search
Fantheorie bevestigd in 'Cobra Kai': Daniel LaRusso is de echte pestkop!
Series / Featured

Fantheorie bevestigd in 'Cobra Kai': Daniel LaRusso is de echte pestkop!

Cobra Kai lijkt zomaar eens te hinten dat Daniel LaRusso stiekem de pestkop was.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Karate Kid kwam in 1984 uit. Het leek een redelijk rechttoe, rechtaan film die lijkt te draaien om de tiener Daniel LaRusso die tegen pestkoppen vecht. Maar de afgelopen jaren won een bepaalde fantheorie aan populariteit.

Heel wat fans zeggen namelijk dat Daniel eigenlijk de pestkop is. En dus niet Johnny Lawrence die altijd neergezet is als de slechterik. De serie Cobra Kai bevatte een kleine verwijzing naar de theorie.

Een verwijzing
In de eerste aflevering, Aftermath, besluit de school West Valley High het beoefenen van martial arts volledig te verbieden. Daniel vindt het onzin en legt voor een volle zaal uit hoe karate zijn leven gered zou hebben toen hij gepest werd. Daarop roept iemand in de zaal: "onzin! Ik hoorde dat jij de echte pestkop was!"

Volgens de fantheorie is het zo dat Daniel een "gewelddadige sociopaat is die elk gevecht aangaat", als hij "naar een nieuw stadje verhuist", is hij erop gebrand "een lokaal jongetje en zijn vrienden te terroriseren". Johnny is de held van het verhaal, een held met zijn eigen fouten.

De theorie claimt dat het allemaal Daniels fout was, en Johnny probeerde zijn woede in te perken. Mr. Miyagi was dus iemand die Daniel faciliteerde bij zijn pesterijen.

Lees ook: 'Cobra Kai' seizoen 3: Fans reageren superenthousiast op het nieuwe seizoen van de Netflix-hitserie

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'Cobra Kai' seizoen 3
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen