Fantheorie bevestigd in 'Cobra Kai': Daniel LaRusso is de echte pestkop!

Cobra Kai lijkt zomaar eens te hinten dat Daniel LaRusso stiekem de pestkop was.

Jim Pedd, 04-01-2021 19:07

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

The Karate Kid kwam in 1984 uit. Het leek een redelijk rechttoe, rechtaan film die lijkt te draaien om de tiener Daniel LaRusso die tegen pestkoppen vecht. Maar de afgelopen jaren won een bepaalde fantheorie aan populariteit.
Heel wat fans zeggen namelijk dat Daniel eigenlijk de pestkop is. En dus niet Johnny Lawrence die altijd neergezet is als de slechterik. De serie Cobra Kai bevatte een kleine verwijzing naar de theorie.

Een verwijzing
In de eerste aflevering, Aftermath, besluit de school West Valley High het beoefenen van martial arts volledig te verbieden. Daniel vindt het onzin en legt voor een volle zaal uit hoe karate zijn leven gered zou hebben toen hij gepest werd. Daarop roept iemand in de zaal: "onzin! Ik hoorde dat jij de echte pestkop was!"

Volgens de fantheorie is het zo dat Daniel een "gewelddadige sociopaat is die elk gevecht aangaat", als hij "naar een nieuw stadje verhuist", is hij erop gebrand "een lokaal jongetje en zijn vrienden te terroriseren". Johnny is de held van het verhaal, een held met zijn eigen fouten.

De theorie claimt dat het allemaal Daniels fout was, en Johnny probeerde zijn woede in te perken. Mr. Miyagi was dus iemand die Daniel faciliteerde bij zijn pesterijen.

Lees ook: 'Cobra Kai' seizoen 3: Fans reageren superenthousiast op het nieuwe seizoen van de Netflix-hitserie

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'Cobra Kai' seizoen 3

Bron: MW

Lees meer over: Cobra Kai, The Karate Kid, Daniel laRusso, Johnny Lawrence

Populair nieuws

Laatste serienieuws

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader