'Vikings': Het echte verhaal van hoe Ivar the Boneless doodging

'Vikings': Het verhaal van hoe Ivar doodging

Ivar the Boneless kwam om het leven in het nieuwe seizoen van Vikings. Maar hoe ging hij echt dood?

Jim Pedd, 14 januari 2021 om 12:51

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Vikings is voorbij. Het zesde seizoen van de televisieserie omvatte de dood van een hele rits populaire personages, waaronder ook Ivar the Boneless. Maar hoe ging de echte Ivar dood?
Vikings volgde in eerste instantie de legendarische Noorse krijger Ragnar Lothbrok en zijn reizen en veroveringen. Latere seizoenen richtten zich op zijn zoons, en hun reizen. Er was met name aandacht voor Bjorn Ironside en Ivar the Boneless.

Ivar the Boneless
In de serie was Ivar een behoorlijk wreed en ogenschijnlijk niet te doden persoon. Hij overwon heel veel obstakels in zijn leven, maar kwam uiteindelijk om het leven in een strijd samen met Hvitserk, waar een jongeman hem doodde.

Hoewel het team achter Vikings zijn best doet zo historisch accuraat mogelijk te zijn, is het natuurlijk een fictieve televisieserie, vol personages die echt verzonnen zijn. Maar er zijn er een paar die gebaseerd zijn op echte mensen. Ivar is daar een van.

Ivar werd in het echt ook geboren met zwakke botten en kreeg daarom de bijnaam 'boneless'. Hij wordt gezien als een van de grootste Viking-leiders, en hij overleed tussen 870 en 873. Hij schijnt gestorven te zijn door een verschrikkelijke ziekte, die mogelijk verbonden was aan zijn broze botten.

Bron: SR

Lees meer over: Vikings, Ivar the Boneless, History Channel

Informatie over de serie: Vikings

Populair nieuws