search

Ons nieuws van donderdag 14 januari 2021

Veelbelovende serie 'Cruel Summer' dit jaar nog te bingewatchen op Prime
Series / Nieuws

Veelbelovende serie 'Cruel Summer' dit jaar nog te bingewatchen op Prime

De serie zal in eerste instantie wel verschijnen op de zender Freeform...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Van bij de aankondiging was Cruel Summer een uitermate veelbelovende serie. Nu is bekend gemaakt dat ze met zekerheid dit jaar nog zal verschijnen op de streamingdienst Amazon Prime Video.

De serie Cruel Summer wordt een psychologische thrillerserie die ons mee terug zal nemen in de tijd, meer bepaald naar drie zomers tijdens de jaren '90. Het is in deze zomers dat een mooie en bovendien ook populaire tiener is vermist.

Tegelijkertijd is het zo dat er zich tijdens deze drie zomers een vrij rustig meisje transformeert tot één van de populairste meisjes in de stad. Dat lijkt leuk te zijn voor haar, maar uiteindelijk zal ze uitgroeien tot één van de meest verachte personen van heel de Verenigde Staten.

Indrukwekkend team
Niet alleen het plot laat het beste vermoeden. Daarnaast is er namelijk ook nog het indrukwekkende team dat zich rond het project heeft gevormd. Het gaat hierbij onder meer om Jessica Biel en Michelle Purple, de uitvoerende producenten van The Sinner. De hoofdrol in de serie is weggelegd voor actrice Olivia Holt.

In eerste instantie zal Cruel Summer te zien zijn bij het Amerikaanse Freeform. Vervolgens zal ze gelanceerd worden op de streamingdienst Amazon Prime Video. Wanneer dat precies het geval zal zijn is momenteel nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste seizoen van 'Homeland' binnenkort te bekijken op Netflix!
Series / Nieuws

Laatste seizoen van 'Homeland' binnenkort te bekijken op Netflix!

Het achtste en laatste seizoen is vanaf volgende maand te bekijken op de streamingdienst...

Fans van de serie Homeland mogen zich op gaan maken voor het slotakkoord. Volgende maand verschijnt het laatste seizoen van de reeks namelijk op Netflix.

Negen jaar na het verschijnen van het eerste seizoen van Homeland werd in april vorig jaar het laatste deel uitgezonden bij Showtime. De serie ging van start in het jaar 2011 en uiteindelijk zouden er acht seizoenen van verschijnen.

Ondertussen heeft Netflix via Twitter bekend gemaakt wanneer we op de streamingdienst het laatste deel kunnen bekijken. In België is dat al vanaf 10 februari. In Nederland moeten we nog iets meer geduld koesteren. Hier verschijnt het laatste deel van de reeks dan ook pas op 12 februari.

Laatste seizoen
De serie Homeland vertelt in het bijzonder het verhaal van CIA agente Carrie Mathison (gespeeld door Claire Danes). In het achtste seizoen is er ook een bijrol weggelegd voor niemand minder dan Hugh Dancy. Hij staat vooral bekend omwille van zijn rol in Hannibal.

Ben jij een grote van de serie Homeland? Dan kan je volgende maand dus het laatste seizoen gaan bekijken op Netflix. Wil je alvast een voorsmaakje van wat het achtste seizoen allemaal voor jou in petto zal hebben? Dan is het mogelijk om daarvoor even de onderstaande trailer te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix neemt de serie 'The Lincoln Lawyer' over van CBS
Series / Nieuws

Netflix neemt de serie 'The Lincoln Lawyer' over van CBS

De serie wordt overgenomen van CBS die eerder had aangegeven geen interesse meer te hebben in het project...

Het zag er even bijzonder slecht uit voor het project The Lincoln Lawyer van David E. Kelly. CBS kondigde eerder reeds aan niet meer verder te willen gaan met de serie. Nu komt er verlossing uit het kamp van Netflix.

Er verschijnt dus wel degelijk nog een serie nadat eerder al een gelijknamige film met acteur Matthew McConaughey het levenslicht zag. De serie die door Netflix werd besteld zal in totaal tien afleveringen tellen. Uiteraard zal de reeks gebaseerd zijn op de boeken van Michael Connelly.

Het is Manuel Garcia-Rulfo die eerder al te zien was in 6 Underground die gestalte zal geven aan advocaat Mickey Haller. Zoals eerder reeds gezegd is de serie een project van David E. Kelly. Hij was voorheen reeds verantwoordelijk voor onder meer Big Little Lies en The Undoing.

Verlossend bericht
Ondanks het feit dat het er even behoorlijk slecht heeft uitgezien voor The Lincoln Lawyer lijkt er nu dus terug licht te zijn aan het einde van de tunnel.

Wanneer de reeks precies op streamingdienst Netflix te zien zal zijn is voorlopig nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Disney+-serie 'WandaVision' krijgt meteen een tweede seizoen?
Series / Nieuws

Nieuwe Disney+-serie 'WandaVision' krijgt meteen een tweede seizoen?

WandaVision zou zomaar eens nog eens wat meer afleveringen kunnen krijgen.

Actrice Elizabeth Olsen is morgen te zien in WandaVision, de eerste Marvel Studios-serie. Meteen zijn er twee afleveringen te zien, waarna er nog zeven volgen de komende weken op vrijdagen.

Het verhaal van de serie WandaVision leidt meteen de film Doctor Strange and the Multiverse of Madness in. Plotdetails zijn er nog nauwelijks, maar we weten dat het begint met Wanda Maximoff en Vision die een leven in de suburbs leiden, dat niet blijkt te zijn wat ze dachten.

Tweede seizoen
Marvel Studios heeft een deel van de series die het maakt voor Disney+ gepland als series die slechts 1 seizoen lopen. Het lijkt erop dat WandaVision zomaar eens een tweede reeks zou kunnen krijgen.

Olsen sprak met de site Collider en werd gevraagd of de film Doctor Strange and the Multiverse of Madness dient als tweede seizoen. Olsen moest erom lachen en zei: "Ik denk dat het antwoord is dat WandaVision best een tweede seizoen zou kunnen krijgen!"

Vervolgens legde ze uit dat ze er niet zeker van is, want dat ze deze informatie niet heeft. Marvel Studios staat immers bekend om een hoog niveau van geheimhouding.

Lees ook: Hoelang duren de Marvel Studios-series op Disney+?

Lees ook: Krijgen de Marvel-series van Disney+ meerdere seizoenen?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer voor 6 nieuwe afleveringen 'The Walking Dead' seizoen 10
Series / Video/clip/featurette

Trailer voor 6 nieuwe afleveringen 'The Walking Dead' seizoen 10

Het tiende seizoen krijgt nog eens zes afleveringen op AMC in februari.

Volgende maand keert The Walking Dead terug met nog eens zes nieuwe afleveringen in het tiende seizoen.

De zes nieuwe afleveringen gaan vanaf 28 februari van start en laten zien dat de overlevenden heel wat nieuwe bedreigingen het hoofd moeten bieden, nadat de de Whisperers het zwijgen opgelegd hebben in A Certain Doom.

Trauma's uit het verleden
Na een decennium van strijden met de ondoden, moeten de overlevenden trauma's uit het verleden het hoofd bieden. Tegelijk moeten ze ook de puinhopen opruimen die zijn achtergebleven na de pijnlijke strijd tegen Alpha en Beta.

De zes extra afleveringen hebben nu een nieuwe promo gekregen, die je hieronder kan zien:



Seizoen 10C van The Walking Dead heeft, zoals showrunner Angela Kang het noemt, een paar "diepgaande blikken" op personages. De afleveringen zijn tijdens de coronacrisis opgenomen en "hebben dus niet de typische omvang van een finale met honderden figuranten tegen de tijd dat je het einde gehaald hebt."

Lees ook: 'The Walking Dead' vindt nog eens twee nieuwe castleden

Lees ook: Gerucht: 'The Walking Dead'-serie met LHBTI-hoofdpersoon op komst
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Liam Neeson wil terugkeren in 'Star Wars'-serie rond Obi-Wan Kenobi
Series / Nieuws

Liam Neeson wil terugkeren in 'Star Wars'-serie rond Obi-Wan Kenobi

De acteur speelde de rol van Qui-Gon Jinn in Star Wars: The Phantom Menace.

Liam Neeson blijft zeer geliefd bij fans van Star Wars. De acteur was slechts eenmaal te zien, als Jedi-meester Qui-Gon Jinn in Star Wars: The Phantom Menace. Toch ziet hij een terugkeer wel zitten.

Liam Neeson sprak recent met de site Collider. Daar werd hem gevraagd of hij zich er bewust van is hoe graag Star Wars-fans willen dat hij terugkeert in de franchise. De acteur had er een wel interessant antwoord op: "Ik zal eerlijk tegen jullie zijn; ik heb er helemaal niets van gehoord."

Maar het kan
Daarna legde Collider uit dat er nog altijd veel fans zijn van de rol van Liam Neeson in de franchise. En dat hij misschien wel zou kunnen terugkeren als Qui-Gon in de aankomende serie Obi-Wan Kenobi.

Daarin volgen we namelijk het personage van Ewan McGregor, waar Liam Neeson naast te zien was in The Phantom Menace. Nu is duidelijk dat Neeson het wel ziet zitten om hier voor te tekenen.

"Zeker, ik zou het doen hoor," aldus de acteur. En nu maar hopen dat Lucasfilm het mogelijk maakt en het zou ook gewoon kunnen. Qui-Gon bleek de eerste Force Ghost in lange tijd.

Lees ook: 'Star Wars'-serie Obi-Wan Kenobi komt met iconische schurken

Lees ook: Hayden Christensen over zijn terugkeer als Anakin Skywalker
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies Netflix-serie 'Night Stalker: The Hunter for a Serial Killer': Top of flop?
Series / Featured

Eerste recensies Netflix-serie 'Night Stalker: The Hunter for a Serial Killer': Top of flop?

Is deze nieuwe true crime documentaire van Netflix de moeite van het streamen waard?

Netflix heeft weer een nieuwe documentaireserie online gezet: Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer. Deze serie telt vier afleveringen en is sinds 13 januari te streamen.

Centraal staat het waargebeurde verhaal van Richard Ramirez. Hij pleegde in de zomer van 1984 zijn eerste moorden en kon nog een jaar lang doorgaan. Het zorgde voor chaos in Californië, waar hij al snel bekend kwam te staan als de Night Stalker. Dat er geen patroon in de moorden zat, maakte dat het voor de politie lange tijd onmogelijk was om hem te pakken te krijgen. In deze documentaire leren we hoe dat uiteindelijk toch gelukt is.

De recensies
The Guardian: "Of het nou is door het politieonderzoek na te lopen, of de vele man-op-straat tv interviews te herhalen, en weg te snijden naar beelden van familieleden en spelers in de uiteindelijke arrestatie van Ramirez in een bloedhete zomer; Night Stalker probeert een tableau van Los Angeles in 1985 te zijn en niet zozeer een seriemoordenaarmysterie."

The Hollywood Reporter: "De misdaden zijn verontrustend. Het politiewerk is intrigerend. De interviews weten veel van het verhaal af te dekken en brengen wat emotie naar het verhaal. Vier afleveringen en ik heb geen enkel moment op mijn horloge gekeken, en soms had ik zelfs het gevoel meer te kunnen kijken."

Independent: "Night Stalkers voornaamste probleem is het ontbreken van een doel. Het is te grillig om als 'serieuze' documentaire te kwalificeren. Je leert ook niet veel meer dan wat je op WikiPedia zou kunnen leren, maar het onderwerp is te duister en te verdorven om als licht amusement te dienen. Laat je de sinistere toon en genreclichés achterwege, dan blijft er niet zoveel over: geen verkenning van het kwaad."

Variety: "Night Stalker probeert het klimaat van angst opnieuw tot leven te brengen, zonder hoger doel dan het scheppen van vier uur aan spanning en sensatie."

Den of Geek: "Night Stalker is een bevredigend uitputtend verslag van het onderzoek naar de moorden gepleegd door Richard Ramirez. Maar besef je dat het beperkt is tot de misdaden en de steden waarin ze gepleegd zijn. Los Angeles is een belangrijker personage in deze documentaire dan Ramirez dat is. Deze docuserie gaat niet over hem. Het gaat over wat hij gedaan heeft en de mensen die hij het aandeed."

Lees ook: Nieuw op Netflix: Op jacht naar een seriemoordenaar in 'Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Vikings': Het echte verhaal van hoe Ivar the Boneless doodging
Series / Featured

'Vikings': Het echte verhaal van hoe Ivar the Boneless doodging

Ivar the Boneless kwam om het leven in het nieuwe seizoen van Vikings. Maar hoe ging hij echt dood?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vikings is voorbij. Het zesde seizoen van de televisieserie omvatte de dood van een hele rits populaire personages, waaronder ook Ivar the Boneless. Maar hoe ging de echte Ivar dood?

Vikings volgde in eerste instantie de legendarische Noorse krijger Ragnar Lothbrok en zijn reizen en veroveringen. Latere seizoenen richtten zich op zijn zoons, en hun reizen. Er was met name aandacht voor Bjorn Ironside en Ivar the Boneless.

Ivar the Boneless
In de serie was Ivar een behoorlijk wreed en ogenschijnlijk niet te doden persoon. Hij overwon heel veel obstakels in zijn leven, maar kwam uiteindelijk om het leven in een strijd samen met Hvitserk, waar een jongeman hem doodde.

Hoewel het team achter Vikings zijn best doet zo historisch accuraat mogelijk te zijn, is het natuurlijk een fictieve televisieserie, vol personages die echt verzonnen zijn. Maar er zijn er een paar die gebaseerd zijn op echte mensen. Ivar is daar een van.

Ivar werd in het echt ook geboren met zwakke botten en kreeg daarom de bijnaam 'boneless'. Hij wordt gezien als een van de grootste Viking-leiders, en hij overleed tussen 870 en 873. Hij schijnt gestorven te zijn door een verschrikkelijke ziekte, die mogelijk verbonden was aan zijn broze botten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Eén van de best bekeken tiener dramaseries 'Dawson's Creek'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Eén van de best bekeken tiener dramaseries 'Dawson's Creek'

Alle seizoenen zijn vanaf vrijdag 15 januari te bingen op Netflix.

De tiener dramaserie Dawson's Creek is helemaal terug van weggeweest. Alle seizoenen van deze serie zijn te bekijken op Netflix vanaf vrijdag 15 januari 2021!

De serie Dawson's Creek werd voor het eerst uitgezonden in het jaar 1998. De serie hield stand tot in het jaar 2003. Toen werd beslist dat het zesde seizoen van de reeks ook het laatste zou worden. Deze romantische dramaserie speelt zich af in het kustplaatsje Capeside. In deze plaats volgen we in het bijzonder het leven van vier tieners genaamd Dawson, Joey, Pacey en Jen.

Dat alle seizoenen vanaf komende vrijdag te bekijken zijn op Netflix is een klein beetje opvallend te noemen. Alle delen zijn namelijk ook te bekijken op de streamingdienst van Amazon, namelijk Amazon Prime Video.

Nostalgie
Voor heel wat Netflix-abonnees geldt in ieder geval dat ze stevig uitkijken naar het verschijnen van alle seizoenen van het ooit zo populaire tienerdrama. Er zal volgens ons in ieder geval behoorlijk wat gebingewatched worden de komende tijd.

Heb jij nog nooit iets van de serie Dawson's Creek gezien? Dan kan de onderstaande trailer je alvast een idee geven van hetgeen wat je van deze reeks mag verwachten.



Lees ook: Deze heerlijk nostalgische serie komt binnenkort op Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwe 'Batman'-serie voor HBO Max gaat er gewoon komen ondanks tegenslagen
Series / Nieuws

De nieuwe 'Batman'-serie voor HBO Max gaat er gewoon komen ondanks tegenslagen

De Batman-serie van Matt Reeves gaat er gewoon komen en heeft een nieuwe maker.

