's vader.

Wat Miyagi nooit verteld had, was dat Miyagi-Do karate ook gebruikt kan worden om mensen te doden. Zo bleek dat de voorouders van Miyagi Okinawa ooit moesten verdedigen en geen andere keuze hadden dan hun vijanden te doden. Daarvoor ontwikkelden ze een techniek met drukpunten om hun vijanden hulpeloos achter te laten.

Chozen gebruikte de techniek om Daniel uit te schakelen en gaf hem de waardevolle lessen mee om te leren. Hij leerde dus hoe het moest, en dat kan nog interessante dingen opleveren in nieuwe seizoenen.

Lees ook: Fantheorie bevestigd in 'Cobra Kai': Daniel LaRusso is de echte pestkop!

Lees ook: 'Cobra Kai' seizoen 3: Fans reageren superenthousiast op het nieuwe seizoen van de Netflix-hitserie

Bron: SR

Lees meer over: Cobra Kai, Netflix, Mr Miyagi

Populair nieuws