Na het vertrek van Terence Winter bij de The Batman spin-off serie die voor HBO Max ontwikkeld wordt, lijkt het erop dat er al een opvolger gevonden is.

Het was een best pijnlijke tegenslag voor fans van de franchise. Terence Winter staat bekend voor onder meer de serie Boardwalk Empire, maar besloot op te stappen wegens creatieve verschillen. Nu is er een vervanger gevonden.

Vervanger Terence Winter
Deadline meldt dat Joe Barton de serie nu gaat maken. Hij heeft een prima cv en werkte onder meer aan Netflix-serie Giri/Haji, maar ook aan de serie Troy: Fall of A City en Humans van AMC.

De serie van HBO Max dient als een prequel op de film van regisseur Matt Reeves. Deze speelt zich af tijdens 'year one' van de Dark Knight als beschermheer van de stad Gotham. We zien dus hoe er een "gemaskerde burgerwacht opstaat, die de stad langzaam op z'n kop begint te zetten."

Centraal in de serie staat onder meer de corruptie in de stad Gotham, die uiterst diep moet gaan in de serie. We zien het verhaal zich ontvouwen vanuit het perspectief van een nog niet bekende corrupte politieagent.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sex and the City'-cast krijgt 1 miljoen per aflevering voor de reboot
Series / Nieuws

'Sex and the City'-cast krijgt 1 miljoen per aflevering voor de reboot

Sex and the City krijgt een volledig nieuw seizoen en dat legt de oorspronkelijke cast geen windeieren.

Er komt een reboot van Sex and the City. Nu blijkt dat de castleden die terugkeren, Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kristin Davis er flink aan gaan verdienen.

De castleden krijgen naar het schijnt maar liefst 1 miljoen dollar overgeboekt per aflevering die ze maken. De oorspronkelijke HBO-serie waar nu dus een nieuw seizoen van komt, liep gedurende zes seizoenen tussen 1998 en 2004.

Een nieuw seizoen
De nieuwe reeks krijgt de titel And Just Like That... en is daarmee al een verwijzing naar een zin die heel vaak in de oorspronkelijke serie uitgesproken is. We volgen in de serie Carrie, Miranda en Charlotte en hoe zij omgaan met hun vijftigste levensjaar.

Hoewel zij met z'n drieën terugkeren, missen we Kim Cattrall in de lijst met terugkerende castleden. Dat betekent dat de serie het fanfavoriete personage Samantha moet missen, wat komt doordat zij geen zin heeft in de serie en in het verleden al eens slecht bleek te liggen met Sarah Jessica Parker.

Voor de tien nieuwe afleveringen keren niet alleen de drie actrices terug, maar heeft ook maker Michael Patrick King een rol bij de productie.

Lees ook: Nieuwe seizoen voor 'Sex and the City' met forse tegenvaller

Lees ook: Er komt een 'Sex and the City' reboot maar we gaan iemand missen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Cobra Kai'-serie is nu één van de grootste successen voor Netflix
Series / Nieuws

'Cobra Kai'-serie is nu één van de grootste successen voor Netflix

Netflix onthult de kijkcijfers van de serie die heel wat mensen lijkt te boeien.

In juni 2020 kocht Netflix na twee verschenen seizoenen de serie Cobra Kai van YouTube Red (tegenwoordig YouTube Premium) en recent werd het derde seizoen online gezet. Nu blijkt de serie een enorm succes.

De eerste drie seizoenen werden niet door Netflix gemaakt, maar ondertussen heeft de streamingdienst wel een vierde seizoen besteld van de vervolgserie op de bekende The Karate Kid-films uit de jaren 80 van vorige eeuw.

Enorm kijkcijferkanon
Netflix heeft nu een indruk gegeven op hoe vaak de serie is bekeken. Volgens de streamingdienst keken al 41 miljoen huishoudens naar het derde seizoen van Cobra Kai. En dat is veel.

Als er wordt gekeken naar alle drie de seizoenen van de martial-arts serie dan komt het aantal huishoudens dat de show keek uit op 73 miljoen. Dit is veel, maar hierin zitten ook de kijkers die maar heel kort een aflevering hebben aangezet, maar toch... veel!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.